Infinity007 Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 (edytowany) Panowie, polećcie jakiś budżetowy aktywny subwoofer (używany) do 300zł. Słuchana w 90% muzyka. Od niedawna mam swój pierwszy amplituner i podłączonego do niego stare Tonsile, chciałbym dołożyć trochę niskich tonów. Jako laik oczekiwania podstawowe (na początek). Z tego co wyczytałem polecane są modele: Voice Kraft 7830 Magnat motion sub 250a Zakładam sprzedaż i dopłatę w przyszłości, natomiast teraz mam taki budżet a nie inny. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Edytowano 29 czerwca 2021 przez Infinity007 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 @Infinity007 tak jak wspominałem już wcześniej w tej kwocie bardzo fajną konstrukcją są suby od VK. Tanie, z mocnym uderzeniem. Dla kogoś zaczynającego zabawę z audio jak najbardziej się nadaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 (edytowany) O, boty od voicekrafta się zleciały. (Przepraszam za złośliwość, ale mieliśmy tu już najazd botów od stx, od tonsila i od teufla, więc nie zdziwcie się, jeśli ktoś pomyśli, że to posty sponsorowane.) Edytowano 29 czerwca 2021 przez yahoo111 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 @yahoo111 jesteś w błędzie. Po prostu kiedyś miałem okazję z tym produktem pracować i był bardzo dobrze odbierany przez klientów. Ale skoro wolisz doszukiwać się dziury w całym zamiast podpowiedzieć coś sensownego to co ja na to poradzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 No weź... Voice Kraft RULEZ!!! Do tego jeszcze taaaakie kolumny i mamy kino super size karate mistrz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Najważniejsze jest to kto jaki ma budżet natomiast to czy warto w to pakować kasę pozostawiłbym już ocenie samego kupującego. Fakt, we wzmacniacz VK bym nie zainwestował ale np. subwoofer dla kogoś początkującego za niewielkie (w tym przypadku pieniądze) to coś innego. Nie każdy może zacząć swoją przygodę od wyższej półki cenowej a od czegoś trzeba zacząć ( np. moją przygodę z motocyklami też zaczynałem od skutera 🙂 ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Jak bym taki miał budżet to raczej bym się rozglądnął za używanym sprzętem. Nie mam absolutnie zaufania do VK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 @piotrekb27 Są dużo droższe subwoofery które są słabe (lekko mówiąc). Chcesz powiedzieć, że ten sub VK to jakiś biały kruk i to jeszcze taki tani? Do jakiego suba klasowo porównasz ten sub VK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 @eMBe Nie upieram się przy VK. Po prostu przy założonym przez autora postu budżecie jest on najbardziej wydajny z subów, które miałem okazję porównywać. Biorąc pod uwagę powiększenie budżetu o np. 500 zł pojawiają się inne propozycje, które właśnie będą o klasę wyżej pod względem np. wykonania czy jakości brzmienia. Np. subwoofer Yamaha NS-SW300. Często miałem okazję porównywać to z subem Taga TSW-90 (połowę tańszy). Klient częściej lepiej oceniał Tagę jako to czego szuka. Czy subwoofer jest zatem lepszy klasowo od Yamahy? Na pewno jest korzystniejszy cenowo. 8 minut temu, Butler napisał: Jak bym taki miał budżet to raczej bym się rozglądnął za używanym sprzętem. Ale autor właśnie szuka używanego. Może coś zaproponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 1 minutę temu, piotrekb27 napisał: Ale autor właśnie szuka używanego. Może coś zaproponujesz? Yyyy... SVS? Taki żarcik. Przyznam że nic bym nie zaproponował. To tak jak doradzać komuś auto jak budżet 3000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Przed chwilą, Butler napisał: Yyyy... SVS? Taki żarcik. Przyznam że nic bym nie zaproponował. To tak jak doradzać komuś auto jak budżet 3000zł. Rozumiem co chcesz przez to powiedzieć ale myślę, że po to właśnie jest forum aby doradzić. Skoro twierdzisz, że "ten" subwoofer nie gra wcale to wystarczy napisać, żeby autor dał sobie spokój i dozbierał. Tak jak wspomniałem wcześniej, każdy zaczyna zabawę na swój sposób, zazwyczaj od małych kroczków a ile głów tyle opinii PS. SVS sam bym kupił w tej cenie zresztą jak większość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Jamo sub 200 lub następna wersja sub210 na początek , do muzyki to trzeba dużo więcej kasy wydać , do kina gra u mnie kilkanaście lat daje radę. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 (edytowany) Odpuścił bym w tym przypadku w ogóle subwoofer i zmodernizował sobie te Tonsile na lepszych głośnikach. Skoro autor napisał że są stare, to wydaje mi się że tu możemy szukać optymalnego rozwiązania. Tani sub za 300zł to może i do filmu się jakoś by nadał, ale tu mamy 90% muzyki. Edytowano 29 czerwca 2021 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 (edytowany) Zacznijmy od tego że to amplituner , do muzyki to wzmacniacz stereo jak już się mamy czepiać . Jednak to ma być dla początkującego więc.... 👍 . Pzdr Edytowano 29 czerwca 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infinity007 Napisano 30 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Dzięki Panowie za aktywność w wątku. Zdaje sobie sprawę, że porządne brzmienie kosztuje, ale budżet jaki posiadam jest na ten moment niezmienny. Jeszcze tydzień temu puszczałem sobie muzykę z głośników komputerowych, teraz mam amplituner + stare (wreszcie odpalone) kolumny + potencjalny sub o którym tutaj mowa. Więc dla mnie to tak milowy krok do przodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Absolutnie odradzam VK. Szukaj używanego Magnat sub 300/301/302A Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 magnat sub300 - wspomniany przez S4Home - zdecydowanie najlepszym wyborem - ogólnie seria magnatów w małych pieniądzach bardzo udana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts