Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Koledzy, przymierzam się do wymiany kolumn w moim zestawie audio. Niestety, ze względu na już zaadoptowany salon nie jestem w stanie postawić kolumn podłogowych, pozostają tylko i wyłącznie podstawki na szafce RTV. Wielkość salonu to 4,5x5,5, odległość od kolumn do kanapy 5mb, wysokość pomieszczenia 2,75mb.

Obecny sprzęt to Atoll IN100, Exposure 1010CD no i tytułowe kolumny Paradigm monitor 3v2.

Muzyka to głównie Pink Floys, Dire Straits, z mocniejszych brzmień AC/DC, Black Sabath, trochę elektroniki typu Depeche i tego typu klimaty. Szukam kolumn o podobnym brzmieniu ale z dużo lepszą kontrolą basu (precyzyjniejszy ), bardziej szczegółowych. Budżet w przypadku nowych to 4-4,5kPLN, nie wykluczam używanych z trochę niższym budżetem - do 3,5kPLN.

Dzięki

Napisano

Cześć,

Masz na prawdę bardzo fajny zestaw i jeśli w grę wchodziłyby wyłącznie kolumny podstawkowe to polecam podobnie jak kolega Michał Audio Physic Classic 3, które zapewnią Ci dynamiczne brzmienie z mocniejszym dołem. Alternatywą mogą być Jean Marie Reynaud Lucia, które zagrają bliższą średnicą, łagodniejszą górą oraz spokojniejszym dołem. Zyskasz nieco szerszą prezentację sceny dźwiękowej. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.

Napisano
44 minuty temu, tomaz75 napisał:

JMR w 20 metrach,oj, trochę za dużo?

25m2 do tego otwarta przestrzeń na klatkę schodową i kuchnie z jadalnią. W sumie ok 60m2. 

I tu trochę boje się o audio physic... w porównaniu z paradigm sporo mniejsza pojemność kolumny. Chyba ze moje myślenie z założenia jest bledne

1 godzinę temu, Q21 napisał:

Cześć,

Masz na prawdę bardzo fajny zestaw i jeśli w grę wchodziłyby wyłącznie kolumny podstawkowe to polecam podobnie jak kolega Michał Audio Physic Classic 3, które zapewnią Ci dynamiczne brzmienie z mocniejszym dołem. Alternatywą mogą być Jean Marie Reynaud Lucia, które zagrają bliższą średnicą, łagodniejszą górą oraz spokojniejszym dołem. Zyskasz nieco szerszą prezentację sceny dźwiękowej. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.

Dzieki, ale jakoś kompletowałem uklad na bieżąco w miarę możliwości podczas budowy domu. Co masz na myśli przez fajny zestaw? Fakt, lubie atolla z exposure, ale paradigmow nie mogę już słuchać, tłuką basem strasznie przeciaglym i takim ciężkim. Dlatego chciałbym coś szybszego, punktowego.

Krzysiek

Napisano

Cóż, Alotta narazie nie zmienie, raz ze mi się podoba a dwa ze praktycznie nowy klocek w układzie. Jednak po przesiadce ze starego wysłużonego Cambridge różnica kolosalna odczuwalna na moim głośnikach. Stąd też zamysl aby przyjrzeć się właśnie kolumnom i wymienić Paradigmy.