S4Home Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 Dnia 12.02.2021 o 13:38, Tomasz Kluczynski napisał: Chyba mnie nie zrozumiałeś chodziło mi o łączną sumę A no to tak. To nie zrozumiałem. 9 godzin temu, Grzesiek Grabowski napisał: Bo nikt nie doradza tylko pisze co ma w domu i ze on ma najlepsze. Na tym polegają fora. Miałem okazję żyć i pisac także na forach w UK. U nas jest taka mania. że polecam to co mam. Sprzęt mogę mieć od tygodnia ale już będę pisał innym że jest świetny i polecam. Taki standard. 53 minuty temu, Grzesiek Grabowski napisał: Raczej nowe budżet niech będzie 10 tys może troche więcej. W grę wchodzą podstawki na standach raczej blisko sciany ELAC Vela 403, PMC Twenty 5.22, używane Dali Epicon 2, Monitor Audio Gold 100 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 16 lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 lutego 2021 3 godziny temu, Grzesiek Grabowski napisał: Raczej nowe budżet niech będzie 10 tys może troche więcej. W grę wchodzą podstawki na standach raczej blisko sciany Napisz dokładnie na co jest ten budżet ,domyślam się że na komplet czyli jakieś urządzenie w stylu al-in-one plus kolumny .Wspominam o tym bo ostatnio wszyscy tylko piszą o kolumnach podstawkowych i podają już modele ,które oscylują w granicach całego twojego budżetu .Napisz też o jaki al-in-one ci chodzi ,to znaczy co on ma posiadać :cd ,streamer wifi ,bluetooth ,korekcję akustyki pomieszczenia i czy ma mieć MQA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 17 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Może nie być cd reszta ma być jak w mcr 611 plus tidal. Nie jestem melomanem nie potrzebuje głośników za 10 tys żeby się chwalić sąsiadom . Myślałem o tym audiolabie ale nie polecacie wiec niewiem. Spróbuje jeszcze poustawiać inaczej kolumny i zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Wszystko juz jest napisane. Teraz czas na odsłuch... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 1 godzinę temu, Grzesiek Grabowski napisał: Może nie być cd reszta ma być jak w mcr 611 plus tidal. Nie jestem melomanem nie potrzebuje głośników za 10 tys żeby się chwalić sąsiadom . Myślałem o tym audiolabie ale nie polecacie wiec niewiem. Spróbuje jeszcze poustawiać inaczej kolumny i zobaczymy. Nie bierz wszystkiego co piszą ,, inni ,, za najlepsze. Też jakiś czas temu miałem odpowiedzi że ten wzmacniacz nic nie warty , a dla mnie okazał się strzałem w 10-kę . Posłuchaj swojego wyboru i ocenisz czy jest to dla Ciebie czy nie jest to twoja muza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 7 godzin temu, Grzesiek Grabowski napisał: Może nie być cd reszta ma być jak w mcr 611 plus tidal. Nie jestem melomanem nie potrzebuje głośników za 10 tys żeby się chwalić sąsiadom . Myślałem o tym audiolabie ale nie polecacie wiec niewiem. Spróbuje jeszcze poustawiać inaczej kolumny i zobaczymy. A czy w 611 nie możesz odtwarzać Tidala?Ja mam w sypialni 612 i przez Heos ,Tidal brzmi super choć nie jest w wersji MQA.Ja bym na twoim miejscu spróbował 611 z kolumnami Focal Aria 906 ,może ci to wystarczy na pewno będzie dużo lepiej niż z Dali Zensor 3.Gdyby potem ci jeszcze było coś nie tak będziesz myslał nad zmianą 611 na przykład na Yamahę RN 803D albo coś z jeszcze wyższej półki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Nie wiem czy w 611 jest HEOS - z moim Ceol'em używam mconnect. Tidal działa jako HiFi, a jeszcze lepiej (i taniej) działa Qobuz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 W 611 nie ma Heos Ale , można dołożyć Chromocast Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 55 minut temu, klimkr napisał: Nie wiem czy w 611 jest HEOS - z moim Ceol'em używam mconnect. Tidal działa jako HiFi, a jeszcze lepiej (i taniej) działa Qobuz. No fakt ja też przez Mconnect mogę z 612 odtwarzać Tidala i to przez Upnp a to zawsze lepsza jakość niż przez chromcasta . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 17 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 611 ma tylko Spotify i obsługa tego jest super na mcr611 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 (edytowany) 48 minut temu, Grzesiek Grabowski napisał: 611 ma tylko Spotify i obsługa tego jest super na mcr611 Poczytałem trochę o 611 i Tidala możesz odbierać poprzez aplikację Mconnect kosztuje ona 6,49 euro.Na początek możesz spróbować z darmową Mconnect lite.Jak otworzysz aplikację to wciskasz po prawej stronie Play to wybierasz mcr611,pózniej klikasz w Browser i wybierasz Tidala .Może nie jest to tak proste jak ze Spotify connect przez bluetooth ,ale daje dużo lepszą jakość dźwięku .Tylko 611 musi być kablem podłączona do routera i do tej samej sieci telefon przez wifi. Edytowano 17 lutego 2021 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 MCR i Ceol mają funkcję Spotify Connect (MCR sam pobiera stream z sieci, telefon jest pilotem, można go nawet wyłączyć). Jeśli mamy iOS to Tidala najprościej puszczać przez Airplay w jakości HiFi 16/44.1. Alternatywą jest mconnect, który działa z iOS lub Androidem (jest darmowa wersja Lite). Jest także Audirvana, która działa na Windows lub Mac'u i dekoduje pierwszą warstwę MQA więc mamy nieco lepszą jakość 16/88.2 (dostępny 30 dniowy trial). W obu przypadkach stream najpierw trafia do telefonu/komputera (musi być stale włączony) a dopiero z niego do MCR. Na Androida jest BubbleUPnP, podobno w wersji płatnej też dekoduje pierwszą warstwę MQA. Nowe urządzenia Denona i Marantza mają być też zgodne z Roonem, o Tidal Connect nie słyszałem. W sumie Spotify najprościej i najwygodniej, choć kosztem nieco gorszej jakości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 19 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2021 Hegel h90 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 lutego 2021 43 minuty temu, Grzesiek Grabowski napisał: Hegel h90 ? mnie osobiście H80 i H90 nie urzekły, warto posłuchać przed zakupem, grają bardzo specyficznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2021 H90 albo cirus one szkoda inwestować do sensorów 3 info ze sklepu audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 20 lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 lutego 2021 Powtórzę któryś raz , to głośniki grają. Uparty jesteś Na siłę chcesz , coś zmienić , wydać kasę . Może podam swój numer konta Stare Mission 701 lub 771 , 772 z Marantz zagra świetnie. 500 , 700 PLN i temat jest zamknięty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 21 lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 17 godzin temu, Grzesiek Grabowski napisał: H90 albo cirus one szkoda inwestować do sensorów 3 info ze sklepu audio. Taka jest prawda bo i 611 i Zensor 3 to średnio niska półka jakościowa i żeby to zmienić powinieneś wymienić oba elementy.Tyle że tobie wogle nie chce się na ten temat pisać ,często odpisujesz jednym wyrazem lub jednym zdaniem .Jak chcesz dużo lepszy dźwięk musisz wydać co najmniej 7 tys zł na komplet plus ewentualnie do tego jeszcze streamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 Jak pisałem bardziej jest to kaprys chcąc coś zmienić z „nudów”. Wprawdzie rzadko słucham bo ciągle delegacje. Chodzi mi o sam wzmaczniacz żeby zobaczyć czy może to lepiej zagrać. Zensory mi się podobają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 Audiolab 6000n play wniesie coś innego lepszego żywszego czy kończymy temat ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 Wypożycz i sam się przekonaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 21 lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 Poprawi o 5 może 10% nie więcej,więcej da wymiana Zensor 3 na lepsze kolumny chociaż by Focal Aria 906.Jak chcesz dużej zmiany to dzielonka Emotiva BasX PT-100/BasX A-300 plus kolumny Dynaudio Emit M20 (koszt razem około 7tys) plus do tego jakiś niedrogi streamer.Masz wtedy bardzo dużą poprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 lutego 2021 (edytowany) 14 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Jak chcesz dużej zmiany to dzielonka Emotiva BasX PT-100/BasX A-300 plus kolumny Dynaudio Emit M20 (koszt razem około 7tys) plus do tego jakiś niedrogi streamer.Masz wtedy bardzo dużą poprawę. Masz rację że wtedy może dużo lepiej ja jednak widzę że autor wątku chce żeby ktoś za niego zdecydował. Potem będzie miał pretensję że to jednak nie gra że Marantz grał najlepiej a on tylko pieniądze wydał. Byli już tutaj tacy. @Grzesiek Grabowski bez urazy ale zacznij słuchać. Dnia 17.02.2021 o 07:07, S4Home napisał: Wszystko juz jest napisane. Teraz czas na odsłuch... Dobrze napisane. Edytowano 21 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Mam problem z mcr611 mianowicie chodzi o radio internetowe nie chce chodzić. Tak mam opłacone vtuner 4$. Problem występuje na połączeniu kablowym jak i wi fi. Internet dostarcza lokalny dostawca. Ruter mam huawei b593 . Internet światłowodowy. Na tym zestawie nie może się Marantz z radiem dogadać. Spotify chodzi normalnie. Problemu nie ma jak zrobię hotspota w telefonie internet wtedy T-Mobile lte i połączę mcr611 wtedy wszystko śmiga . Napewno to nie ruter bo próbowałem inne i to samo jest. Oczywiście ustawienia fabryczne w mcr kilka razy były . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Ja ze swoją 612 nie mam takich problemów bo przez aplikację Heos mogę wybierać radio internetowe z Tune In .Ale mogę też wgrać w fona różne aplikację z jakimś radio i przez wifi podać je na 612.W sklepie gogle play jest pełno różnych aplikacji z radiem internetowym ,spróbuj w ten sposób ,powinno się udać. A może spróbuj jeszcze raz wpisać połączenia internetowe do 611 może pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Grabowski Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Jakie aplikacje i jak „podać przez wifi” ? mam iOS 😁 Chyba ze starości mcr odwalą takie manewry Emotiva i audiolab chyba będę brać na odsłuchy bardziej audiolab do mnie przemawia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts