Skocz do zawartości

Filmy ostatnio obejrzane

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Rebel Moon cz.2 - jak ktoś oglądał kiedyś drużynę A z lat 80 , kiedy drużyna pomagała wiosce / wieśniakom się obronić przed złym meksykańcem to ten film jest o tym samym tylko z innymi bohaterami oraz inny krajobraz ... także takie naciągane 4/10

Diuna 2 - polecam przeskoczyć pierwszą godzinę , kompletna nuda , wrzucone by było więcej filmu , akcja i cokolwiek dzieje się później. Wszędzie spory hype , a jednak wielkiego szału nie było

Muzyka/dźwięk robią klimat - ogólnie słabiej niż cz.1 , końcówka zapowiada cz.3 , jak dla mnie 7/10

dune 2 w imaxie. chyba lepszego filmu w kinie nie widziałem. bardzo ciekawe studium fundamentalizmu religijnego. trochę szkoda pominięcia wątku ekologicznego, który w sumie jest motywem przewodnim książki, no i zakończenie zmienili, ale jakoś nie razi.

nieczęsty ostatnio film, który ma zbilansowany stosunek wybuchów do treści, nie męczy dzięki temu.

film nakrecony obiektywami z czasów ZSRR i ichnuej produkcji z minimalną ilością green screena (treser czerwi to przekozak 😉)

spoiler

film zaczyna się paleniem zwłok i kończy paleniem zwłok. w punkt podsumowana każda rewolucja.

Dnia 23.04.2024 o 16:27, Chmarski napisał:

A ja wczoraj znowu obejrzałem Sekretne życie Waltera Mitty.

Muzyka też bardzo przyjemna. 

Dnia 21.04.2024 o 10:43, Pitt39 napisał:

Pociąg właśnie leciał na jedynce.

Film w każdym calu świętny, a muzyka to wisienka na tym kinematograficznym torcie. 

Który Pociąg? Jest ich więcej :D

10 minut temu, stach_s napisał:

Muzyka też bardzo przyjemna. 

Który Pociąg? Jest ich więcej :D

Ten z Cybulskim i Niemczykiem. Wspaniałe kino, ale ja lubie starocie :D

Ps. Ostatnio zabrałem sie za oglądanie laureatów konkursu w Cannes(tych co nie widziałem) i to jeden z tych, który dziurę w głowie wywiercił.

Screenshot_20240425_170323_com.android.chrome.jpg

Edytowano przez Pitt39

• 3 months later...

Dawno nie pisałem a sporo się obejrzało :

Beverly Hills Cop Axel F (netflix) - bardzo fajnie zebrane gagi z poprzednich części , sądziłem że będzie gniot , a przyjemnie się oglądało

Bad Boys For Life - jak wyżej , sądziłem że będzie dziadostwo jak 3cz. , miło się rozczarowałem , Panowie po 50-ce a dali radę

Ministerstwo Niebezpiecznych Drani (amazon) - akcja jak się na końcu okazuje na autentycznych bohaterach oparta , szpiedzy 2 WŚ , Guy Ritchie i wszystko jasne - fajna obsada , da się obejrzeć

Road House (amazon) - remake Wykidajły - spoko rola Connora

Rebel Moon (netflix) wersja reżyserska - ten film powinien tak być pokazany za 1x. Wcześniejsza wersja okrojona z wielu tematów , ugrzeczniona , tylko po co ? Niektóre filmy są dla konkretnego widza (nie dla dzieci). Jakoś nie widziałem inny produkcji netflixa by reżyser musiał pokazać co miał na myśli , tutaj może zaszantażował netflixa by to pokazali inaczej nie będzie cz.3 ? ;) 

Furiosa:saga mad max (jest na max) - trochę klimatu starego mad maxa się pojawiło , jest nawiązanie do poprzedniej nowej części. Słabo wypadł Chris Hemsworth , kompletny brak charyzmy , nie przekonał mnie swoją postacią. W internetach sporo niepochlebnych opinii , a na imdb 7,6/10 z ponad 160tys głosów - i to by się zgadzało , film dobrze zrealizowany - takie 8/10

Czerwone Maki (netflix) - polski film o bitwie o Monte Cassino - oceny zwiastują gniota , jak dla mnie nie było tak źle jak na obecne czasy ;) 

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Horizon cz.1 - film Kevina Costnera , przypomina serial 1883 (prequel yellowstone w którym także Costner występował) , settlersi , walka Białych z Indianami , przyjemnie się ogląda , nie jest to typowy akcyjniak , czekam na cz.2

Samotne Wilki - Brad Pitt & George Clooney - 2 typków od czarnej roboty , szybko przeleciało , fajnie zrealizowane ujęcia , prosta historia , jak zwykle fajna chemia między w/w aktorami

• 1 month later...