Piotr Sonido Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Dnia 1.09.2023 o 12:32, Q21 napisał: Ostatnio rzucił mi się Cayin w tych okolicach. Nie pamiętam dokładnego modelu, ale na pewno spróbowałbym połączyć go z Klipschem. Zapewne MT35 Dnia 2.09.2023 o 10:02, Michał Gałązka napisał: ub może uda się wyłapać 376 375 Musical tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek S Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Cześć Wczoraj był dobry dzień i odzyskałem kasę która już skreśliłem BUDGET wzrasta do 3200zł 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 1 godzinę temu, Sławek S napisał: Cześć Wczoraj był dobry dzień i odzyskałem kasę która już skreśliłem BUDGET wzrasta do 3200zł 😅 Poczekamy jeszcze z tydzień to będziesz miał z 5tysi 😀 A tak serio to masz fajny piec do Klipscha https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-lampowy-magnat-ma-900-ostatnia-szansa-CID99-IDWMC9W.html 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 MA900 bardzo fajna opcja, w tym budżecie też znajdziesz sporo używanych Atolli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Przejrzyj OLX z wyfiltrowaną ceną i przyjdź zapytać o modele, które wpadną Ci w oko Tak na szybko patrząc to jest tego trochę. Są stare Roksany, Naimy, Widziałem starego Naim XS i Roksan Kandy K2. To był dobre wzmaki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek S Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 Dzięki wszystkim mój wybór pada na MAGNAT MA 900 (będzie nowy w weekend jadę kupić) 14 minut temu, BernardWilliamson napisał: Ogólnie te Klipsche mają dużą efektywność na papierze więc nie trzeba tu jakiegoś wydajnego piec choć jak wiadomo wyższa wydajność prądowa jest tylko na + Moim zdaniem mają ale prawdziwa magia zaczyna się przy większej mocy 3 godziny temu, Artur Charicki napisał: Poczekamy jeszcze z tydzień to będziesz miał z 5tysi 😀 A tak serio to masz fajny piec do Klipscha https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-lampowy-magnat-ma-900-ostatnia-szansa-CID99-IDWMC9W.html Tak widziałem dzięki ale Pan chce 3500 wolę iść do sklepu dać 4100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 2 godziny temu, Sławek S napisał: Tak widziałem dzięki ale Pan chce 3500 wolę iść do sklepu dać 4100 Nie chodziło mi o konkretnie to ogłoszenie ale o sam piec. Pamiętaj żeby się targować 🙂 Poczytaj zanim kupisz: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 5 września 2023 Udostępnij Napisano 5 września 2023 To mało zjechał 600zł,za ile chciałeś łyknąc?🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek S Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 10 godzin temu, kn1234 napisał: To mało zjechał 600zł,za ile chciałeś łyknąc?🙄 Proponowałem tyle ile mam chwilowo na ręce czyli 3200 i zostałem wyśmiany ... więc dalszej rozmowy nie było 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek S Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 Ostatnim rzutem bo kolega mi bardzo poleca 🙃 Co sądzicie o DENON PMA900HNE do RP280 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 22 minuty temu, Sławek S napisał: Ostatnim rzutem bo kolega mi bardzo poleca 🙃 Co sądzicie o DENON PMA900HNE do RP280 ? Spoko ale pod RP280 zdecydowanie lepiej wypadnie MA900. On do nich po prsotu pasuje. Albo wspomniany wyżej uzywany Atoll lub Musical. Funkcje sieciowe na wyższym poziomie załatwisz sobie przez Wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 Też uważam że Magnat MA900 będzie tu lepszą opcją ma to czego szukasz, zresztą słyszałeś jak ten zestaw gra z tym Denonem tak nie wyjdzie, to fajny sprzęt ale tutaj Magnat sprawdzi się wg mnie dużo lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek S Napisano 6 września 2023 Udostępnij Napisano 6 września 2023 Bardzo Wam dziękuję - decyzja potwierdzona z mojej strony to tyle Jak kupię prześle foto 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek S Napisano 18 września 2023 Udostępnij Napisano 18 września 2023 Witam Pomyślałem że dam znać Zakup dokonany ale nie magnat 900 tylko Cambridge Audio Azur 851A - bardzo się bałem jak to zagra ale cena była dobra i zaryzykowałem. Efekt mnie zszokował (pozytywnie), zestaw zasuwa jak nasi siatkarze Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart85 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca (edytowany) Dnia 18.09.2023 o 12:23, Sławek S napisał: Witam Pomyślałem że dam znać Zakup dokonany ale nie magnat 900 tylko Cambridge Audio Azur 851A - bardzo się bałem jak to zagra ale cena była dobra i zaryzykowałem. Efekt mnie zszokował (pozytywnie), zestaw zasuwa jak nasi siatkarze Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dzięki Witam, odświeżam temat bo mam ten sam dylemat tyle że z Rotelem RA 1570, też szukam czegoś do RP280f, też na początku myślałem o Azur 851A który jak Rotel ma 120W, tylko czy to nie jest za mało żeby rozruszać głośniki w tych kolumnach, mam na myśli basy. Aktualnie Azur 740A (100W) który mam, nie jest w stanie rozruszać membran tak jak HK990 150W (i to połączenie jest strzałem w 10), którego przez chwilę miałem, a który jest już żadko dostępny. Serio te 120W robi basową robotę z tymi Klipschami??? Edytowano 19 marca przez Bart85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Bo to nie chodzi o Waty tylko sposób grania dolnych rejestrow przez wzmacniacz. Sprawdź Magnata MA900 / MA1000 Atoll IN100 / 200 Xindak 6950 Moon 240 I zobaczysz że membrany się ruszają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca 13 godzin temu, Bart85 napisał: Witam, odświeżam temat bo mam ten sam dylemat tyle że z Rotelem RA 1570, też szukam czegoś do RP280f, też na początku myślałem o Azur 851A który jak Rotel ma 120W, tylko czy to nie jest za mało żeby rozruszać głośniki w tych kolumnach, mam na myśli basy. Aktualnie Azur 740A (100W) który mam, nie jest w stanie rozruszać membran tak jak HK990 150W (i to połączenie jest strzałem w 10), którego przez chwilę miałem, a który jest już żadko dostępny. Serio te 120W robi basową robotę z tymi Klipschami??? Cambridge są po prostu dość oszczędne w basie Jak pisaliśmy w Twoim temacie, kwestia dobrania cieplejszego i grającego dołem wzmaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart85 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Zdecydowałem się na Rotela RA 1572. Już do mnie jedzie, jutro powinien być, jak się mi nie spodoba to go oddam, więc przede mną weekend testowy😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca No i ok. to daj znac po testach. Dobrego weekendu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart85 Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca (edytowany) Witam, jestem po testach Rotela i co do Ra 1572 MkII mam mieszane uczucia, gra oczywiście pięknie, moje f3 chyba osiągnęły przy nim maksimum swoich możliwości. Basowo też jest ciekawy jednak dopiero mocno po odkręceniu głośności, powyżej 60, aż tak głośno zazwyczaj nie słucham, ale faktycznie membrany i nie tylko wibrują:). Aczkolwiek Hk990 radził sobie jeszcze lepiej. Dlatego dziś go zwróciłem i planuje jeszcze sprawdzić Ra 1592 MkII, jednak ten znacznie przekracza mój budżet, ale jeśli zagra znacząco lepiej niż 1572 to chyba się jednak zdecyduję, jeśli nie to zacznę rozważać inne marki. Te Rotele są piękne, nawet tył wygląda zacnie ale przeszkadza mi zbyt mały rozmiar vol. na wyświetlaczu, tym bardziej z 3m, lubię dokładnie widzieć wyświetlane informacje, szkoda że nie da się tego powiększyć, ale to tylko szczegół tak na marginesie. Kolejna sprawa to subwoofer (przynajmniej mój hk) gra lepiej na CA, tu albo było za cicho albo dudniąco. Reasumując mimo to z żalem się z nim rozstałem i jeszcze go nie skreślam, może kiedyś zakupie lepszy sub od Klipsch. Jak się coś zmieni to zaktualizuje. Edytowano 25 marca przez Bart85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca HK990 to był bardzo fajny dźwiękowo wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts