Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witajcie. 
Dopiero zaczynam raczkować w świecie audio. 
Nie jestem jeszcze audiofilem by kupować super drogi sprzęt. 
Chciałbym kupić mały zestaw stereo do małego salonu w bloku (niecałe 20m). Przede wszystkim zależy mi aby amplituner posiadam radio internetowe, wifi i dlatego celuję w pierwszej kolejności w Denona Ceol, albo Yamaha R-N303D i do tego Indiana Nota 260. 
Po prostu chciałbym, aby jakość dźwięku była przyzwoita. 
Czy to jest dobry wybór, czy może celować w inny produkt? 

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Spójrz na zestaw Yamaha R-N303 w połączeniu z kolumnami Pylon Audio Pearl Monitor lub w zestawie z Indiana Line Nota 260X. To dwie dobre konfiguracje.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Dzięki za poradę :) Zaciekawiły mnie Pylony. Jeśli mógłbym podnieść budżet za sam amplituner sieciowy do 2000 zł z hakiem to co mógłbyś polecić oprócz Yamahy R-N303D? Oczywiście do monitorów Pylona. 

Napisano

Nie kupuj rn303d ani rn402, osobiście przerabiałem temat, slabsza jakość dzwieku i brak mocy - przy glosniejszym graniu bedzie sie wylaczac (impedancja tylko od 8ohm). Doba Yamaha zaczyna się od rn602, tu masz juz selektor impedancji (od 4ohm) i wszystko hula. Poczytaj sobie moj temat: 

Napisano

Dokładnie rn602 to dużo lepsze rozwiązanie, wiadomo droższe ale czasem warto dopłacić jeżeli kupujemy zestaw na lata. Najlepiej umów się na odsłuch 602 vs 303, 402 i sam stwierdzisz który amplituner jest dla ciebie lepszy.

Napisano
37 minut temu, pablo83gt napisał:

Nie kupuj rn303d ani rn402, osobiście przerabiałem temat, slabsza jakość dzwieku i brak mocy - przy glosniejszym graniu bedzie sie wylaczac (impedancja tylko od 8ohm). Doba Yamaha zaczyna się od rn602, tu masz juz selektor impedancji (od 4ohm) i wszystko hula. Poczytaj sobie moj temat: 

Dzięki wielkie :) , a jak się ma do rn602 Pioneer sx-n30ae? Czytałem dużo pozytywnych opinii o tym amplitunerze.  

Napisano

Yamaha RN602 to zdecydowanie lepsza opcja od podstawowego modelu 303d. Jest to zdecydowanie mocniejszy wzmacniacz charakteryzujący się zdecydowanie lepszą kontrolą. Pioneer niestety jest niedostępny na rynku i tutaj jest problem. Większą dynamikę oraz szczegółowość uzyskać na Yamasze. 

Napisano

Yamaha R-N303 to źle wydane pieniądze, choćby nie wiem kto Ci to tu doradzał i w jakim limicie. Już lepiej byłoby kupić wieżę Yamahy i dobrać do tego kolumny. R-N602 to w moim odczuciu dość dobry kombajn (i jako takiego ciężko przebić w tej cenie), ale bałbym się go nazwać dobry wzmacniaczem. Jeśli zdecydujesz, że nie musi być to koniecznie ampli, to masz jeszcze Yamahę A-S501 i tu za różnicę w cenie kupisz lepsze kolumny. Pamiętaj, że to kolumny przede wszystkim decydują o tym, jakie będziesz mieć brzmienie, a brzmienie dobrych kolumn może zepsuć słabym ampli. W 3 tysiącach kupisz i przyzwoity wzmak i dobre kolumny, ewentualnie szukaj używek.