Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Klipsch Cornwall IV - zapraszamy na odsłuchy do salonu Q21

Marki nie trzeba nikomu przedstawiać, to klasa sama w sobie. Głośniki zaprojektowano i wykonano w USA, a na szczególną uwagę naszym zdaniem zasługują:

• przetworniki (Cornwall IV wykorzystuje całkowicie nowy średniotonowy przetwornik kompresyjny K-702 z poliimidową membraną zapewniającą wyjątkową szczegółowość i dynamikę, szeroki zakres pokrycia i gładką charakterystykę częstotliwości, w całym obszarze odsłuchu),
  • porty Tracktrix (pozwalają na bardziej efektywne i szybkie wyprowadzenie powietrza z obudowy, a uzyskana w ten sposób redukcja szumu wewnątrz portów zapewnia intensywniejsze niskie częstotliwości),
  • dopasowane pary i spójne wykończenie (w Klipsch’ach mamy do czynienia z tak idealnym dopasowaniem, że głośniki z pary są praktycznie identyczne),
  • solidna konstrukcja (obudowy powstają przy użyciu wyłącznie najwyższej jakości klejów i elementów złącznych. To głośniki, które będziesz przekazywać z pokolenia na pokolenie.)

Moglibyśmy wymieniać wiele zalet, ale tak naprawdę najważniejsze tutaj jest niepowtarzalne brzmienie! To właśnie nim chcemy się z Wami podzielić, dlatego zapraszamy do naszych sal odsłuchowych na testy przeróżnych konfiguracji. Zapewniamy mnóstwo sprzętu dostępnego na miejscu i pyszną kawę.

Pełną specyfikację Klipsch Cornwall IV oraz zakupy online możliwe są na naszej stronie salonu Q21 pod linkiem.

Salon audio-video Q21
Pabianice, Reymonta 12
Tel. (42) 213 01 66
www.Q21.pl

klipsch_cornwall_1.jpg

klipsch_cornwall_2.jpg

klipsch_cornwall_3.jpg

klipsch_cornwall_4.jpg

• 4 weeks later...
Napisano

Jest też druga strona medalu. Oczekiwania "rynku", czyli ile mozna przyciąć na kliencie. Ciekawą rozmowę odbyłem z pewnym producentem kolumn :)

Poza oficjalnym kanałem sprzedaży przez salon, czyli bezpośrednio od niego dostałem cenę albo 40% wartości salonowej albo 60% - tego już nie pamiętam

Napisano
2 godziny temu, Khedron napisał:

Tak, ale nikt ich pojedynczo nie przywozi. To raz. Dwa, ze w innych krajach ceny nie zostaly zmienione, tulko u nas podbito je o kolejne 4 tys zl. 

U mnie we wsi £7299 - czyli q21 ma akurat taniej.

Napisano
Dnia 12.10.2021 o 08:08, Fafniak napisał:

Jest też druga strona medalu. Oczekiwania "rynku", czyli ile mozna przyciąć na kliencie. Ciekawą rozmowę odbyłem z pewnym producentem kolumn

Pewnie Gato albo Buchardt?

Koledzy też tak jak Ty  swego czasu od ww producentów  kupowali z takimi rabatami. Nie ma się co czarować, jak dany klamot czy głośniczki kosztują u nas w detalu 20kzł to dystrybutor kupuje je za max. 5kzł a reszta to narzut dystrybutura i dilera. Drogie to nasze audio hobby i tyle. Za to chociaż  ciekawe i nieprzewidywalne :)