Arek_B Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Witam, Moja rozbudowa KD obejmie też odtwarzacz BR4k, tylko co byście polecili? Czytałem na tym forum o Pioneer BDP x300, ale nie widze nigdzie ofert sprzedaży... Zainteresował mnie ze względu na niezłe odtwarzanie muzyki, przynajmniej tak wynikało z opisów na forum. Widzę, że mała jest podaż, pewnie popyta też, rozumiem że streaming itp, ale mam sporą kolekcję muzyki i filmów na płytach też, stąd chcę kupić i koniec. Czy możecie polecić coś w podobnej cenie ok. 1,5 k? Może jakieś oferty?:-) Pozdrawiam, Arek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek10 Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Sony UBP-X800M2 ten ma dobre opinie, jakiś czas temu był w promocji za 1299 z kablem hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 popieram mam i jestem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 28 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Chyba jedyne co jest dostępne w tej cenie. Też go rozważałem, więc chyba tak to będzie 😉 Dzięki za potwierdzenie,, pozdrawiam Arek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) 22 godziny temu, Maniek10 napisał: Sony UBP-X800M2 nie ma sensu poza budową praktycznie brak różnic względem tańszego x700. @Arek_B Pytanie na czym Ci dokładnie zależy. Bo x700 oraz x800 mają te same wady czyli brak wyświetlacza, brak nawet jednego przycisku play, menu w trakcie odtwarzania pozwala zrobić wszystko ale nie do końca pewne rzeczy są dopracowane. EDIT: Mój bład, tutaj mowa o M2, z tego co widzę to doszedł Bluetooth, HLG oraz możliwość przesuwania napisów. Pytanie czy Ci na tym zależy. Edytowano 28 stycznia 2021 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 28 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Nie wiem, czy zależy mi na BT. HLG - to nie wiem, co to jest. Przesuwanie napisów - w sensie pozycji na ekranie? A elektronika w środku ta sama co w X700? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) Warto dopłacić choćby dla obudowy która jest bardzo dobrze wykonana x700 wygląda jak zabawka na pewno tez wycisza lepiej cały odtwarzacz, dla zasilacza który jest wewnętrzny a nie zewnętrzny Edytowano 28 stycznia 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 28 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Po bliższym poczytaniu też tak mi się wydaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) Ale tak czy siak wadą największą oby jest Dolby Vision które trzeba włączyć ręcznie i wyłączać gdy odpalamy płyty dvd/bd lub uhd z hdr10. Wyboru też nie masz za duże bo vs w stosunku do x800m2 jest tylko droższy panasonic ub820, któremu znowu brakuje wyjścia coax ma tylko optyczne no i nie nadaje się kompletnie do odpalania plików video. Edytowano 28 stycznia 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 lutego 2021 Udostępnij Napisano 6 lutego 2021 nowe informacje, jeżeli planujecie odtwarzać coś po sieci to sprzęt musi mieć albo złącze LAN 1Gbps albo WiFi 5GHz czyli jednak model x700 odpada. Nie poradzi sobie z odczytem po sieci pliku z wysokim bitrate. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Jak to mawiali takie rzeczy tylko w erze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 hahaha dokladnie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 W sumie 5ghz jest w ub420 ub820 x800m2 x800 natomiast LAN 1Gbps to już tylko najwyższe modele. Ale tak czy siak LAN 100 to 100 Mb/s mało który film tyle ma także 99% pójdzie no ale wiadomo najlepiej mieć jak najszybszą sieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 7 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Sorki że pytam, a który film ma więcej, niż daje 100Mb/s? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) https://pastebin.com/qNJhj61x Władca Pierścieni 3 UHD Władca Pierścieni 1 UHD Już po woli mogą być problemy, ale nie muszą... Full Metal Jacket UHD Edytowano 7 lutego 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 7 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Hm, to generalnie mając TV 4k, bluray 4k i tak może się okazać, że oglądanie filmu 4k z Netflixa np. może mieć wąskie gardło w postaci standardu gniazda lan? To jak to obejść? To bez sensu, teoretycznie pozostaje tylko film na płycie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) Poważny jesteś? zdajesz sobie sprawę z tego jakie bitrate daje netflix lub każdy inny serwis udostępniający online filmy? Edytowano 7 lutego 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 7 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Nie, nie zdaję sobie sprawy z czego wniosek, że nie jestem poważny... Jaki bitrate daje Netflix? Nadaje filmy w 4k, ale jaki bitrate nie wiem. Dopiero zaczynam budować KD, więc parę spraw jeszcze przede mną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 (edytowany) Z pomysłu że coś online równa się płycie. To wyobraź sobie że netflix ma bitrate dla 4K około 10-15Mb/s a audio max 756Kb/s. Czyli średnio 5-10x gorsze bitrate dla video i audio niż płyty. Edytowano 7 lutego 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_B Napisano 7 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 Rozumiem, że wielogigabajtowe filmy w serwisach pochodzą ze zripowanych płyt UHD? Za tydzień montuję swoje KD po przeprowadzce, i chętnie sprawdziłbym jak wygląda prawdziwe 4K na całkiem nowym sprzęcie. Nie mam płyty UHD (ceny zabójcze) ale może ściągnę coś z sieci i odpalę z laptopa, podłączonego do amplitunera? Pójdzie w ten sposób? Czy też laptop musiałby mieć wyjście hdmi 2.1? Krótko mówiąc - jak podłączyć nośnik do tego zestawu, by odtworzyć taki film? Jeśli ma 70GB? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 7 lutego 2021 Udostępnij Napisano 7 lutego 2021 To po co ci odtwarzacz UHD do płyt? płyty można kupować "tanio" bo to tanio to też zależy dla kogo.. ale są sposoby. HDMI 2.1 jest nie istotne do HDR wystarczy 2.0. Można na laptopie odpalić tylko wymaga to odpowiedniej konfiguracji w szczególności dla dźwięku audio, aby trafił do amplitunera w postaci nie zmienionej bezpośrednio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotr1 Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Używa ktoś ubp-x800m2 z konwerterem z hdmi do coax/toslilnk? Mój wzmacniacz nie ma wejścia hdmi, natomiast po coax z sony pójdzie max 24bit 48kHz (po hdmi pójdzie już 24bit i 48/96/192kHz). Czy konwertery są bezstratne? Z którego wyjścia idzie do konwertera? Z HDMI AUDIO? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 18 listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 listopada 2022 Dnia 15.11.2022 o 14:50, lotr1 napisał: Czy konwertery są bezstratne? poczytaj jakie ograniczenia ma s/pdif i wtedy sam sobie odpowiesz na te pytania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts