Marek Koczaja Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Dzień dobry. Jestem tu nowy i to jest mój pierwszy post. Proszę o opinie na temat yamahy 5600 jak to gra czy opłaca się kupić taki drogi soudbar + sub. Mam pokój 25m2 kanapa oddalona 2.5m od tv lg c955''. Ewentualnie poczekać na hw950A czy da sie osiągnąć efek 11.1.4 w takim pokoju? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Generalnie soundbary to jeden wielki kicz marketingowy nie mający nic wspólnego z oczekiwaną jakością kina domowego. Nie daj się nabrać na wirtualne ilości kanałów i atmosów. Kupisz takie ustrojstwo i w sumie może będziesz zadowolony jak nie jesteś osłuchany. Zadowolony do puki nie usłyszysz klasycznego układu kina 5.1 za porównywalne pieniądze - tyle Ci powiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 nie opłaca się! Dnia 25.06.2021 o 10:29, Marek Koczaja napisał: wentualnie poczekać na hw950A czy da sie osiągnąć efek 11.1.4 w takim pokoju? Ale jaki efekt 11.1.4? Jak uzyskasz dźwięk 2.1 to będzie dobrze. O ile jeszcze Yamaha swoimi DSP i faktycznie konstrukcją dają dźwięk przestrzenny. ( na pewno nie tylo kanałowy). Musisz pamiętać o dokładnym ułożeniu takiego soundbara i specjalnych możliwościach odbiciach. Zatem nie w każdym salonie się to sprawdzi. a u Samsunga to czysty marketing. Masz tyły i to będzie grac. nic więcej. Tam nie ma żadnego trybu dzwieku przestrzennego. I producent może napisać na obudowie 15.2.6 ile cyferek chce. Nie ma to znaczenia. Jaki budzet? Może klasyczny system kinowy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Koczaja Napisano 28 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: nie opłaca się! Ale jaki efekt 11.1.4? Jak uzyskasz dźwięk 2.1 to będzie dobrze. O ile jeszcze Yamaha swoimi DSP i faktycznie konstrukcją dają dźwięk przestrzenny. ( na pewno nie tylo kanałowy). Musisz pamiętać o dokładnym ułożeniu takiego soundbara i specjalnych możliwościach odbiciach. Zatem nie w każdym salonie się to sprawdzi. a u Samsunga to czysty marketing. Masz tyły i to będzie grac. nic więcej. Tam nie ma żadnego trybu dzwieku przestrzennego. I producent może napisać na obudowie 15.2.6 ile cyferek chce. Nie ma to znaczenia. Jaki budzet? Może klasyczny system kinowy? Piotr Cześć. Dziękuję za odpowiedź właśnie o takie konkretne odp mi chodzi. Mam budżet 8-10k. Mam tv lg c9 z dolby atmos DA i jak odtwarzam coś z netflixa to na głupim tv efekt jest. Szukałem klasycznego zestawu z DA lecz sie na tym nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 @Marek Koczaja w cenie soundbara Yamahy już masz spory wybór systemów klasycznych 5.1. Soundbar nigdy nie zagra tak jak zestaw kolumn w podobnym przedziale cenowym. Jeżeli nie masz za dużo miejsca możesz zawsze postawić system na kolumnach podstawkowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Koczaja Napisano 28 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 7 godzin temu, Marek Koczaja napisał: Cześć. Dziękuję za odpowiedź właśnie o takie konkretne odp mi chodzi. Mam budżet 8-10k. Mam tv lg c9 z dolby atmos DA i jak odtwarzam coś z netflixa to na głupim tv efekt jest. Szukałem klasycznego zestawu z DA lecz sie na tym nie znam. ONKYO HT-S5915 DAB DOLBY ATMOS 7.1 https://allegro.pl/oferta/onkyo-ht-s5915-dab-dolby-atmos-7-1-10192405956?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=26a7dc30-167e-467f-a6a1-57e9664bb146 Ewentualnie ktoś doradzi co do tego zestawu? Lub co polecacie w cenie 5-7 k? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 12 minut temu, Marek Koczaja napisał: ONKYO HT-S5915 DAB DOLBY ATMOS 7.1 zamiast tego lepiej sobie zerknij na np. Amplituner Yamaha HTR-2071 + Taga Harmony TAV-606 5.1 (brak obsługi atmos) Ampli co prawda podstawowy ale do kolumn wystarczy. Ewentualnie popatrz na ampli Denon AVR-X1600 lub Yamaha RX-S602 + kolumny Taga TAV-606 ale bez suba (możesz system uzupełnić w późniejszym czasie). Te zestawy zdecydowanie lepiej sobie poradzą w stosunku do tego co przedstawiłeś powyżej, o soundbarze już nie wspomnę A jeżeli chcesz faktycznie iść w stronę atmosa to nie w tym budżecie. Poza tym zastanów się i przeanalizuj czy Twoje pomieszczenie nadaje się (czy fizycznie masz możliwość rozmieszczenia tylu głośników) pod taki system. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Koczaja Napisano 28 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 2 godziny temu, piotrekb27 napisał: zamiast tego lepiej sobie zerknij na np. Amplituner Yamaha HTR-2071 + Taga Harmony TAV-606 5.1 (brak obsługi atmos) Ampli co prawda podstawowy ale do kolumn wystarczy. Ewentualnie popatrz na ampli Denon AVR-X1600 lub Yamaha RX-S602 + kolumny Taga TAV-606 ale bez suba (możesz system uzupełnić w późniejszym czasie). Te zestawy zdecydowanie lepiej sobie poradzą w stosunku do tego co przedstawiłeś powyżej, o soundbarze już nie wspomnę A jeżeli chcesz faktycznie iść w stronę atmosa to nie w tym budżecie. Poza tym zastanów się i przeanalizuj czy Twoje pomieszczenie nadaje się (czy fizycznie masz możliwość rozmieszczenia tylu głośników) pod taki system. Kolego dwa ostatnie zdania dały mi do myślenia 🤔🤔🤔faktycznie rozmieszczenie z tyłu głośników wygada tak że miałbym je zaraz za uszami mniejwiecej ok 40-50 cm z każdej str. Może by pójść w dobry system 3+1. Wtedy to boczne kolumny mogą być nawet 2m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goguś Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 (edytowany) Przetwroniki w tym soundbarze od Szajsunga nie wyglądają zbyt ciekawie Edytowano 28 czerwca 2021 przez Goguś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Nie istotne akurat sajsungi to jedne z najlepszych barów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 2 godziny temu, tadekk55 napisał: Nie istotne akurat sajsungi to jedne z najlepszych barów. może "najlepsze" bo bazują na technologii/głośnikach Harmana Kardona.... Szkoda, że model YSP5600 się trochę zestarzał funkcjonalnie, gdyby nie to, cały czas byłby bardzo atrakcyjnym produktem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Nie, nic takiego. Chcesz mały system? Denon S 650, X 1600 z Canton Movie ewentualnie jego odpowiedniki od KEF E 305. Chcesz coś większego w tym budżecie to Denon X 1600 + Monitor Audio Bronze 100 + FX + center + sub No chyba że całkiem na setach podłogowych? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts