tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 Witam, Przymierzam się do zakupu cambridge audio cxa80 (jeśli ktoś sprzedaję to proszę dać znać) i nurtuje mnie temat streamera audio... Czy połączenie optykiem do TV będzie dawało satysfakcjonujące brzmienie? Czym można to zastąpić w małych pieniądzach aby poprawić dzwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 Cześć Tomku, a z czego będziesz muzykę brał? Z Tidala, Spoty, You Tube czy własne pliki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 Głównie tidal, spotify, youtube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 Ale chcesz słuchać na TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 2 minuty temu, gienas napisał: Ale chcesz słuchać na TV? Tak - na TV są zainstalowane aplikacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 To niczym nie poprawisz. Jeśli Ci dźwięk teraz odpowiada - to tak zostanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 Tu masz CXA81, na całość jaki budżet zaplanowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 (edytowany) Dzięki - niestety 3,5k to maks jaki chciałem wydać. Edytowano 17 kwietnia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 Cześć, Niestety ale TV jest dużym ograniczeniem ale musisz sam porównać go z innymi rozwiązaniami. Sam mam LG OLED i uważam, że jakość jest równie podła co Sony czy Samsung. Oczywiście mowa o podłączeniu optyka i traktowania TV jako źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 (edytowany) Co małym kosztem poprawi jakość? Edytowano 17 kwietnia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 37 minut temu, tomek0987 napisał: Co małym kosztem poprawi jakość? Obadaj sobie Mibox S - masz tam wyjście optyczne (toslink jack) i wbudowany chromecast. Można też korzystać ze Spotify Connect. Jaki konkretnie masz TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 (edytowany) LG OLED C9. Edytowano 17 kwietnia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 (edytowany) https://m.olx.pl/oferta/cambridge-audio-cxa80-CID99-IDJgZG9.html?isPreviewActive=1 Tutaj masz starszy model, za to w bardzo, bardzo fajnych pieniądzach. A z jakimi kolumnami ma grać ten wzmacniacz ? Edytowano 5 kwietnia 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 5 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 53 minuty temu, seba3002 napisał: https://m.olx.pl/oferta/cambridge-audio-cxa80-CID99-IDJgZG9.html?isPreviewActive=1 Tutaj masz starszy model, za to w bardzo, bardzo fajnych pieniądzach. A z jakimi kolumnami ma grać ten wzmacniacz ? Dali oberon 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Nie ma znaczenia jaki do TV. Teraz w każdym wyjście cyfrowe jest po prostu słabe. Chcesz tanim kosztem zrobić źródło to Mi może nie być takim złym pomysłem. Dalej Yamaha WXAD 10, Malina czy iEAST M30 Pro Oberon 7 pasuje pod CXA80 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 6 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Nie ma znaczenia jaki do TV. Teraz w każdym wyjście cyfrowe jest po prostu słabe. Chcesz tanim kosztem zrobić źródło to Mi może nie być takim złym pomysłem. Dalej Yamaha WXAD 10, Malina czy iEAST M30 Pro Oberon 7 pasuje pod CXA80 Piotr W przypadku tych streamerów, jak należy je podłączyć do cxa80 aby uzyskać najlepszą jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anusze Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Yamaha WXAD 10 - podłączysz analogowo 2RCA. Jakość dźwięku bardzo dobra zarówno z Tidala jak i własnych zasobów w sieci. iEAST M30 Pro - podłączysz cyfrowo optykiem lub analogowo 2RCA. Nie używałem, z tego co czytałem to fajny sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 6 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 2 minuty temu, anusze napisał: Yamaha WXAD 10 - podłączysz analogowo 2RCA. Jakość dźwięku bardzo dobra zarówno z Tidala jak i własnych zasobów w sieci. iEAST M30 Pro - podłączysz cyfrowo optykiem lub analogowo 2RCA. Nie używałem, z tego co czytałem to fajny sprzęt. Właśnie stąd pytanie, czy lepsze będzie optykiem czy analogowo?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 @tomek0987 to już sam sprawdzisz, zależy to od jakości DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Jak jest możliwość to cyfrowo a jak nie w WXAD 10 to analogowo Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek0987 Napisano 8 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 Jeszcze planuję przetestować malinkę i tutaj nasuwa mi się pytanie. Jak grać będzie sama malinka podłączona USB do DAC'a w CXA80? Czy lepiej będzie grać dodatkowo dokupiona karta dzwiękowa do maliny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 Znowu zależy od DACa w głównej mierze. Ja teraz gram na takim boxie Nokia Streaming Box 8000 podłączonym po USB do DAC i jestem bardzo zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, tomek0987 napisał: Jeszcze planuję przetestować malinkę i tutaj nasuwa mi się pytanie. Jak grać będzie sama malinka podłączona USB do DAC'a w CXA80? Czy lepiej będzie grać dodatkowo dokupiona karta dzwiękowa do maliny? Lepsza będzie malina z kartą dźwiękową -> Edytowano 8 kwietnia 2021 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Chamienia Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Dnia 5.04.2021 o 19:22, tomek0987 napisał: Witam, Przymierzam się do zakupu cambridge audio cxa80 (jeśli ktoś sprzedaję to proszę dać znać) i nurtuje mnie temat streamera audio... Czy połączenie optykiem do TV będzie dawało satysfakcjonujące brzmienie? Czym można to zastąpić w małych pieniądzach aby poprawić dzwięk? Jakbyś chciał w czarnym kolorze to mam na sprzedaż za 3200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts