grzegorz8370 Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 (edytowany) Witam. Jaki polecacie subwoofer do stereo w pałączeniu z Heco Music Style 1000 i Onkyo 8150? W cenie do 2000zł, nie musi byc nowy. Pomieszczenie to salon 20m2. Edytowano 17 kwietnia 2021 przez grzegorz8370 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Ile masz m2.ile kaski?rela,svs,Velodyne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 2 godziny temu, grzegorz8370 napisał: Onkyo 8150? A nie lepiej to sprzedać i wymienić na jakiś konkretny wzmacniacz do w/w kolumn? Masz może od kogoś pożyczyć coś wydajniejszego tak na próbę i sprawdzić te kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 17 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 12 minut temu, lysyrafal napisał: A nie lepiej to sprzedać i wymienić na jakiś konkretny wzmacniacz do w/w kolumn? Myślałem o tym, tylko wtedy problemem bedzie źródło. Nie chce drugiego klocka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Na pewno dużym ograniczeniem jest wzmacniacz. Poluj na SVS serii SB, ewentualnie Rel T5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Cześć, Myślę, że najlepszym rozwiązaniem w takim metrażu byłby SVS SB1000 lub SB1000 Pro. Jeśli chciałbyś aby bas był wyłącznie tłem, nie skupiającym na sobie uwagi to polecam rozważyć REL T7i. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Zdecydowanie REL z serii T albo nowszej Ti Poluj na te suby jako używane. Faktycznie pierwsze co bym zrobił to zmiana wzmacniacza. Ale skoro nie chcesz tego zrobić to poluj na uzywnego RELA Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 4 godziny temu, S4Home napisał: Faktycznie pierwsze co bym zrobił to zmiana wzmacniacza. Ale skoro nie chcesz tego zrobić to poluj na uzywnego RELA A jakiś inny amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 21 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, Myślę, że najlepszym rozwiązaniem w takim metrażu byłby SVS SB1000 lub SB1000 Pro. Jeśli chciałbyś aby bas był wyłącznie tłem, nie skupiającym na sobie uwagi to polecam rozważyć REL T7i. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Poczytałem o tych subach i mam pytanie laika, jakim zreszta jestem. Co moga dodac te suby, które maja odpowiednio 24Hz i 30Hz do moich Heco, które maja 23Hz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_86 Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Na papierze który przyjmie wszystko to nic nie dodadzą A Heco sprzedało produkt takim osobą właśnie jak Ty którzy myślą, że te kolumny schodzą do tych 23Hz No dobra może i schodzą przy -15dB A tak serio to na naklejce każda z firm może sobie napisać co jawnie im się podoba.. A jak koledzy z branży polecają to jak masz budżet i chcesz tego suba to szukaj.. Rel czy też Svs dobre buczki jeżeli ktoś preferuje rozwiązanie 2+1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 2 godziny temu, grzegorz8370 napisał: Poczytałem o tych subach i mam pytanie laika, jakim zreszta jestem. Co moga dodac te suby, które maja odpowiednio 24Hz i 30Hz do moich Heco, które maja 23Hz? Specyfikacja techniczna niestety nie gra i trzeba być tego świadomym. Niestety ciężko jest powiedzieć jak brzmi dany sprzęt patrząc wyłącznie na specyfikację, papier przyjmie wszystko. SVS to zdecydowanie większe zróżnicowanie basu oraz kontrola. Jest punktowy i nie pogubi się tak jak Heco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 19 godzin temu, grzegorz8370 napisał: A jakiś inny amplituner? Yamaha RN 803 albo Arcam SR 250 To dane papierowe. Serio poluj na suby RELa. To wzmacniacze w klasie AB. Stworzone do stereo. Na tych subach nie stracisz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 31 minut temu, S4Home napisał: Yamaha RN 803 albo Arcam SR 250 To dane papierowe. Serio poluj na suby RELa. To wzmacniacze w klasie AB. Stworzone do stereo. Na tych subach nie stracisz. Piotr Posłuchaj Piotra ...ja posłuchałem i kupiłem REL-a i uwierz mi że był to strzał w przysłowiową dziesiątkę 👍 ...petarda 💪🤘 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 12 minut temu, Aprox napisał: kupiłem REL-a i uwierz mi że był to strzał w przysłowiową dziesiątkę Który model kupiłeś i z czym gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Kupiłem T9i, a gra z Heco MS900 a napędza je Denon PMA-1600ne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 No i kupiłem Yamaha R-N 803D z niemieckiego rynku. W zwiazku z tym mam prośbę, wie ktoś gdzie znajdę polską instrukcję obsługi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts