Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Czesc jestem tu nowy postanowilem skorzystać z Waszej wiedzy i zapewne doswiadczeń.

Po awarii 8letniego Onkyo potrzebuje kupic coś najlepiej nowego w cenie najlepiej do 3k (tak wiem bedzie ciezko)

co napedzi moj zestaw Taga Tav.606 v3 z Subwooferem Tagi. Wymagania to dzwiek 7.2 audyssey lub cos podobnego oraz podobna dynamika i dzwięk z Onkyo.

Onkyo nowych nie ma, Yamaha RX-V685 nie ma nowych a i o uzywke ciezko, wiem szkoda i w gre w chodzi dwie opcje:

Yamaha RX-V6A za 3500 (podobno za ostra w tandemie z Taga)

Denon AVR2700 za 3200

ewentualnie Denon AVR1600 (brzemieniono ten sam poziom co 2700, nie ma tylko drugieo HDMI i aktywnej drugiej strefy)

co bedzie lepszym wyborem, co ma lepsza dynamike, co ma dluzsza gwarancje?

70% to dzwięk z tv 75un85003la, filmy z PC, 30% muzyka z usb lub Bluetooth.

Ciezko tez znalezc miejsce w Warszawie gdzie mozna podjechac zobaczyc, posluchac i podjac decyzje.

Licze na Wasza pomoc.

pozdrawiam i z góry dziękuje

Edytowano przez esk2
blad
Napisano

Jest problem z dostępnością amplitunerów, ale możesz u nas kupić Denona AVR-X1600 od ręki i myślę że w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego tym bardziej że ceny poszły w górę. Zapraszam do zakupów i na odsłuchy.

Napisano
14 minut temu, S4Home napisał:

Szedł bym w Yamahe 6A

Piotr

Ok tylko raz ze jest w cenie min.3500 a dwa ze nigdzie go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie..

Co wiecej przy tej cenie nie ma tez fizycznej opcji w Warszawie okolicy podjechac i odsluchac go na zywo..

Do tego ten mały wyświetlacz :/

Napisano
18 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał:

@Q21 tak ceny poszły do góry ale w naszym fajnym kraiku z kartonu i dykty. Mam porównanie z hiszpańskimi cenami jak by ludzie wiedzieli za jakie ceny można tam kupić elektronikę to by podpalili tą dyktę.

Wyślij link to 6A :)

18 godzin temu, esk2 napisał:

To prawda niszcza nas liczne podatki, alw sprobuj zamowic cos z zagranicy to zaraz dodadza Ci cło ;-(

Z hiszpani nie ma cła.

23 godziny temu, esk2 napisał:

Ok tylko raz ze jest w cenie min.3500 a dwa ze nigdzie go nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie..

Co wiecej przy tej cenie nie ma tez fizycznej opcji w Warszawie okolicy podjechac i odsluchac go na zywo..

Do tego ten mały wyświetlacz :/

No to trzeba poczekać. Jeśli nie chcesz regresu tylko inne brzmienie to Denon ale model X 2700.

Piotr

Napisano
21 godzin temu, esk2 napisał:

Wczoraj udało mi sie znalezc nowe Onkyo 686 ;-D

Gdzie?

Przecież to model sprzed 3 lat. Może tylko tak napisali.

14 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał:

@Q21 & @S4Home bardzo proszę :

https://www.supersonido.es/p/yamaha-rx-v6a

https://www.madridhifi.com/p/yamaha-rx-v6a-receptor-av-home-cinema-7-2-canales/

Nie dość że jest to dużo taniej niż w Polin

No to pytanie do @Top Hi-Fi & Video Design skąd wynika różnica w cenie.

A dla Ciebie mam dobrą radę.

Kupujesz za 2850 zł. + 100 zł przesyłka.

Sprzedajesz na Polskim rynku za 3300 zł bo u nas ich nie ma. Nie narzekaj tylko działaj :)

Piotr

Napisano
11 minut temu, S4Home napisał:

Sprzedajesz na Polskim rynku za 3300 zł bo u nas ich nie ma. Nie narzekaj tylko działaj :)

Piotr

Robiłem wywiad i RX-V6A jest w 2sklepach w Warszawie oraz w conajmniej 4 w Polsce ktore wystawiają swoja oferte Yamaha na portale sprzedające..

Fakt zazwyczaj sa to ostatnie sztuki, ale zapakowane, nie uzywane czekajace na bogatych Polaków chcacych zaplacic 3,5za ampli :P

Napisano
8 godzin temu, S4Home napisał:

Gdzie?

Piotr

Dobrymi radami to piekło jest wybrukowane. Muszę dać zarobić Januszom :) A po za tym może tak robię :)

Napisano
15 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał:

Dobrymi radami to piekło jest wybrukowane. Muszę dać zarobić Januszom :) A po za tym może tak robię :)

Widzisz czyli rada nie jest zła. :)

23 godziny temu, esk2 napisał:

Robiłem wywiad i RX-V6A jest w 2sklepach w Warszawie oraz w conajmniej 4 w Polsce ktore wystawiają swoja oferte Yamaha na portale sprzedające..

Fakt zazwyczaj sa to ostatnie sztuki, ale zapakowane, nie uzywane czekajace na bogatych Polaków chcacych zaplacic 3,5za ampli :P

To kwestia czasu.

Pożadanie na Yamahe jest. Jeśli 4 sklepy będa miały za 3500 a Darek wystawi za 3200-3300 to one szybko zniknął zobaczycie.

14 godzin temu, esk2 napisał:

Też się bardzo chętnie dowiem skad az takie rozjazdy cenowe, skoro tak ludzie zarabiaja w euro i to znacznie lepiej od Polaków..

https://www.richersounds.com/tv-home-cinema/yamaha-rxv6a-black.html

https://www.sevenoakssoundandvision.co.uk/p-51169-yamaha-rx-v6a-av-receiver.aspx

https://geizhals.de/yamaha-rx-v6a-schwarz-a2360544.html

W Niemczech za 3000 zł. Ale w UK też za 3500. Może ściągamy z UK nasze partie. Nie wiem. Dobrze by było gdyby Top HiFi określiło skąd ta cena.

Chodź z drugiej strony Panowie. Podaż popyt tak? Skoro się sprzedaje za 3500 to czemu obniżać?

Darek zrobi konkurencję to cena spadnie.

Piotr

Napisano
Dnia 15.07.2021 o 07:37, S4Home napisał:

Gdzie?

Piotr

Panowie, a skąd wiecie co kupicie, jakie to jest?  A co z gwarancją? Będziecie odsyłać do Hiszpanii i płacić 100E za transport? :)

-wolny rynek, bardzo proszę. My, możemy zaoferować niewielki rabat, na serię 4 i 6.

W Tophifi za chwilę będzie z czego wybrać... :)