Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 12.08.2023 o 23:02, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

a chciałbym wiedzieć co się spodobało najbardziej w całości.

To nie tylko moja wina, że ten wątek ma tyle stron 🙂.

Na początek podkreślam, że niezmiennie mam 706, a to dzięki Panu M. z salonu w Kielcach, który jak zapewne sami wiecie, uszu to używa bardzo profesjonalnie 👍. I życzyłbym sobie takiego profesjonalisty w każdym salonie audio, a doświadczenia ja mam (niestety) różne.

Po wielu różnych konstelacjach, długo już jestem, i nie zamierzam tego zmieniać, z totalnie nieznanym wzmacniaczem Magnat MA 1000. Chyba już zaczynam rozumieć co lubię. I choć mam w nim lampki, to ciągle granie surowe, w jakiś sposób koncertowe i "prawdziwe" na tyle, na ile innych możliwości w tym budżecie odsłuchałem. No taki dźwięk lubię.

Dnia 11.08.2023 o 22:23, stach_s napisał:

Nie, wcale nie zakładam wyższości żadnego z nich. Pewno każdy gra inaczej. No i tak podpuszczam Cię trochę, żebyś postarał się opisać te różnice... ;)

Mimo iż w MA 1000 są lampki, to Naim moim zdaniem  gra  bardziej... uwaga-słowo  wytrych-przyjźnie, miękko i łagodniej! Myślę, że nawet większości z Was takie połączenie mogłoby się bardziej spodobać. Bynajmniej, w żadnym wypadku nie twierdzę, że brytyjska konstrukcja gra kluchowato. Nie. Z B&W706 gra bezpiecznie, miło i równo. Ja słyszę dźwięk o akcentach przesuniętych nieco w dół względem mojego wzmacniacza. Przypomina mi nieco Cyrusa One, którego długo posiadałem. Tyle że Naim Uniti 2 to kombajn, ze streamingiem,  DAC, odtwarzaczem CD i po prostu świetny wzmacniacz.

Napisano
15 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

To nie tylko moja wina, że ten wątek ma tyle stron 🙂.

Na początek podkreślam, że niezmiennie mam 706, a to dzięki Panu M. z salonu w Kielcach, który jak zapewne sami wiecie, uszu to używa bardzo profesjonalnie 👍. I życzyłbym sobie takiego profesjonalisty w każdym salonie audio, a doświadczenia ja mam (niestety) różne.

Po wielu różnych konstelacjach, długo już jestem, i nie zamierzam tego zmieniać, z totalnie nieznanym wzmacniaczem Magnat MA 1000. Chyba już zaczynam rozumieć co lubię. I choć mam w nim lampki, to ciągle granie surowe, w jakiś sposób koncertowe i "prawdziwe" na tyle, na ile innych możliwości w tym budżecie odsłuchałem. No taki dźwięk lubię.

Mimo iż w MA 1000 są lampki, to Naim moim zdaniem  gra  bardziej... uwaga-słowo  wytrych-przyjźnie, miękko i łagodniej! Myślę, że nawet większości z Was takie połączenie mogłoby się bardziej spodobać. Bynajmniej, w żadnym wypadku nie twierdzę, że brytyjska konstrukcja gra kluchowato. Nie. Z B&W706 gra bezpiecznie, miło i równo. Ja słyszę dźwięk o akcentach przesuniętych nieco w dół względem mojego wzmacniacza. Przypomina mi nieco Cyrusa One, którego długo posiadałem. Tyle że Naim Uniti 2 to kombajn, ze streamingiem,  DAC, odtwarzaczem CD i po prostu świetny wzmacniacz.

Najważniejsze co może być, to zadowolenie użytkownika z systemu. Jeśli połączenie Magnata z 706  jest dla Ciebie atrakcyjne. To nie widzę powodu aby jeszcze coś Tobie sugerować;)

Napisano
Dnia 18.08.2023 o 23:36, Grzesiek202 napisał:

I co o nich myślisz? Tylko szczerze.

Tu nie ma szczerości. Miras to pracownik Topa

Dnia 19.08.2023 o 15:02, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Najważniejsze co może być, to zadowolenie użytkownika z systemu. Jeśli połączenie Magnata z 706  jest dla Ciebie atrakcyjne. To nie widzę powodu aby jeszcze coś Tobie sugerować;)

No i tu się zgadzam. Plusik.

Napisano
Dnia 20.08.2023 o 22:55, Grzesiek202 napisał:

Hmmm. Okej. Mimo wszystko mam jednak dobre zdanie o przynajmniej jednym salonie tej sieci.

Tym z Poznania? Ja tez. Mówie to ten człowiek który pisze na Audiostereo. No jest inna jakość i doświadczenie to widac.

Napisano
1 minutę temu, Grzesiek202 napisał:

Nigdy nie byłem w TopHiFi z Poznaniu. Ja mam świetne doświadczenia z salonem w Kielcach.

Też nie bbyłem w Poznaniu. znam człowieka w forum jedynie. Ale od razu widac że nadajemy na tych samych falach.

Kielc nie znam z kolei ja.

Napisano

Sonido ->

Masz dobry wynik postów w skali miesiąca. Widzę, że koledzy z S4home dobrze Ci płacą ;)

Dnia 20.08.2023 o 20:41, Piotr Sonido napisał:

Tu nie ma szczerości. Miras to pracownik Topa

No i tu się zgadzam. Plusik.

Czy coś Cię boli? 

Wspominasz o tym średnio, pięć razy w miesiącu. Jak kiedyś będę związany z branżą to z pewnością zmienię sobie avatar.

Napisano

30 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Zapewne z Panem Marcinem, bo jest to jeden z najbardziej doświadczonych audiofilii z całej naszej branży :)

Dokładnie, Pan Marcin wie o czym mówi. Ale i tak najfajniej to mi się z Nim rozmawiało po prostu o muzyce. To salon gdzie najlepiej się czułem i na pewno wrócę, bo Panowie mają czas nawet jak wchodzisz  po kawałek kabla za parę dych. 

Napisano
1 minutę temu, Grzesiek202 napisał:

Dokładnie, Pan Marcin wie o czym mówi. Ale i tak najfajniej to mi się z Nim rozmawiało po prostu o muzyce. To salon gdzie najlepiej się czułem i na pewno wrócę, bo Panowie mają czas nawet jak wchodzisz  po kawałek kabla za parę dych. 

Tym bardziej miło nam to słyszeć :) Na najbliższym Audio Show zapewne Pan Marcin się pojawi, więc będzie okazja na jakieś dłuższe rozmowy. 

Napisano
15 godzin temu, Miras23 napisał:

Sonido ->

Masz dobry wynik postów w skali miesiąca. Widzę, że koledzy z S4home dobrze Ci płacą ;)

Czy coś Cię boli? 

Wspominasz o tym średnio, pięć razy w miesiącu. Jak kiedyś będę związany z branżą to z pewnością zmienię sobie avatar.

Nie mam z nimi obecnie nic wspólnego :)

Wspominam o tym kiedy trzeba. Kiedy aktywują się Twoje porady z tym związane.

10 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

No to w takim razie jest to kompletnie inny standard niż w pozostałych.

Dobrze że jeszcze takowe są. Kielce na liscie do odwiedzenia.

• 1 year later...
Napisano

Witam forumowiczów, chciałbym podpiąć się pod post kolegi aby nie pisać kolejnego. Jestem właścicielem zestawu b&w 606s2 i suba asw608(przyszłościowo będą to 706s3, sub pewnie zostanie) obecnie używam powernoda lecz przyszedł czas na zmianę najsłabszego ogniwa. Zależy mi na w miarę kompaktowym all in one coś typu naim unity atom z racji że nie mam aż tyle miejsca by pchać tu duży wzmacniacz. Jestem ciekaw co jeszcze Mogę rozważyć, w naimie obawiam się tylko że te 40w może być niewystarczające 

Napisano
4 godziny temu, stach_s napisał:

Nie obawiaj się...

Pozostaje jedno małe niedopatrzenie mianowicie unity nie ma wyjścia sub a więc trzeba by to podłączać pomijaj level nie obcinając pasma z głośników? Ewentualnie można to podłączyć pod preamp z takim samym efektem?