Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie. Mam problem ze swoim vsx 930...

Miga mi mcacc... wprowadzałem amplituner w ten tryb : multizone plus tune- ale zanim chce zrobić reset znów się wyłącza. I tak na okrągło. Czy ktoś z was miał podobnie? Co moze być przyczyną i czy się to opłaca naprawiać? Ile może to kosztować wgl? 

 

Gdzieś tam wyczytałem że mogą to być końcówki mocy lub jedną końcówka? Jak to sprawdzić? Czy mogę to w jakiś sposób sprawdzić? 

 

Pomocy...

Dodam że zależy mi na tym ampli, zakupiłem go jakieś 6 lat temu wraz z kolumnami jamo i gra poprostu baaajecznie. 

I nie wiadomo czemu coś takiego się stało. :/

Jestem nieco załamany bo już już boie ile naprawa czegos takiego może kosztować. 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
14 minut temu, yahoo111 napisał:

Spróbuj zrobić reset do ustawień fabrycznych. Błąd mógł być przejściowy i po resecie może wrócić do normy.

Jak to zrobić? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najczęściej problem wynika z tego, że któraś żyła w lince (wielożyłowym kablu) odstawała podczas instalacji i pozostało to niezauważone, aż w którymś momencie amplituner się poruszył (przy sprzątaniu, po trąceniu szafki, itp.) i owa żyła zwarła się z innym odsłoniętym przewodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie, chodzi o kable głośnikowe. Podczas podłączania zdarza się, że któryś drucik odstaje od kabla i zostanie to przeoczone, a potem w którymś momencie następuje zwarcie i wyłączenie wzmacniacza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wzmacniacz mam odłączony od wszystkiego... tylko podłączony do prądu. Wiec nie ma takiej możliwości od zewnątrz aby cokolwiek dotykało obudowy. Chyba ze masz na myśli cos wewnątrz amplitunera.... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to nie. Jeśli po resecie jest nadal problem, to niestety nic się z tym nie zrobi.

Możesz jeszcze sprawdzić, czy po wyłączeniu poszczególnych kanałów będzie działać np. 5.1 lub chociaż stereo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niby tak..  ale ja od samego początku tłumaczę, że mój pioneer po włączeniu go w tym specjalnym trybie:multi zone +page - to po 10 sekundach się sam wyłącza. I nie idzie zrobić resetu amplitunera,  bo jak tylko nie wiadomo jak uda mi się szybko włączyć ten reset to jakby w trakcie samoistnie się on wyłącza. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jest uszkodzony. 

Możliwe że na etapie produkcji. 

Jego naprawa kija się z celem. Prędzej czy później to znowu wyjdzie 

Piotr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A taka procedura też nie przechodzi?1a4caea84a06d6f6f13985b45bfbfb48.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Tryb serwisowy?

89de98b204b2c37f8699afe627b345d5.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Utwórz nowe...