stach_s Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Nie, wcale nie zakładam wyższości żadnego z nich. Pewno każdy gra inaczej. No i tak podpuszczam Cię trochę, żebyś postarał się opisać te różnice... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Czy w ostateczności kolega coś dobrał do tych B&W 705?, bo już się tam trochę pogubiłem:) a chciałbym wiedzieć co się spodobało najbardziej w całości. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 Dnia 12.08.2023 o 23:02, Top Hi-Fi & Video Design napisał: a chciałbym wiedzieć co się spodobało najbardziej w całości. To nie tylko moja wina, że ten wątek ma tyle stron 🙂. Na początek podkreślam, że niezmiennie mam 706, a to dzięki Panu M. z salonu w Kielcach, który jak zapewne sami wiecie, uszu to używa bardzo profesjonalnie 👍. I życzyłbym sobie takiego profesjonalisty w każdym salonie audio, a doświadczenia ja mam (niestety) różne. Po wielu różnych konstelacjach, długo już jestem, i nie zamierzam tego zmieniać, z totalnie nieznanym wzmacniaczem Magnat MA 1000. Chyba już zaczynam rozumieć co lubię. I choć mam w nim lampki, to ciągle granie surowe, w jakiś sposób koncertowe i "prawdziwe" na tyle, na ile innych możliwości w tym budżecie odsłuchałem. No taki dźwięk lubię. Dnia 11.08.2023 o 22:23, stach_s napisał: Nie, wcale nie zakładam wyższości żadnego z nich. Pewno każdy gra inaczej. No i tak podpuszczam Cię trochę, żebyś postarał się opisać te różnice... Mimo iż w MA 1000 są lampki, to Naim moim zdaniem gra bardziej... uwaga-słowo wytrych-przyjźnie, miękko i łagodniej! Myślę, że nawet większości z Was takie połączenie mogłoby się bardziej spodobać. Bynajmniej, w żadnym wypadku nie twierdzę, że brytyjska konstrukcja gra kluchowato. Nie. Z B&W706 gra bezpiecznie, miło i równo. Ja słyszę dźwięk o akcentach przesuniętych nieco w dół względem mojego wzmacniacza. Przypomina mi nieco Cyrusa One, którego długo posiadałem. Tyle że Naim Uniti 2 to kombajn, ze streamingiem, DAC, odtwarzaczem CD i po prostu świetny wzmacniacz. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 No to fajnie, że zagrało Tobie odpowiednio z Magnatem. Ja bardziej znam te B&W a niż Magnata. Z pewnością dobre wzmaki będą wyciągały z tych B&W co raz więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 18 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2023 5 minut temu, Miras23 napisał: Ja bardziej znam te B&W a niż Magnata. I co o nich myślisz? Tylko szczerze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 A ja nie znam 😁 ale z chęcią poznam. Gratki , Grzesiu,👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 15 godzin temu, Grzesiek202 napisał: To nie tylko moja wina, że ten wątek ma tyle stron 🙂. Na początek podkreślam, że niezmiennie mam 706, a to dzięki Panu M. z salonu w Kielcach, który jak zapewne sami wiecie, uszu to używa bardzo profesjonalnie 👍. I życzyłbym sobie takiego profesjonalisty w każdym salonie audio, a doświadczenia ja mam (niestety) różne. Po wielu różnych konstelacjach, długo już jestem, i nie zamierzam tego zmieniać, z totalnie nieznanym wzmacniaczem Magnat MA 1000. Chyba już zaczynam rozumieć co lubię. I choć mam w nim lampki, to ciągle granie surowe, w jakiś sposób koncertowe i "prawdziwe" na tyle, na ile innych możliwości w tym budżecie odsłuchałem. No taki dźwięk lubię. Mimo iż w MA 1000 są lampki, to Naim moim zdaniem gra bardziej... uwaga-słowo wytrych-przyjźnie, miękko i łagodniej! Myślę, że nawet większości z Was takie połączenie mogłoby się bardziej spodobać. Bynajmniej, w żadnym wypadku nie twierdzę, że brytyjska konstrukcja gra kluchowato. Nie. Z B&W706 gra bezpiecznie, miło i równo. Ja słyszę dźwięk o akcentach przesuniętych nieco w dół względem mojego wzmacniacza. Przypomina mi nieco Cyrusa One, którego długo posiadałem. Tyle że Naim Uniti 2 to kombajn, ze streamingiem, DAC, odtwarzaczem CD i po prostu świetny wzmacniacz. Najważniejsze co może być, to zadowolenie użytkownika z systemu. Jeśli połączenie Magnata z 706 jest dla Ciebie atrakcyjne. To nie widzę powodu aby jeszcze coś Tobie sugerować;) 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 A jaki to Naim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Najlepszy Asiu , najlepszy 🥰 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 2 godziny temu, Asia napisał: A jaki to Naim? Naim Uniti 2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 5 godzin temu, Asia napisał: A jaki to Naim? Mój Mogę pożyczyć, jeśli masz ochotę... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Dnia 18.08.2023 o 23:36, Grzesiek202 napisał: I co o nich myślisz? Tylko szczerze. Tu nie ma szczerości. Miras to pracownik Topa Dnia 19.08.2023 o 15:02, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Najważniejsze co może być, to zadowolenie użytkownika z systemu. Jeśli połączenie Magnata z 706 jest dla Ciebie atrakcyjne. To nie widzę powodu aby jeszcze coś Tobie sugerować;) No i tu się zgadzam. Plusik. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 Dnia 18.08.2023 o 23:36, Grzesiek202 napisał: I co o nich myślisz? Tylko szczerze. Nie złe monitory. Ten bas tam jest ciekawy. Nisko schodzi, rozciągnięty szeroko, można przywalić, nie boją się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 20 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Tu nie ma szczerości. Miras to pracownik Topa Hmmm. Okej. Mimo wszystko mam jednak dobre zdanie o przynajmniej jednym salonie tej sieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Dnia 20.08.2023 o 22:55, Grzesiek202 napisał: Hmmm. Okej. Mimo wszystko mam jednak dobre zdanie o przynajmniej jednym salonie tej sieci. Tym z Poznania? Ja tez. Mówie to ten człowiek który pisze na Audiostereo. No jest inna jakość i doświadczenie to widac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 22 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 58 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tym z Poznania? Nigdy nie byłem w TopHiFi z Poznaniu. Ja mam świetne doświadczenia z salonem w Kielcach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Nigdy nie byłem w TopHiFi z Poznaniu. Ja mam świetne doświadczenia z salonem w Kielcach. Też nie bbyłem w Poznaniu. znam człowieka w forum jedynie. Ale od razu widac że nadajemy na tych samych falach. Kielc nie znam z kolei ja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Sonido -> Masz dobry wynik postów w skali miesiąca. Widzę, że koledzy z S4home dobrze Ci płacą Dnia 20.08.2023 o 20:41, Piotr Sonido napisał: Tu nie ma szczerości. Miras to pracownik Topa No i tu się zgadzam. Plusik. Czy coś Cię boli? Wspominasz o tym średnio, pięć razy w miesiącu. Jak kiedyś będę związany z branżą to z pewnością zmienię sobie avatar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 12 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Nigdy nie byłem w TopHiFi z Poznaniu. Ja mam świetne doświadczenia z salonem w Kielcach. Zapewne z Panem Marcinem, bo jest to jeden z najbardziej doświadczonych audiofilii z całej naszej branży Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 22 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 30 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zapewne z Panem Marcinem, bo jest to jeden z najbardziej doświadczonych audiofilii z całej naszej branży Dokładnie, Pan Marcin wie o czym mówi. Ale i tak najfajniej to mi się z Nim rozmawiało po prostu o muzyce. To salon gdzie najlepiej się czułem i na pewno wrócę, bo Panowie mają czas nawet jak wchodzisz po kawałek kabla za parę dych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Dokładnie, Pan Marcin wie o czym mówi. Ale i tak najfajniej to mi się z Nim rozmawiało po prostu o muzyce. To salon gdzie najlepiej się czułem i na pewno wrócę, bo Panowie mają czas nawet jak wchodzisz po kawałek kabla za parę dych. Tym bardziej miło nam to słyszeć Na najbliższym Audio Show zapewne Pan Marcin się pojawi, więc będzie okazja na jakieś dłuższe rozmowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2023 15 godzin temu, Miras23 napisał: Sonido -> Masz dobry wynik postów w skali miesiąca. Widzę, że koledzy z S4home dobrze Ci płacą Czy coś Cię boli? Wspominasz o tym średnio, pięć razy w miesiącu. Jak kiedyś będę związany z branżą to z pewnością zmienię sobie avatar. Nie mam z nimi obecnie nic wspólnego Wspominam o tym kiedy trzeba. Kiedy aktywują się Twoje porady z tym związane. 10 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Dokładnie, Pan Marcin wie o czym mówi. Ale i tak najfajniej to mi się z Nim rozmawiało po prostu o muzyce. To salon gdzie najlepiej się czułem i na pewno wrócę, bo Panowie mają czas nawet jak wchodzisz po kawałek kabla za parę dych. No to w takim razie jest to kompletnie inny standard niż w pozostałych. Dobrze że jeszcze takowe są. Kielce na liscie do odwiedzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września Witam forumowiczów, chciałbym podpiąć się pod post kolegi aby nie pisać kolejnego. Jestem właścicielem zestawu b&w 606s2 i suba asw608(przyszłościowo będą to 706s3, sub pewnie zostanie) obecnie używam powernoda lecz przyszedł czas na zmianę najsłabszego ogniwa. Zależy mi na w miarę kompaktowym all in one coś typu naim unity atom z racji że nie mam aż tyle miejsca by pchać tu duży wzmacniacz. Jestem ciekaw co jeszcze Mogę rozważyć, w naimie obawiam się tylko że te 40w może być niewystarczające Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września 37 minut temu, Mazzi napisał: obawiam się tylko że te 40w może być niewystarczające Nie obawiaj się... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 25 września Udostępnij Napisano 25 września 4 godziny temu, stach_s napisał: Nie obawiaj się... Pozostaje jedno małe niedopatrzenie mianowicie unity nie ma wyjścia sub a więc trzeba by to podłączać pomijaj level nie obcinając pasma z głośników? Ewentualnie można to podłączyć pod preamp z takim samym efektem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts