esk2 Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 (edytowany) Czesc jestem tu nowy postanowilem skorzystać z Waszej wiedzy i zapewne doswiadczeń. Po awarii 8letniego Onkyo potrzebuje kupic coś najlepiej nowego w cenie najlepiej do 3k (tak wiem bedzie ciezko) co napedzi moj zestaw Taga Tav.606 v3 z Subwooferem Tagi. Wymagania to dzwiek 7.2 audyssey lub cos podobnego oraz podobna dynamika i dzwięk z Onkyo. Onkyo nowych nie ma, Yamaha RX-V685 nie ma nowych a i o uzywke ciezko, wiem szkoda i w gre w chodzi dwie opcje: Yamaha RX-V6A za 3500 (podobno za ostra w tandemie z Taga) Denon AVR2700 za 3200 ewentualnie Denon AVR1600 (brzemieniono ten sam poziom co 2700, nie ma tylko drugieo HDMI i aktywnej drugiej strefy) co bedzie lepszym wyborem, co ma lepsza dynamike, co ma dluzsza gwarancje? 70% to dzwięk z tv 75un85003la, filmy z PC, 30% muzyka z usb lub Bluetooth. Ciezko tez znalezc miejsce w Warszawie gdzie mozna podjechac zobaczyc, posluchac i podjac decyzje. Licze na Wasza pomoc. pozdrawiam i z góry dziękuje Edytowano 12 lipca 2021 przez esk2 blad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Jest problem z dostępnością amplitunerów, ale możesz u nas kupić Denona AVR-X1600 od ręki i myślę że w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego tym bardziej że ceny poszły w górę. Zapraszam do zakupów i na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esk2 Napisano 12 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Doradzcie co wybrac w zastępstwie za Onkyo609 w kwocie do 3k? Pod Taga 606 v3 7.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 Denon X 1600 bedzie regresem. Onkyo 609 grało fajnie. Szedł bym w Yamahe 6A Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esk2 Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 14 minut temu, S4Home napisał: Szedł bym w Yamahe 6A Piotr Ok tylko raz ze jest w cenie min.3500 a dwa ze nigdzie go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie.. Co wiecej przy tej cenie nie ma tez fizycznej opcji w Warszawie okolicy podjechac i odsluchac go na zywo.. Do tego ten mały wyświetlacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 13 lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 @Q21 tak ceny poszły do góry ale w naszym fajnym kraiku z kartonu i dykty. Mam porównanie z hiszpańskimi cenami jak by ludzie wiedzieli za jakie ceny można tam kupić elektronikę to by podpalili tą dyktę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esk2 Napisano 13 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2021 (edytowany) To prawda niszcza nas liczne podatki, alw sprobuj zamowic cos z zagranicy to zaraz dodadza Ci cło ;-( Edytowano 13 lipca 2021 przez esk2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 18 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał: @Q21 tak ceny poszły do góry ale w naszym fajnym kraiku z kartonu i dykty. Mam porównanie z hiszpańskimi cenami jak by ludzie wiedzieli za jakie ceny można tam kupić elektronikę to by podpalili tą dyktę. Wyślij link to 6A 18 godzin temu, esk2 napisał: To prawda niszcza nas liczne podatki, alw sprobuj zamowic cos z zagranicy to zaraz dodadza Ci cło ;-( Z hiszpani nie ma cła. 23 godziny temu, esk2 napisał: Ok tylko raz ze jest w cenie min.3500 a dwa ze nigdzie go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie.. Co wiecej przy tej cenie nie ma tez fizycznej opcji w Warszawie okolicy podjechac i odsluchac go na zywo.. Do tego ten mały wyświetlacz No to trzeba poczekać. Jeśli nie chcesz regresu tylko inne brzmienie to Denon ale model X 2700. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esk2 Napisano 14 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 Wczoraj udało mi sie znalezc nowe Onkyo 686 ;-D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 14 lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 (edytowany) @Q21 & @S4Home bardzo proszę : https://www.supersonido.es/p/yamaha-rx-v6a https://www.madridhifi.com/p/yamaha-rx-v6a-receptor-av-home-cinema-7-2-canales/ Nie dość że jest to dużo taniej niż w Polin Edytowano 14 lipca 2021 przez Dariusz Urbaniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszWawa Napisano 14 lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 lipca 2021 10 godzin temu, esk2 napisał: Wczoraj udało mi sie znalezc nowe Onkyo 686 ;-D Gdzie się uchował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 21 godzin temu, esk2 napisał: Wczoraj udało mi sie znalezc nowe Onkyo 686 ;-D Gdzie? Przecież to model sprzed 3 lat. Może tylko tak napisali. 14 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał: @Q21 & @S4Home bardzo proszę : https://www.supersonido.es/p/yamaha-rx-v6a https://www.madridhifi.com/p/yamaha-rx-v6a-receptor-av-home-cinema-7-2-canales/ Nie dość że jest to dużo taniej niż w Polin No to pytanie do @Top Hi-Fi & Video Design skąd wynika różnica w cenie. A dla Ciebie mam dobrą radę. Kupujesz za 2850 zł. + 100 zł przesyłka. Sprzedajesz na Polskim rynku za 3300 zł bo u nas ich nie ma. Nie narzekaj tylko działaj Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esk2 Napisano 15 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 11 minut temu, S4Home napisał: Kupujesz za 2850 zł. + 100 zł przesyłka. Sprzedajesz na Polskim rynku za 3300 zł bo u nas ich nie ma. Nie narzekaj tylko działaj Piotr Robiłem wywiad i RX-V6A jest w 2sklepach w Warszawie oraz w conajmniej 4 w Polsce ktore wystawiają swoja oferte Yamaha na portale sprzedające.. Fakt zazwyczaj sa to ostatnie sztuki, ale zapakowane, nie uzywane czekajace na bogatych Polaków chcacych zaplacic 3,5za ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Gdzie? Przecież to model sprzed 3 lat. Może tylko tak napisali. No to pytanie do @Top Hi-Fi & Video Design skąd wynika różnica w cenie. A dla Ciebie mam dobrą radę. Kupujesz za 2850 zł. + 100 zł przesyłka. Sprzedajesz na Polskim rynku za 3300 zł bo u nas ich nie ma. Nie narzekaj tylko działaj Piotr Dobrymi radami to piekło jest wybrukowane. Muszę dać zarobić Januszom A po za tym może tak robię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esk2 Napisano 15 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 9 godzin temu, S4Home napisał: No to pytanie do @Top Hi-Fi & Video Design skąd wynika różnica w cenie. Też się bardzo chętnie dowiem skad az takie rozjazdy cenowe, skoro tak ludzie zarabiaja w euro i to znacznie lepiej od Polaków.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 15 lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 lipca 2021 (edytowany) Denon AVC-X4700H za 1400Eur... Wychodzi około 6500zł, więc tu jeszcze większa różnica. https://www.supersonido.es/p/denon-avc-x4700h Edytowano 15 lipca 2021 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 15 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał: Dobrymi radami to piekło jest wybrukowane. Muszę dać zarobić Januszom A po za tym może tak robię Widzisz czyli rada nie jest zła. 23 godziny temu, esk2 napisał: Robiłem wywiad i RX-V6A jest w 2sklepach w Warszawie oraz w conajmniej 4 w Polsce ktore wystawiają swoja oferte Yamaha na portale sprzedające.. Fakt zazwyczaj sa to ostatnie sztuki, ale zapakowane, nie uzywane czekajace na bogatych Polaków chcacych zaplacic 3,5za ampli To kwestia czasu. Pożadanie na Yamahe jest. Jeśli 4 sklepy będa miały za 3500 a Darek wystawi za 3200-3300 to one szybko zniknął zobaczycie. 14 godzin temu, esk2 napisał: Też się bardzo chętnie dowiem skad az takie rozjazdy cenowe, skoro tak ludzie zarabiaja w euro i to znacznie lepiej od Polaków.. https://www.richersounds.com/tv-home-cinema/yamaha-rxv6a-black.html https://www.sevenoakssoundandvision.co.uk/p-51169-yamaha-rx-v6a-av-receiver.aspx https://geizhals.de/yamaha-rx-v6a-schwarz-a2360544.html W Niemczech za 3000 zł. Ale w UK też za 3500. Może ściągamy z UK nasze partie. Nie wiem. Dobrze by było gdyby Top HiFi określiło skąd ta cena. Chodź z drugiej strony Panowie. Podaż popyt tak? Skoro się sprzedaje za 3500 to czemu obniżać? Darek zrobi konkurencję to cena spadnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 O widzę Januszowanie się włączyło spoko to takie polskie szkoda czasu na bicie piany. Dalej zajezdzajcie ceny. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 Dnia 15.07.2021 o 07:37, S4Home napisał: Gdzie? Przecież to model sprzed 3 lat. Może tylko tak napisali. No to pytanie do @Top Hi-Fi & Video Design skąd wynika różnica w cenie. A dla Ciebie mam dobrą radę. Kupujesz za 2850 zł. + 100 zł przesyłka. Sprzedajesz na Polskim rynku za 3300 zł bo u nas ich nie ma. Nie narzekaj tylko działaj Piotr Panowie, a skąd wiecie co kupicie, jakie to jest? A co z gwarancją? Będziecie odsyłać do Hiszpanii i płacić 100E za transport? -wolny rynek, bardzo proszę. My, możemy zaoferować niewielki rabat, na serię 4 i 6. W Tophifi za chwilę będzie z czego wybrać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 A , jaka cena jest na Denon 6700 , Marantz 8015 ? Można prosić na pw ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Wyślij i proszę numer telefonu, to przygotuję Ci wycenę na oba. Dnia 18.07.2021 o 08:33, maciek72 napisał: A , jaka cena jest na Denon 6700 , Marantz 8015 ? Można prosić na pw ? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts