Q21 Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Klipsch Cornwall IV - zapraszamy na odsłuchy do salonu Q21 Marki nie trzeba nikomu przedstawiać, to klasa sama w sobie. Głośniki zaprojektowano i wykonano w USA, a na szczególną uwagę naszym zdaniem zasługują: przetworniki (Cornwall IV wykorzystuje całkowicie nowy średniotonowy przetwornik kompresyjny K-702 z poliimidową membraną zapewniającą wyjątkową szczegółowość i dynamikę, szeroki zakres pokrycia i gładką charakterystykę częstotliwości, w całym obszarze odsłuchu), porty Tracktrix (pozwalają na bardziej efektywne i szybkie wyprowadzenie powietrza z obudowy, a uzyskana w ten sposób redukcja szumu wewnątrz portów zapewnia intensywniejsze niskie częstotliwości), dopasowane pary i spójne wykończenie (w Klipsch’ach mamy do czynienia z tak idealnym dopasowaniem, że głośniki z pary są praktycznie identyczne), solidna konstrukcja (obudowy powstają przy użyciu wyłącznie najwyższej jakości klejów i elementów złącznych. To głośniki, które będziesz przekazywać z pokolenia na pokolenie.) Moglibyśmy wymieniać wiele zalet, ale tak naprawdę najważniejsze tutaj jest niepowtarzalne brzmienie! To właśnie nim chcemy się z Wami podzielić, dlatego zapraszamy do naszych sal odsłuchowych na testy przeróżnych konfiguracji. Zapewniamy mnóstwo sprzętu dostępnego na miejscu i pyszną kawę. Pełną specyfikację Klipsch Cornwall IV oraz zakupy online możliwe są na naszej stronie salonu Q21 pod linkiem. Salon audio-video Q21 Pabianice, Reymonta 12 Tel. (42) 213 01 66www.Q21.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Jest też druga strona medalu. Oczekiwania "rynku", czyli ile mozna przyciąć na kliencie. Ciekawą rozmowę odbyłem z pewnym producentem kolumn Poza oficjalnym kanałem sprzedaży przez salon, czyli bezpośrednio od niego dostałem cenę albo 40% wartości salonowej albo 60% - tego już nie pamiętam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Dnia 8.10.2021 o 15:38, Khedron napisał: sprzedawcy podniesli ceny o 4000 zl. Nie chcę nikogo bronić ( tym bardziej, że nie sprzedaję Klipscha ) ale polecam sprawdzić ile kosztuje obecnie transport dużych gabarytów z USA. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 2 godziny temu, Khedron napisał: Tak, ale nikt ich pojedynczo nie przywozi. To raz. Dwa, ze w innych krajach ceny nie zostaly zmienione, tulko u nas podbito je o kolejne 4 tys zl. U mnie we wsi £7299 - czyli q21 ma akurat taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Dnia 12.10.2021 o 08:08, Fafniak napisał: Jest też druga strona medalu. Oczekiwania "rynku", czyli ile mozna przyciąć na kliencie. Ciekawą rozmowę odbyłem z pewnym producentem kolumn Pewnie Gato albo Buchardt? Koledzy też tak jak Ty swego czasu od ww producentów kupowali z takimi rabatami. Nie ma się co czarować, jak dany klamot czy głośniczki kosztują u nas w detalu 20kzł to dystrybutor kupuje je za max. 5kzł a reszta to narzut dystrybutura i dilera. Drogie to nasze audio hobby i tyle. Za to chociaż ciekawe i nieprzewidywalne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 8 godzin temu, Khedron napisał: Czyli mamy byc zadowoleni, ze gdzies jest jeszcze drozej? Zdaje sie, zs tam wszystko peka pod jeszcze wiekszym socjslem, wiec i na utrzymanie trzeba skads lupic. https://forum.audio.com.pl/topic/83408-klipsch-cornwall-odsłuchy-w-salonie-q21/?do=findComment&comment=451163 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts