Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pytanie subwooferowe, do Szanownych 🙂 Jako ze moje pomieszczenie KD nie jest za duze (20m2) i z racji na zagospodarowanie miejsca na podlodze nie jest za wiele, szukam rozwiazania dla dwoch subow ktore nie zajma pol pokoju 🙂 Posiadam dwa SVS PB-4000 (glownie dla pokrycia czterech foteli rownomiernie basem) ktore sa potezne i zajmuja bardzo duzo miejsca na podlodze a niestety akustyka nie pozwala na postawienie ich po prostu w rogach 🙂 Odkrylem ostatnio ze istnieje wersja tego suba jako stojaca pionowo tuba (PC-4000), ktora jest wysoka na 120cm (co zupelnie mi nie przeszkadza) ale zajmuje o wiele mniej miejsca niz PB-4000 (co pokazalem na ponizszym diagramie) - tylko 42cm stednicy 🙂

I teraz pytanie - slyszal ktos owe PC-4000, ma jakies info z pierwszej reki ? Czy tym bardziej slyszal go w porownaniu z PB-4000 ? 🙂 Czytalem ze ponoc daje praktycznie to samo, no ale slowa kluczowe to "slyszalem" i "ponoc" 🙂 Bede wdzieczny za kazda sensowna opinie 🙂

aaa.jpg

Napisano
30 minut temu, Butler napisał:

Słyszał, nie słyszał... Jak kupisz to gwarantowane że każdy kto to zobaczy będzie pytał co to jest :) Poszukaj "recenzje" na YT

Widzialem reviews, to tez, ale to tylko ludki gadaja, tym bardziej zarobkowo 🙂 Łudze sie ze ktos bezstronny slyszal i ma jakies info z pierwszej raczki, choc wiem ze szanse male 🙂

Napisano
2 minuty temu, STELVIO napisał:

Masz pb 4000. Kup pc4000 i porównaj. W czym problem? Będziesz mieć najlepsze dane na ten temat.

Jakie to proste :)

Może jakiś sklep będzie w stanie wypożyczyć? Poważnie salony dają taką możliwość, szczególnie jeśli chodzi o taką klasę sprzętu.

Napisano
4 minuty temu, Butler napisał:

Jakie to proste :)

Może jakiś sklep będzie w stanie wypożyczyć? Poważnie salony dają taką możliwość, szczególnie jeśli chodzi o taką klasę sprzętu.

Niestety PC sa malo popularne, nawet jak bym chcial kupic to jest to specjalne zamowienie, przynajmniej tam gdzie ja kupuje 🙂 Mala szansa ze ktos pomoze, chyba ze taka dobra rada jak powyzej 🙂 no ale nigdy nie wiadomo 🙂

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

Tylko ten sub jest mało popularny.

Musisz spróbować w konsbud. Może oni bezpośrednio wypożycza.

Mało salonów będzie go mieć na stanie.

Piotr

No wlasnie nigdzie nie znalazlem, nawet jak bym chcial kupic to w Konsbudzie nie maja, specjalne zamowienie 🙂