Stolarz Napisano 22 lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 lutego 2021 Szukam niedużego wzmacniacza do kolumn podstawkowych Monitor Audio Monitor 100. Czy SMSL Q5 PRO to dobra droga? Czy w podobnym budżecie znajdę coś co zabrzmi dużo lepiej niż stereo z amplitunera kina domowego Denon avr-x1500h? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Ten wzmacniacz kosztuj 649 zł. Z nowego sprzetu nie ma nic innego. Chyba że uzywany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Może być używany. Ale też zależy mi na wymiarach. Coś w stylu tego smsl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 W kwocie poniżej 1000zł masz SMSL Q5 PRO lub Topping MX3. Oba sprzęty godne polecenia. Na pewno nie idź w kierunku amplitunera kina domowego ponieważ będzie to regres. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 9 minut temu, Q21 napisał: W kwocie poniżej 1000zł masz SMSL Q5 PRO lub Topping MX3. Oba sprzęty godne polecenia. Na pewno nie idź w kierunku amplitunera kina domowego ponieważ będzie to regres. Ja mam amplituner ponieważ kino jest dla mnie tak samo ważne Chcę czymś niedużym stworzyć sobie stereo osobno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 @Q21 a jak się ma to: Monitor Audio: Zalecana moc wzmacniacza 30 – 100 W Nominalna impedancja 8 ohm Do tego: SMSL Q5 oferuje moc wyjściową 2x45W przy 4Ohm lub 2x25W przy 8Ohm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 (edytowany) https://a.aliexpress.com/_ug31px Q5 najlepiej radzi sobie z kolumnami o impedancji 4Ω. Co nie znaczy że nie można podpiąć do niego kolumn 8Ω jeżeli nie słuchasz bardzo głośno warto spróbować. Edytowano 23 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Mogę dołożyć kilka stów ale zależy mi na kompaktowości i funkcjonalności takie jaką ma te SMSL. Nie mam aktualnie miejsca na pełnowymiarowy wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Czytałeś? Ja też nie miałem miejsca na coś większego sprawdza się bardzo dobrze! Naprawdę różne kolumny są do niego podpinane 4-8Ω gra dobrze i jak zauważyłeś jest funkcjonalny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Właśnie przeglądam ten wątek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Jest tam trochę bałagan ale też nie ma tragedii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 No właśnie staram się przebrnąć przez jakieś nic nie wnoszące do tematu kłótnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 (edytowany) No cóż. Wiem tyle, że chyba będę chciał SMSLa wypożyczyć i wtedy zdecydować. Albo kupuję w ciemno z alli za 366 zł. Edytowano 23 lutego 2021 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Jak już będziesz go miał to skrobnij co nie co jak gra z twoimi kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Kolego @Stolarz, a nie lepiej kupić jakieś używane monitory z odrobinę wyższej półki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 48 minut temu, seba3002 napisał: Kolego @Stolarz, a nie lepiej kupić jakieś używane monitory z odrobinę wyższej półki? Ledwo co te kupiłem. Zostały mi polecone do amplitunera kina domowego przez pewien sklep. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts