Szymon Osnowski Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Witam. Mam małe pytanko posiadam na stanie aktualnie kolumny fyne audio 502, i poszukuje do tego wzmacniacz. Mam juz na uwadze 2 wzmacniacze - Denon PMA-1600 - Cambridge audio cxa81 Który z tych byłby lepszym zakupem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Witaj, My, zaproponujemy Ci zupełnie inne rozwiązanie: Peachtree Audio NOVA 150 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nova150.html -bardzo ładna barwa, ocieplony dźwięk, duża funkcjonalność. Zapraszamy Cię na prezentację do naszych salonów Tophifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 (edytowany) Mam siostrzane do Fyne 501 kolumny Tannoy Revolution XT6. I napędza jest wzmacniacz hybrydowy Pier Audio MS-680 Aniversary na lampach NOS. Super brzmienie. Myślę, że ten wzmacniacz dobrze zgra się także Fyne502. Jego moc 120W. Posłuchaj. Edytowano 18 marca 2021 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Z tych dwóch modeli które wybrałeś moim zdaniem Denon. Ale faktycznie zwrócił bym uwagę jeszcze na dwie hybrydy. Magnat MA 1000 oraz PIER MS 680. Oba mamy na stanie. Dzwiek jest na prawdę najwyższych lotów. Ewentualnie nieco jaśniejszy, szybszy Roksan K3. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Cześć, zależy jakiego dźwięku oczekujesz? Moim zdaniem te kolumny czują się dobrze z szybkimi, dobrze kontrolującymi dół wzmacniaczami. Moc również ma znaczenie, im mocniejszy wzmacniacz tym lepiej skontroluje dół pasma w tych kolumnach. Jakiej muzyki słuchasz i jak duże masz pomieszczenie? Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 16 godzin temu, Na Temat Audio napisał: Cześć, zależy jakiego dźwięku oczekujesz? Moim zdaniem te kolumny czują się dobrze z szybkimi, dobrze kontrolującymi dół wzmacniaczami. Moc również ma znaczenie, im mocniejszy wzmacniacz tym lepiej skontroluje dół pasma w tych kolumnach. Jakiej muzyki słuchasz i jak duże masz pomieszczenie? Pozdrawiam, Michał No tak jakbyś opisał cechy wzmacniacza Pier Audio MS-680 Mają mocy bardzo dużo, jest szybki i jego bas jak piszą recenzenci jest "narkotyczny", wciągający. Ja to potwierdzam na swoim i jak on gra. Warto posłuchać tego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts