waka Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 A te próbki atmosa to na czym odtworze? Ani Denon 1600h ani LG cx3 nie odtwarza tego formatu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 (edytowany) Po pierwsze AVR-X1600H obsługuje Atmos. Po drugie, brak obsługi tego formatu przez TV nie jest wielką przeszkodą, wystarczy inne źródło podpięte pod amplituner, chociażby komputer, konsola, czy odtwarzacz filmów. PS. A który to CX3 nie przekaże przez e-ARC pełnego dźwięku do amplitunera? Edytowano 3 stycznia 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Nie no ja wiem, że obsługuje atmosa. Chciałem tylko posłuchać jak brzmi prawdziwy atmos, a nie ten netflixowy. Po ściągnięciu tych próbek z początku dyskusji i zgraniu na USB ani tv, ani Ampli, ani Xbox series x nie widzi tego formatu zapisu pliku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 A masz skonfigurowany na amplitunerze system z głośnikami sufitowymi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 6 minut temu, Butler napisał: A masz skonfigurowany na amplitunerze system z głośnikami sufitowymi? ale on ma problem z odtworzeniem pliku w ogóle, to o cy Ty pytasz to całkiem inna sprawa. 12 minut temu, waka napisał: Po ściągnięciu tych próbek z początku dyskusji i zgraniu na USB ani tv, ani Ampli, ani Xbox series x nie widzi tego formatu zapisu pliku to jest bardzo dziwna sprawa. Demka zazwyczaj bez problemu śmigają. Co to masz za format? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 MKV i m2ts Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 6 minut temu, lolekdrugi napisał: ale on ma problem z odtworzeniem pliku w ogóle, to o cy Ty pytasz to całkiem inna sprawa. Jeśli nie ma na ampliunerze zrobionej konfiguracji z Atmosami, to soft Denona nie odtworzy tych ścieżek. Dlatego pytam, są te Atmosy podłączone i skonfigurowane czy nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 A więc tu może być problem. Myślałem że odtworzy i że sufitowki przejmą np surround Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Weź zrób kalibrację na pełnym systemie 5.1.2 i sprawdź ponownie jak te próbki Ci odtworzy. Nie ma opcji, X1600H łyka bez problemu Dolby Atmos i DTS-X. TV może mieć problem przez e-ARC co poruszyliśmy w jednym z równoległych wątków, ale bezpośrednio podłączone media do amp muszą śmigać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 (edytowany) Zainstaluj na Xbox kodi. W kodi włącz w ustawieniach passtrough. I odtworzy mkv. Aplikacja była kiedyś mało stabilna na Xbox ale działało. Do tego ze sklepu musisz jeszcze zainstalować aplikacje Dolby. Edytowano 3 stycznia 2022 przez MASX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 2 godziny temu, Butler napisał: Jeśli nie ma na ampliunerze zrobionej konfiguracji z Atmosami, to soft Denona nie odtworzy tych ścieżek. Dlatego pytam, są te Atmosy podłączone i skonfigurowane czy nie? ale on napisał, że jemu pliku TV nie otwiera. Zatem nie ma znaczenia czy ma Atmosa czy nie skoro pliku nie jest w stanie otworzyć. Jedno z drugim nie ma związku. 2 godziny temu, waka napisał: A więc tu może być problem. Myślałem że odtworzy i że sufitowki przejmą np surround jak napisałem, to nie ma związku. TV musi otworzyć plik, to czy ma Atmosa czy nie to inna sprawa, jak pliku nie otwiera to musisz odnaleźć inny plik który TV odtworzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Pod same trailery atmos to jak ma xboxa i pobierze apke Dolby to ma tam kilka dostępnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 1 godzinę temu, MASX napisał: Pod same trailery atmos to jak ma xboxa i pobierze apke Dolby to ma tam kilka dostępnych. co Wy macie z tymi aplikacjami co? Nieźle marketing wam wyprał głowy. Proszę tutaj są do pobrania pliki w różnych formatach: https://www.demolandia.net/cinema/dolby-demo-trailers-hd/page-9.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Odpal sobie te pliki przez program VLC na dowolnym kompie pc/Mac poleci ci Atmos z laptopa przez HDMI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 6 godzin temu, lolekdrugi napisał: co Wy macie z tymi aplikacjami co? Nieźle marketing wam wyprał głowy. Proszę tutaj są do pobrania pliki w różnych formatach: https://www.demolandia.net/cinema/dolby-demo-trailers-hd/page-9.html Nic mi głowy nie wyprało. Kolega chciał odpalić jakiś trailer ze ścieżką Dolby atmos. Posiada xboxa, gdzie do skonfigurowania zestawu słuchawkowego pod gry z Dolby atmos potrzeba pobrać tą aplikację. Ma tam sporo krótkich filmów z atmosem, które jednym kliknięciem pobiera i odpala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 3 godziny temu, MASX napisał: Ma tam sporo krótkich filmów z atmosem, które jednym kliknięciem pobiera i odpala. tylko to niestety wprowadza dodatkowy punkt w którym coś może pójść nie tak. @waka ma telewizor oraz amplituner podpięty do tegoż przy pomocy eARC. Na chwilę obecną nie wiemy co jest dokładnie problemem dlatego należy wykluczyć wszystkich dodatkowych pośredników co oznacza, że odtwarzamy plik na telewizorze przy użyciu wbudowanej aplikacji. Aby tak się stało, telewizor musi być w stanie w ogóle plik odtworzyć, jeżeli to zrobi, następnym krokiem jest sprawdzenie na amplitunerze jaki sygnał dostał od telewizora. Dopiero w tym momencie będzie wiadomo co się dzieje. Dokładanie do równania xboxa i jeszcze aplikacji pod słuchawki powoduje niepotrzebną komplikację, wtedy może się okazać, że w jakieś dodatkowe ustawienia trzeba zmienić w xbox, trzeba zweryfikować gdzie ten xbox jest podpiety itp itd. Na tym etapie jest to całkowicie zbędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruzio Napisano 7 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2022 Witam czy jak zamontuję te kolumny przy ścianie zaraz pod sufitem skierowane fabrycznie pod kątem w srone kanapy to czy taki atmos sprawdzi się "w polu A" , czy powinienem zrobić więcej przeróbek i montować np kolumny głośniki płaskie w polu "B" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2022 (edytowany) W miejscu "A" od biedy by mogły być w przypadku jak byś zdecydował się na 5.1.4. "B" dla 5.1.2 to zdecydowanie lepsza pozycja. Możesz zainstalować kolumny A w polu B , ale płaskie naścienne też dadzą radę. Poniżej masz temat jak jeden z kolegów zamontował Heco w suficie Edytowano 7 czerwca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruzio Napisano 7 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2022 A jak wygląda sprawa jeśli chodzi o kolumny zastanawiam się czy musze kupować dość drogie klipsche jako iż mam cały zestaw 5.1 klipsch czy na atmos moga być np wilson raptor x czy nawet tanie stx200n choć te stxy mają częstotliwości od 100hz do 20 kh 5.1.4 bym chciał ale mam denona 2700h więc zostaje mi tylko 5.1.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2022 Purysta muzyczny napisze żebyś kupił Klipsch. Ale zastosowanie w Atmosach głośników tej samej serii co podstawa nie jest konieczne. Wg. mnie spokojnie możesz sobie montować Wilsony czy te STX, o ile akceptujesz różnicę w wyglądzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruzio Napisano 7 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2022 OK dziękuję pomoże mi to bardzo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 7 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2022 3 godziny temu, kruzio napisał: lson raptor x czy nawet tanie stx200n choć te stxy mają częstotliwości od 100hz do 20 kh zerknij na quant 300E z STX, one mają od 68Hz ale wymagają trochę więcej prądu Na promocji chodziły taniej niż te 200N Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violator Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 Słuchajcie - Netflix - "Na zachodzie bez zmian" - scena otwierająca. - w końcu ktoś się postarał. Atmos jak się patrzy. Polecam do testowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Też jestem pod dużym wrażeniem Oglądałem ten film 3 dni temu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 4 godziny temu, maciek72 napisał: Też jestem pod dużym wrażeniem Oglądałem ten film 3 dni temu . A który zestaw głośników wybrałeś do tego filmu: auro czy atmos? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts