slaw0001 Napisano 26 lipca 2021 Napisano 26 lipca 2021 Mam zagwózdkę. Podłączyłem jednocześnie XLRy i RCA. Na wyjściu z Pre (NAD C658) sygnał jest podawany na oba a w NuPrimie (AMG STA) jest zworka do przełączania miedzy wejściami. Na chłopski rozum jak przełączamy na XLR to nieaktywne powinny być RCA i odwrotnie, ale.... hmm, po wyjęciu jednego RCA bez względy czy zworka jest na XLR czy RCA cały czas mamy piękne stereo. Żeby było jeszcze trudniej, to przy wpietych wszystkich kablach jak przelączam w locie to słychać różnicę, tzn jest trochę głośniej na XLR. Pytanie do mądrzejszych, no może tylko bardziej doświadzconych (😜) czy ten typ tak ma czy coś jest z nim nie tak? Z góry dzięki za wszelkie wypowiedzi. Odpisz, cytując
Asia Napisano 27 lipca 2021 Napisano 27 lipca 2021 Patrz, tacy mądrzy, a nikt nie wie 😁. Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 27 lipca 2021 Autor Napisano 27 lipca 2021 43 minuty temu, Asia napisał: Patrz, tacy mądrzy, a nikt nie wie 😁. No nie, Audiowit w innym wątki potwierdził, że to normlne, także nie mogę narzekać. Choć tak bardzo lubię 😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 27 lipca 2021 Napisano 27 lipca 2021 1 godzinę temu, Asia napisał: Patrz, tacy mądrzy, a nikt nie wie Jak widzę złośliwość '0" @slaw0001 XLR ma 4V, a RCA 1,4- 2,4 V , XLR musi być głośniejszy. Przedwzmacniacz masz zbalansowany ? Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 27 lipca 2021 Autor Napisano 27 lipca 2021 48 minut temu, tomek4446 napisał: XLR ma 4V, a RCA 1,4- 2,4 V , XLR musi być głośniejszy. Przedwzmacniacz masz zbalansowany ? No to ja wiem, ale kolega nie doczytał w czym problem. 😁 Pre ponoć zbalansowane. Odpisz, cytując
kacper.kaps Napisano 30 lipca 2021 Napisano 30 lipca 2021 W razie czego, NuPrime całkiem sprawnie odpowiadają na pytania i może nawet dodadzą coś od siebie jeśli chodzi o technikalia. support@nuprimeaudio.com Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 30 lipca 2021 Autor Napisano 30 lipca 2021 2 godziny temu, kacper.kaps napisał: W razie czego, NuPrime całkiem sprawnie odpowiadają na pytania i może nawet dodadzą coś od siebie jeśli chodzi o technikalia. Mój błąd, że wątek umieściłe w dwóch działach. W dziale "moje testy" juz się "pochwaliłem" odpowiedzią od nich, ale dzięki za reakcję 👍 Odpisz, cytując
Recommended Posts