TomekN Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: 19 godzin temu, TomekN napisał: A jeśli mogę spytać, do ilu kHz słyszy Twoje ucho? A od kiedy na to patrzysz? Czy nie tylko wykres ASR Cie interesuje ?:) Ależ to ma bezpośredni związek z pomiarami! 😉 Niestety kolega DudasDudek nie raczył odpisać 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logo83 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Jaka jest różnica w brzmieniu pomiędzy Toppingiem E30 a Toppingiem D50s? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 @logo83 bardzo możliwe,że dźwiękowo nie usłyszysz różnicy. Zobaczysz ją w wykonaniu i funkcjonalności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Masz fajną lampę i kolumny to warto się szczypać żeby ciut dołożyć do SMLS SU-9 lub Gustarda x-16 ,a to poziom wyżej niż D50s. Nawet gdyby ci nie podeszły to nie ma problemów z ich zbyciem ,bo to bardzo poszukiwane ,chodliwe dacki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Przyszedł X16. Dwa tygodnie. Był urząd celny. Nic nie dopłacałem - wcześniej cena ze strony + ok 75 zł paypal. Używa ktoś X16 z maliną? Może moode/Tidal? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logo83 Napisano 13 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 4 godziny temu, faud napisał: Przyszedł X16. Dwa tygodnie. Był urząd celny. Nic nie dopłacałem - wcześniej cena ze strony + ok 75 zł paypal. @faud jak gra Gustard DAC-X16 w porównaniu do Toppinga D50s, który brzmieniowo jest lepszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Przyszedł wczoraj. Pograłem zbyt mało, by wyrażać teraz zdecydowaną opinię. Zdam wkrótce relację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 37 minut temu, logo83 napisał: jak gra Gustard DAC-X16 w porównaniu do Toppinga D50s, który brzmieniowo jest lepszy? W sensie w porównaniu do Toppinga D50s, który brzmieniowo jest gorszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Relacji nie będzie. Przynajmniej teraz. Dopadło mnie pierwsze zbocze krzywej wannowej :( Ma ktoś doświadczenie z wysyłaniem paczek do Chin? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 8 godzin temu, faud napisał: Dopadło mnie pierwsze zbocze krzywej wannowej Co to? 20 godzin temu, faud napisał: Był urząd celny. Nic nie dopłacałem 8 godzin temu, faud napisał: Ma ktoś doświadczenie z wysyłaniem paczek do Chin? Jednak coś dopłacałeś? Ja zamawiałem prywatnie parę rzeczy z Chin. Jak będę wiedział to Ci odpowiem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Nie dopłacałem, ale muszę wysłać. Jakim spedytorem? Wykres liczby uszkodzeń danego sprzętu przypomina przekrój wanny. Najpierw sporo, potem gwałtownie spada prawie do zera i po jakimś czasie powoli zaczyna się podnosić. X16 pograł ok 5h i zamilkł. W połowie utworu. Wyświetlacz pracuje. W zależności od puszczanych utworów zmienia się częstotliwość i kodowanie. Zmieniłem wejście. Podłączyłem kompa po USB, TV optykiem. Mogę robić głośniej. Na wyjściu cisza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2021 Miałem DACa pakować do wysyłki, ale postanowiłem go jeszcze raz sprawdzić. Poleżał tydzień bez prądu i ożył. Wcześniej też był wyłączany na kilka godzin i nie pomagało. Ożył, ale żeby nie było różowo, to zaczął co pewien czas wydawać ze środka dźwięki. Parę sekund, co kilka minut, nieregularnie. Jakieś bzyczenie przekaźnika? Załączam nagranie, może komuś coś się skojarzy. Od 6-tej sekundy. GUSTARD-X16.m4a Po dwóch godzinach mu przeszło. I tak od wtorku prawie bez przerwy gra i nie sprawia problemów. Małe porównanie informacji na wyświetlaczu: streamer malina +moOde + Tidal Master i HiFi 1,3,4,17 to numery utworów na playliście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logo83 Napisano 25 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2021 17 godzin temu, faud napisał: Ożył, ale żeby nie było różowo, to zaczął co pewien czas wydawać ze środka dźwięki. Parę sekund, co kilka minut, nieregularnie. Jakieś bzyczenie przekaźnika? Mi to brzmi jak próbujący się załączyć przekaźnik. Czy przekaźniki cykają przy przełączaniu wejść? Jeśli brzmi to tak samo to był to przekaźnik. Miałem kiedyś podobną sytuację tylko że w amplitunerze Technicsa. Tylko że on nie chciał załączyć kolumn i cały czas terkotał. Wystarczyło pstryknąć w prażnik palcami i zaskoczył i gra do tej pory. Może coś się w nim zablokowało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Dnia 24.04.2021 o 23:47, faud napisał: Miałem DACa pakować do wysyłki, W drugą stronę nie korzystałem. Właśnie to jest problem z Chinami. Jakie to koszty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 10 godzin temu, S4Home napisał: Jakie to koszty? Sprawdzałem tylko w necie. Z ubezpieczeniem 2000zł., 3kg, 20x30x10 Poczta EMS: ok 250zł UPS: ok 350 Dnia 25.04.2021 o 17:24, logo83 napisał: Mi to brzmi jak próbujący się załączyć przekaźnik. Czy przekaźniki cykają przy przełączaniu wejść? Też przekaźnik obstawiam. Jest cyknięcie 0,5s po włączeniu. Chyba zrobili jakieś zabezpieczenie przed stanami nieustalonymi i pukaniem w głośniki(coś czytałem). Może to właśnie to. Przy przełączaniu wejść cisza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 No to właśnie. W Przypadku odsyłania na gwarancję przestaje się to opłacać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 11 godzin temu, S4Home napisał: No to właśnie. W Przypadku odsyłania na gwarancję przestaje się to opłacać. To też zależy od regulaminu sklepu. Tutaj miałem mieć 50% refundacji kosztów zwrotu i 100% refundacji ponownego wysłania towaru. Trzeba tylko uważać na cło w Chinach. Na formularzu EMS można było zaznaczyć zwrot towaru, więc może nie naliczyliby za chińską elektronikę. Największą zagwozdkę miałem: jak wykaligrafować adres docelowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 No dlatego ja kupuje rzeczy których mi nie szkoda jak nie działają. Jednak drobnostki. Z elektroniką to jeszcze chwile się będę musiał przełamać. Raz był zasilacz do Maliny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Akurat Gustarda X16 to można sobie zamówić z Amazonu niemieckiego i mieć fajną obsługę i gwarancję. Wyjdzie drożej ale ja tam wolę dopłacić za spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Teraz różnica to 57zł. Jak zamawiałem, to na hifigo 1736, a na amazonie ok 2200. Dzisiaj wybrałbym inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logo83 Napisano 2 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2021 (edytowany) @faud możesz już coś napisać na temat różnic w brzmieniu pomiędzy D50s a X16? Edytowano 2 maja 2021 przez logo83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 @logo83 Próbuję znaleźć jakieś różnice, ale nie jest łatwo. Po pierwsze: nie da się wybrać, by wszystkie utwory były odtwarzane z maliny w tym samym formacie (patrz tabelka wyżej). Postanowiłem więc porównywać tak, jak zwykle słuchałem wcześniej, czyli Tidal HiFi, --enable-mqa-passthrough true. Wyjścia RCA. Po drugie: czas przełączania kabli i restartu utworu - jakieś 15s - nie pozwala na zauważenie niuansów. Mam słabą pamięć muzyczną i ograniczone już słuch. Da mnie oba grają identycznie. Moim zdaniem: X16 jeśli ktoś potrzebuje XLR, zasilacza liniowego w cenie, albo MQA. D50s mu nie ustępuje. Jeśli ktoś liczy każdą stówę, to będzie on bardzo dobrym wyborem.(W komplecie brak zasilacza) Zatrudniłem dzisiaj młodszego "eksperta" z lepszym słuchem. Werdykt po przesłuchaniu kilkunastu utworów: D50s jest bardziej dźwięczny, ale jak wchodzi wokal, to lepszy jest z X16. W X16 lepsze są też niskie tony. Tak, jak pisałem wcześniej - ja tego nie słyszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 No to nie szukaj różnic na siłe. Jeśli przy dłuższym odsłuchu ich nie zauważasz to już nie zauważysz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Wcale bym się nie zdziwił gdyby nie dało się wychwycić żadnej różnicy. Obydwa są bardzo dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 8 maja 2021 Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Hej Jakis czas temu sprzedałem swojego xiangsheng ponieważ obraziłem się na streaming plików. Więcej skakalem po utworach jak słuchałem muzyki. Od tamtego czasu z powodzeniem słuchałem płyt cd. Wybieralem płytę, play i słuchałem od a do z bez skakania po utworach. Z racji, że wciąż opłacam abonament tidal hifi family wróciła myśl o streaningu oraz fakt, że chcę przesłuchać albumów, które ciężko kupić na cd. Jaki obecnie dac jest na "topie" ? Interesuje mnie czysty dac bez regulacji głośności, wzmacniacza słuchawkowego, filtrów które zmienią dźwięk i innych zbędnych dodatków. Z jednej strony mógłbym wrócić do xiangsheng bardzo fajny dac, ale fajnie byłoby sprawdzić coś innego Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts