Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mam zagwózdkę. Podłączyłem jednocześnie XLRy i RCA. Na wyjściu z Pre (NAD C658) sygnał jest podawany na oba a w NuPrimie (AMG STA) jest zworka do przełączania miedzy wejściami. Na chłopski rozum jak przełączamy na XLR to nieaktywne powinny być RCA i odwrotnie, ale.... hmm, po wyjęciu jednego RCA bez względy czy zworka jest na XLR czy RCA cały czas mamy piękne stereo. Żeby było jeszcze trudniej, to przy wpietych wszystkich kablach jak przelączam w locie to słychać różnicę, tzn jest trochę głośniej na XLR. 

Pytanie do mądrzejszych, no może tylko bardziej doświadzconych (😜) czy ten typ tak ma czy coś jest z nim nie tak? Z góry dzięki za wszelkie wypowiedzi. 

Napisano
48 minut temu, tomek4446 napisał:

XLR ma 4V, a RCA 1,4- 2,4 V , XLR musi być głośniejszy. Przedwzmacniacz masz zbalansowany ?

No to ja wiem, ale kolega nie doczytał w czym problem. 😁 Pre ponoć zbalansowane.

Napisano
2 godziny temu, kacper.kaps napisał:

W razie czego, NuPrime całkiem sprawnie odpowiadają na pytania i może nawet dodadzą coś od siebie jeśli chodzi o technikalia.

Mój błąd, że wątek umieściłe w dwóch działach. W dziale "moje testy" juz się "pochwaliłem" odpowiedzią od nich, ale dzięki za reakcję 👍