DiBatonio Napisano 1 marca Napisano 1 marca Powyższe porównanie do głośników faktycznie "bardzo adekwatne" 🤭 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 marca Napisano 3 marca Dnia 28.02.2025 o 11:15, bulbulator1 napisał: "Problem" znany od lat, media co jakiś czas podchwytują. ja wiem tylko to zawsze jest znajomy znajomego gdzieś przeczytał. Czy realnie ktoś miał z tym problem sam? Dnia 1.03.2025 o 09:30, jale napisał: Bardziej pasuje do wątku pt. "Nie sprzęt jest problemem, tylko ludzie" też mi się tak wydaje. Dnia 1.03.2025 o 10:10, bora902 napisał: Zla konstrukcja typowo pod elegancki design i uzyte slabe chinskie materialy Nie kupujcie glosnikow podstawkowych ktore nie sa PROSTOPADLOSCIANEM Powinny tez miec bass reflex ! whatttt? Dnia 1.03.2025 o 17:43, terracan1929 napisał: W kolumnach? We wszystkim. W meblach, samochodach, sprzętach Hifi, AGD, etc.... Wszędzie dramatyczny spadek jakości. DRAMATYCZNY Także nie widze wyjątkowego spadku w kolumanch na tle innej elektorniki. Odpisz, cytując
bulbulator1 Napisano 3 marca Napisano 3 marca Na forum ASR głos zabrał ktoś mocno powiązany z KEFem, przedstawiciel czy inny czort. Link do wypowiedzi #108 https://audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/do-kef-aluminum-cone-speakers-have-a-serious-design-flaw.61187/post-2242261 Zawarł tam kilka ciekawych wniosków nt. zebranych statystyk dot. wadliwości dwu-drożnych przetworników Uni-Q (bo te są najbardziej narażone na "przeładowanie"). Generalnie i w skrócie - można dawać czadu (ale bez ekscesów, z zachowaniem rozumu i godności człowieka) & śpijcie spokojnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts