tomek c Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Witam, szukam dla rodziców amplitunera stereo, o głębokości max 250mm. wysokość 100mm. Wymiary są ważniejsze niż doznania audio... Sprzęt będzie grał głównie z radio i TV. Dobrze jakby poradził sobie z B&W 603. Proszę o pomoc osoby obeznane w temacie - sam przejrzałem kilka ofert rodzimych sklepów, ale nic nie znalazłem. Może jest coś używanego? Pozdrawiam, Tomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 26 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Do 5000... 2000 byłoby super, tak jak pisałem - to dla rodziców, audiofilami nie są... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 jak z tv to może Harman Kardon Citation Amp z hdmi? tylko z radiem problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Masz teraz promocję na Arcama Solo Uno. Ewentualnie SMSL A8 Zapraszam po wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Jeśli wymiar jest najistotniejszy to polecałbym: Cyrus One Cast, który zaprezentuje dynamiczne i przestrzenne brzmienie z szybkim dołem. Vincent SV200 jeśli chciałbyś uzyskać nieco pełniejszą średnicę. W tym przypadku potrzebowałbyś ewentualnie streamer Quad Vena II Play, jest to gęste brzmienie z bliższą średnicą oraz łagodną górą. Masz praktycznie taką funkcjonalność jak Cyrus. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 30 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 @Debiutant - dzięki za podrzucenie linka, ale na 7 czy 8 stron znalazłem tylko jeden wzmacniacz z radiem, z tym, że juz nie produkowany, a i za głęboki... @Tomasz S. - dzięki, ale właśnie o tuner chodzi.. @panowie koledzy z branży audio - dziękuję za zaproszenie do wyceny, ale może bardziej skonkretyzuje: wzmacniacz ma posiadać zwykłe radio FM w standardzie, nie przez net. Któryś z oferowanych przez was w sklepie sprzętów takowe posiada? sprzęt ma być dla moich rodziców, radio FM jest konieczne. Podłączenie pod TV też nie zaszkodzi. No i jak wspomniałem, pozbywam się B&W 603 , więc dobrze aby je napędziły... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 A wzmacniacz chcesz upchnąć do szafki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 30 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 No właśnie sęk w tym, że ma stać pod wiszącym TV (stad około 10 - 12 cm wys.) na górnej obudowie kominka (ma ona ok. 300 mm głębokości, ale musi być rezerwa 25-40mm na kable i wtyczki). Kominek rzadko używany, ale i tak nie ma obaw ze amplituner się nagrzeje... Nie wiem, jak nic nie znajdę będę musiał ich przekonać do zmiany lokalizacji, a uparli się na tą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 TV nad kominkiem i jeszcze wzmacniacz to takie harakiri dla sprzętu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 30 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2021 Jak wspomniałem - kominek rzadko, ba, praktycznie nie używany. Sprzęt będzie stał na 'obudowie', która wystaje , wysuwa się przed palenisko, nie ma szans na nagrzanie, a tym bardziej hara-kiri . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Pokażesz zdjęcie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Proszę: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Może gdyby internetowe było proste w obsłudze, tzn. pilotem, bez telefonu. tabletu, pc to przekonałbym ich do niego.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Idąc tym tropem to jeszcze Sonos amp pasuje, ale tu już tylko aplikacja. Za to można kupić i zwrócić do 100 dni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 A Arcam Solo Uno w promocji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 @tomek c a może temat ugryźć inaczej i do TV na kominek podłączyć jakiś sound bar jak LG SL6YF 3.1 a do kolumn dokupić np Yamaha MCR-N670D PianoCraft i postawić w innym miejscu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 (edytowany) Dnia 30.07.2021 o 16:41, tomek c napisał: wzmacniacz ma posiadać zwykłe radio FM w standardzie, nie przez net. sprzęt ma być dla moich rodziców, radio FM jest konieczne. Podłączenie pod TV też nie zaszkodzi. No i jak wspomniałem, pozbywam się B&W 603 , więc dobrze aby je napędziły... Tak czytam i powiem, że żaden mały wzmacniacz w przewidzianym budżecie nie napędzi tych kolumn. Postaraj się znaleźć miejsce na coś pełnowymiarowego jak np. Cambridge Audio model AXR85 lub AXR100 one są dość wydajne. Edytowano 11 sierpnia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 właśnie o tym Rafał pisze 16 godzin temu, lysyrafal napisał: Postaraj się znaleźć miejsce na coś pełnowymiarowego Może niech to po prostu stoi gdzie indziej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Dziekuję koledzy za odpowiedzi. Arcama musiałbym wziąć na odsłuchy w celu sprawdzenia obsługi i kwestii współdziałania z B&W 603. W zasadzie mam jeszcze w bardzo dobrym stanie kolumny z Y PianoCrafta, 60W, ale chyba w 6ohm. Co do Powernode2i - miałem osobiście Node2i i miło je wspominam, jeżeli w Powernode2i jest pilot i będzie można ustawić radio to fajnie. W komentarzach w sklepie piszą, że dadzą sobie radę z 603, chociaż zgadzam się z kolegą, że szczytu możliwości nie osiągną. Jedyny minus to sprzedawca, którego nie wspominam miło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 @tomek c znalazłem jest klasyczne FM, jest optyk dla TV. Onkyo R-N855 WYMIARY (S X W X G) MM: 215 × 61 × 254 https://allegro.pl/oferta/onkyo-r-n855-czarny-dostawa-0-zl-gratis-10759267686 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 22 godziny temu, Felix1 napisał: że wymogiem jest tu głębokość do 25cm. AXR100 ma 34cm. Zgadza się, ale osobiście nie ustawiłbym sprzętu na kominku. Zaproponowany amplituner oprócz wydajności, ma też wymagane radio FM, no i w sumie cena przystępna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Ja tak samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek c Napisano 26 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2021 Dzięki, koniec końców powalczę z jakimś systemem all-in-one i nauczę rodziców obsługi z telefonu. Arcam Solo Uno jest teraz w dobrej promocji. Wezmę na odsłuchy i zobaczę jak poradzi sobie z B&W i Yamaha. Co do Onkyo - jest ok, ale boję się, że 1,5 cm na kable to za mało. Co do kominka - nie jest on używany, a nawet jakby był to konstrukcja uniemożliwia nagrzanie - sprawdzone w realu. Pozdrawiam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts