justa128 Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 (edytowany) Cześć Chcę kupić zestaw audio do domu. Ma mieć przeznaczenie TYLKO do słuchania muzyki, głównie Spotify, Soundcloud. NIE MAM TV Mam sporo miejsca w salonie, bardzo wysoki sufit (antresola). Myślałam o kupnie soundbar plus głośnik basowy, czy to jest optymalne pod słuchanie muzyki? Czy może niepotrzebny soundbar a lepiej basowy plus dwa głośniki z wysoką tonacją? Preferuję rozwiązania z minimalizacją okablowania Do tego dochodzi jaka marka? Bose, Sonos, Yamaha, Samsung...głowa pęka?? Zależy mi też na estetyce. Będę niezmiernie wdzięczna za podpowiedzi Pozdrawiam sobotnie Edytowano 27 lutego 2021 przez justa128 Edycja tematu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 31 minut temu, justa128 napisał: Czy może niepotrzebny soundbar a lepiej basowy plus dwa głośniki z wysoką tonacją? Tak soundbar niepotrzebny 😉 Można lepiej inaczej jaki masz budżet, wielkość pomieszczenia, sprzęt nowy czy używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justa128 Napisano 27 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Dziękuję @RLC za odpowiedź Salon ma około 50m2 i jest 8 metrów wysoki. Budżet tak do 10k ale nie zależy żeby wycisnąć go na maksa tylko dobrać coś odpowiedniego. Sprzęt nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Ojacie masz pokoik 😯 Bardzo wysokie pomieszczenie ewidentnie potrzebujesz mocnego wzmacniacza/ampitunera stereo i dużych kolumn podłogowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lutego 2021 Udostępnij Napisano 27 lutego 2021 Może coś z klasy D, NAD C368 + Kef Q950 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 19 godzin temu, justa128 napisał: Dziękuję @RLC za odpowiedź Salon ma około 50m2 i jest 8 metrów wysoki. Budżet tak do 10k ale nie zależy żeby wycisnąć go na maksa tylko dobrać coś odpowiedniego. Sprzęt nowy Hej jeżeli muzyka to jakiś amplituner stereo all in one typu denon marantz yamaha i do tego dwie kolumny podłogowe uniwersalne min typu dali oberon 7/9 , żeby to nagłośnić w odpowiedniej jakości to nic małego bo zginie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 23 godziny temu, justa128 napisał: Salon ma około 50m2 i jest 8 metrów wysoki. Belka nie da rady nagłośnić tak dużego pomieszczenia, stereo z dużymi frontami jak najbardziej. Nie wiem jak z estetyka ale polecam yamaha rn803d, zresztą często wałkowany na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Cześć, Nie wiem gdzie zrodził się pomysł na kupno soundbara do słuchania muzyki. Druga kwestia to ogromne pomieszczenie do nagłośnienia. Tutaj tak naprawdę warto byłoby postawić na wydajny zestaw stereo taki jak Audiolab 6000a Play w połączeniu z Pylon Audio Diamond 28. Alternatywą może się okazać Yamaha RN803d + Kef Q950 lub jesli lubisz cieplejsze brzmienie to Dali Oberon 9. Zapraszam do kontaktu w sprawie umówienia odsłuchu oraz po wycenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 lutego 2021 Witaj, Duże pomieszczenie, nie jest aż tak dużym problemem Do 10 tysięcy złotych, zaproponuję Ci rozwiązanie bardzo uniwersalne i funkcjonalne, co umożliwi Ci słuchanie muzyki chociażby ze Spotify, Tidal itp. Nad C368 + moduł sieciowy BLUOS 2i + głośniki PXB X2T https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/psb-imagine-x2t.html https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/c368.html https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/mdc-bluos-2i.html Zapraszamy Cię na konsultację i prezentację zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Nie ma najmniejszego sensu pakować soundbar do takiego użytkownika i pomieszczenia. Z mojej strony polecam KEF Q 950 albo bardziej rozdzielcze Magnaty Quantum 757 Do KEFa jaśniejszy bardziej transplanetarny wzmacniacz jak NAD 368 czy Cyrus ONE Do Magnata coś cieplejszego, bardziej mięsistego. Atoll IN 80 , Magnat MR 780. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnnyJobs Napisano 22 marca 2022 Udostępnij Napisano 22 marca 2022 Do słuchania muzyki polecam Spotify z apką Vision głosowy asystent Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts