Sipo Napisano 19 czerwca Napisano 19 czerwca (edytowany) Moj brat zajmuje się nagłośnieniem estradowym, nie raz nie dwa mu pomagałem nosić/montować to ustrojstwo. Kolumny o dużych membranach z fantastyczną efektywnością przekraczającą 100dB, do tego wydajne wzmacniacze w klasie 'D'. Edytowano 24 lipca przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
pm525 Napisano 26 czerwca Napisano 26 czerwca Jest to North West Audio Show organizowana niedaleko Chester, UK-adres widoczny na katalogu-przez Kris Sawicki, byl tez Marcin (nie znam zadnego z nich) w hotelu z tego co wiem nalezacym do Polaka, ale czy to ten Kris jest wlascicielem, czy ktos inny to nie wiem.Dla mnie fajna sprawa i za rok na bank jade.Wrzuce tu jego facebook, mam nadzieje, ze nie ma nic przeciwko. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 26 czerwca Napisano 26 czerwca Fajna sprawa, ja się znów w tym roku do Eindhoven I Tilburga wybiorę. Może coś nowego będą mieli. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 lipca Napisano 1 lipca (edytowany) Chesky Audio LC1, konkurent KEF LS50, z antyrezonansową obudową drukowaną w technice 3D i dwiema membranami biernymi. https://www.ecoustics.com/reviews/chesky-lc1-bookshelf/ Edytowano 1 lipca przez Kraft 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 lipca Napisano 4 lipca 17 godzin temu, Sipo napisał: Takie domowe estradówki dla audiofili 😉 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 lipca Napisano 5 lipca Pathos InPoL Na koncu zdjęcie rozbierane 😁 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 8 lipca Napisano 8 lipca (edytowany) I szufladke zmiescili. Edytowano 8 lipca przez Artur Brol Odpisz, cytując
Rega Napisano 15 lipca Napisano 15 lipca (edytowany) Dnia 14.07.2025 o 19:55, Artur Brol napisał: Auris Audio Lyre Gdzieś już widziałem takie lampy😉 Grają bardzo dobrze, pomimo, że to chińszczyzna. Ale jednak nienajtańsza. Edytowano 15 lipca przez Rega Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 15 lipca Napisano 15 lipca Te lampy to chińszczyzna? Bo Auris jako firma to chyba z Serbii. Odpisz, cytując
Rega Napisano 15 lipca Napisano 15 lipca Oczywiście to lampy 6CA7 Psvane Mark II. Mam je. Bardzo dobrze brzmiąca chińszczyzna. To moje. A czarne, też moje,Treasure, powiedziałbym, że są jeszcze lepsze. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 15 lipca Napisano 15 lipca Nawet wygladaja fajnie, podobne do 300b. Choć to pewnie zależy od producenta jak wyglądają. Kurcze moze kiedyś sobie sprawie jakiegoś lampowych, kto wie. Odpisz, cytując
Rega Napisano 15 lipca Napisano 15 lipca We wzmacniaczach prezentują się bardzo dobrze. A brzmienie, myślę, że lepsze niż z lamp 300B. No , ale to wyłącznie moja, prywatna opinia 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 19 lipca Napisano 19 lipca Sesja rozbierana, nie dla nieletnich audiofili 😄 Sugden Masterclass IA-4 4 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 24 lipca Napisano 24 lipca Dnia 18.06.2024 o 09:26, michaudio napisał: Sugden pracuje w klasie A, więc przy głośniejszym graniu grzeje się jak palnik. Gdyby był o połowę niższy, to tranzystory nie przetrwały by dwuletniej gwarancji Bez przesady. Oczywiście - na obudowie Sugdena można smażyć jajka (tzn. można na moim A21, gdy znajomy przyniósł Masterclass IA-4 to ten smok był ledwo ciepły), ale co z tego? Ano - to z tego, że zasadnicza topologia nie zmieniła się od lat 60-tych XXw. i producent doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że końcówki mocy pracują w wysokiej temperaturze. Stąd wszelkie zmiany, jeśli już są wprowadzane, mają na celu (oprócz poprawy dźwięku) wymianę komponentów na bardziej wytrzymałe termicznie. W efekcie niektóre komponenty Sugdena mają szacowany czas do pierwszej awarii... 100 lat. To jest poważny producent i zapewnia klientowi coś, o czym świat dawno już zapomniał: JAKOŚĆ. Obecnie posiadany Sugden A21 (już seria Signature) jest moim drugim wzmacniaczem tej firmy. Wyjąłem go z fabrycznego kartonu jesienią ubiegłego roku. Jego poprzednik, wyprodukowany w latach 90-tych ubiegłego wieku wciąż żyje i ma się dobrze. Wytrzymał nie dwa lata, tylko ponad 30 lat. Sprzedałem go koledze z Polski i gra teraz wyłącznie z kaset, bo kolega jest analogowy. Gdy byłem niedawno w PL to odwiedziłem mojego Sugdena i stwierdzam, że ma dobre warunki. 😄 Jeszcze długo pogra i będzie cieszył nowego właściciela. Już trzeciego. Ja byłem drugi - kupiłem wzmacniacz jakieś 12-13 lat temu od pierwszego właściciela z UK. Sugdeny są długowieczne. Bez obaw. 4 Odpisz, cytując
Recommended Posts