KrólKiczu Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Cenowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Czyli obojętnie , które wybiorę ? Super Za często zmieniam ,,zabawki,, , aby PLN tak wydawać Dziękuję 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) 6 godzin temu, maciek72 napisał: Czyli obojętnie , które wybiorę ? Super Za często zmieniam ,,zabawki,, , aby PLN tak wydawać Dziękuję 👍 Na olx masz 2 pary menuetow SE w całkiem fajnej cenie. Ja niestety nie słuchałem tej wersji ale z opinii innych użytkowników wynika, że różnica w dźwięku jest kosmetyczna. Ale chyba za sam ładny fornir warto wyszperać te 3900. A zakładając, że cena jest do negocjacji... 😉 https://www.olx.pl/d/oferta/dali-menuet-se-kolumny-CID99-ID12SuM5.html Edytowano 24 listopada przez KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada @KrólKiczuNaprawdę tylko fornir ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) 2 minuty temu, misiekx napisał: @KrólKiczuNaprawdę tylko fornir ? Z tego co pamiętam to coś tam chyba przy zwrotnicy majstrowali. Ale tak jak mówię, czytałem gdzie opis osoby, która porównywała obydwa modele i zmiany dźwiękowe były niewielkie. Ale biorąc pod uwagę fakt, że zwykłe menuety w salonach kosztują około 5k, ta cena 3900 z olx za model SE, wydaje się okazyjna. Edytowano 24 listopada przez KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 listopada Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: Z tego co pamiętam to coś tam chyba przy zwrotnicy majstrowali. Znajdź różnice. Mentor Menuet i Menuet SE 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Używane podstawowe ok. 2600 Używane Se ok. 3800 Jeżeli tylko fornir i kosmetyka..... hmmm,trochę dużo ta dopłata. Może ktoś coś napisze, kto miał możliwość porównać 1do1. @Kraft akurat mnie uprzedził 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) Różnice brzmieniowe pomiędzy Mentor Menuet , a Menuet niewielkie. Menuet gra lekko pełniejszym brzmieniem. Miałem i odsłuchiwałem oba modele. Nie moje granie. Menuet SE nie słuchałem. Chyba wyższa cena bierze się z bardziej dopracowanego forniru. Edytowano 24 listopada przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 listopada Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 24 minuty temu, Rega napisał: Różnice brzmieniowe pomiędzy Mentor Menuet , a Menuet niewielkie. Menuet gra lekko pełniejszym brzmieniem. Miałem i odsłuchiwałem oba modele. Ile lat dzieliło te odsluchy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) 16 miesięcy. Moze i duzo , ale dobrze zapamiętałem to co mi się nie podobało w Menuet Mentor. Nie zostało poprawione na tyle aby stanowiło to znaczącą różnicę. Dlatego właśnie Menuety trafiły do mnie do powtórnego słuchania. @Kraft - znam Twoje zdanie o tych kolumienkach i nie mam zamiaru polemizować. Poza tym Ty znasz moje. Pozostańmy przy swoich opiniach. Edytowano 24 listopada przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Jak by były duże różnice, to . Uwierzcie , że było by o tym głośno 🤪 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Nie dam za fornir miliona monet Głośnik muszą być czarne Można je okleić , przemalować . A , chyba nie o to chodzi Szukam przyjemnych maluchów , które można zamontować na ścianie zamiast moich Tannoy Hts 101xp Ostatnio dużo żongluje odtwarzaczami , końcówki mocy Matrix mini i Amp. Częściej leci stereo. Szykuję się do odgruzowania pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Do kina? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) @maciek72Nie chiałbym abyś mnie źle zrozumiał - nie uważam, że to złe kolumienki. Zwyczajnie, to co jednemu nie odpowiada, drugiemu może sprawiać przyjemność. Ja po prostu lubię inne brzmienie. Już długo przed Kraft testem, zanim jeszcze ktokolwiek na forum ich słuchał, miałem je już od dawna, pisaliśmy o tym z @KrólKiczu. Może to potwierdzić. Sam miał wtedy Mentory (bez Menuet) i prosił o porównanie brzmienia. Edytowano 24 listopada przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 9 minut temu, Dedal napisał: Do kina? Bardziej do stereo , jako drugi ( a może czasem jako pierwszy ) Może dokupię centralny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 45 minut temu, Rega napisał: @maciek72Nie chiałbym abyś mnie źle zrozumiał - nie uważam, że to złe kolumienki. Zwyczajnie, to co jednemu nie odpowiada, drugiemu może sprawiać przyjemność. Ja po prostu lubię inne brzmienie. Już długo przed Kraft testem, zanim jeszcze ktokolwiek na forum ich słuchał, miałem je już od dawna, pisaliśmy o tym z @KrólKiczu. Może to potwierdzić. Sam miał wtedy Mentory (bez Menuet) i prosił o porównanie brzmienia. Potwierdzam 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Poważnie?😉 Chcesz Menuety powiesić , i zabrać im miejsce by się mogly odwdzieczyc przyzwoitym brzmieniem.🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 3 minuty temu, Dedal napisał: Poważnie?😉 Chcesz Menuety powiesić , i zabrać im miejsce by się mogly odwdzieczyc przyzwoitym brzmieniem.🤔 Marek, te menuety chyba nawet mają przewidziane jakieś "dziurki" na wieszaki na tylnej ściance więc dźwięk dźwiękiem ale producent przewiduje ich montaż na ścianie 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Aż , tak wpłynie to na jakość dźwięku ? Sądziłem , że ich naturalnym środowiskiem jest ściana Uchwyt będzie zamontowany na płycie 18mm ( po 3-4 cm mniejsza od obudowy Menuet) na tej płycie będzie przyklejony filc 4-6mm Moje uchwyty z Tannoy pasują idealnie pod ten rozstaw w Dali Druga sprawa , to będzie chyba chwilowe ich miejsce . W planach jest przeprowadzka , wyprowadzka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 47 minut temu, KrólKiczu napisał: Marek, te menuety chyba nawet mają przewidziane jakieś "dziurki" na wieszaki na tylnej ściance więc dźwięk dźwiękiem ale producent przewiduje ich montaż na ścianie 😉. I co z tego ? Próbowałeś wysuwać kolumny by sprawdzić co się dzieje z dźwiękiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Menuety w odległości od ściany mniejszym niż 20cm tracą na jakości brzmienia. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 6 minut temu, Dedal napisał: I co z tego ? Próbowałeś wysuwać kolumny by sprawdzić co się dzieje z dźwiękiem? Ja ich nie wieszałem tylko mówię, że jest opcja ich powieszenia 🙂. A u mnie stały jak wszystkie inne monitory, około 30 cm od tylnej ściany. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 29 minut temu, rajdek napisał: Menuety w odległości od ściany mniejszym niż 20cm tracą na jakości brzmienia. Jaka jest optymalna odległość Menuet od ściany tylniej , bocznej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 29 minut temu, rajdek napisał: Menuety w odległości od ściany mniejszym niż 20cm tracą na jakości brzmienia. W tym samym miejscu staly Menuety i bylo naprawde ok , mysle ze jest tu kilku uczestników którzy to potwierdza. Sebus tez byles , i tam jest wiecej niz 30 cm 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) Tak jak każda kolumna lubi mieć przestrzeń wokół siebie, to malutka kolumienka więc nie tak dużo jak większe podstawkowce, trzymał bym się tych min. 20cm a odstawić na 1m nikt nie zabroni. @Dedalustaw sobie kolumny kilka cm od ściany to to usłyszysz albo nie usłyszysz... Edytowano 24 listopada przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts