Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich. 

Chciałbym zapytać o dźwięk jaki generują zestawy micro 

Yamaha mcr-n470d lub mcr-n570d

Panasonic sc-pmx90 lub sc-pmx150

Może ktoś miał możliwość porównania tych sprzętów. Nie chodzi mi o funkcje tylko o barwę dźwięku. Wiem jak gra Panasonic ale na odsłuch Yamahy muszę pokonać " kawałek drogi" - nie wiem czy jest sens. 

Muzyka elektroniczna, w zasadzie to wszystko oprócz jazzu. 

Napisano

panasonica nie słuchałem , natomiast pianocrafta mam wiele lat , topową wersję i gra to wyśmienicie w małym pokoju, instrumenty np pianino , skrzypce - jak na żywo

Pianocrafty sa z pewnoscią droższe ale wybierz sie na odsłuch , wez swoje ulubione kawałki , posłuchaj na obu sprzętach a potem oceń czy róznica w jakosci i barwie dzwięku jest warta tej dopłaty ,

Napisano

Witaj,

Pianocraft 470 i 570 to, te same jednostki będące amplitunerami z funkcjami sieciowymi, ale różniące się dokładnymi głośnikami. W modelu 570, są zastosowane lepsze obudowy oraz wykorzystuje się zupełnie inne przetworniki wysoko i średnio-niskotonowe. Przekładając to na dźwięk, model wyższy, jest bardziej wyrazisty i ma lepszej jakości bas. Zachęcamy Cię do przyjazdu i odsłuchu tych produktów. Podaj nam swoją lokalizację, bo może się okazać, że nie masz do nas aż tak daleko :)

Napisano

Dziękuję za zainteresowanie. 

Salon z aneksem kuchennym ok 18 m2

Mam Denon F107, ale trzeba w końcu coś zmienić. Dlatego zainteresowany jestem yamaha mcr-n470d lub mcr-n570d. Jednak nie wiem czy Panasonic sc-pmx90 + smartfon nie będzie lepszy. Słyszałem niejednokrotnie yamahę - różnych modeli ale zawsze ciągnęło mnie do Denona. Cały czas mam też M37 - dostał go syn kiedy kupiłem f107. 

Nie mam miejsca na większe zestawy stereo. 

Może dzisiaj uda mi się posłuchać yamahy, dam znać. 

Napisano (edytowany)
16 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Witaj,

Pianocraft 470 i 570 to, te same jednostki będące amplitunerami z funkcjami sieciowymi, ale różniące się dokładnymi głośnikami. W modelu 570, są zastosowane lepsze obudowy oraz wykorzystuje się zupełnie inne przetworniki wysoko i średnio-niskotonowe. Przekładając to na dźwięk, model wyższy, jest bardziej wyrazisty i ma lepszej jakości bas. Zachęcamy Cię do przyjazdu i odsłuchu tych produktów. Podaj nam swoją lokalizację, bo może się okazać, że nie masz do nas aż tak daleko :)

Radomsko 

Niestety nie było mi dane oglądnąć Yamahy, chyba zamówię przez sklep internetowy - posłucham w domu a jak mi nie podejdzie to zrobię zwrot. 

Dźwięk Panasonic sc-pmx90 w sklepie był całkiem ok. Ale to w sklepie na półce... a jak w domu? 

Edytowano przez Adam1313
Napisano

Jeśli masz Denona 107 to moim zdaniem zakup dzielonego Pianocrafta to skok w bok. Owszem dzwięk będzie inny. Ale nie lepszy. No chyba że po prostu bardziej Ci spasuje.

Może pora na większe klocki i osobnie dobrane monitory?

Napisano

Pomyślimy o skompletowaniu zestawu ale w przyszłości (mam nadzieję niedalekiej). 

S4Home będąc w Warszawie a zdarza się, chętnie odwiedzę Wasz salon. Pewnie coś wpadnie mi w ucho i pozostanie tylko zorganizować środki. 

Posłuchałem (jeśli można to tak nazwać) Denon Ceol N10 - pendrive 128 GB nie odczytał, a bluetooth zrywał co kilka sekund. Ale powiem że słabo wypadł, myślałem że będzie lepiej. 

Yamaha:

klasyka - super,

muzyka elektroniczna której słucham najwięcej - tak sobie chyba subwoofer by się przydał. 

Po głębszym zastanowieniu zdecyduję się chyba na Panasonic sc-pmx92. 1000 zł różnicy za funkcje sieciowe które nie są mi niezbędne. Resztę roboty załatwi smartfon. 

Na jakiś czas wystarczy bo nie przywiązuje się raczej do zbyt mocno. 

Napisano
Dnia 25.02.2021 o 17:27, Adam1313 napisał:

Radomsko 

Niestety nie było mi dane oglądnąć Yamahy, chyba zamówię przez sklep internetowy - posłucham w domu a jak mi nie podejdzie to zrobię zwrot. 

Dźwięk Panasonic sc-pmx90 w sklepie był całkiem ok. Ale to w sklepie na półce... a jak w domu? 

Witaj,

Oczywiście masz prawo zwrotu, więc w tym przypadku możesz tak uczynić. Kto wie, czy nie pomoże Ci to zarazem podjąć tą ostateczną decyzję:)?
Mimo wszystko zapraszamy do zakupów!