Adam5 Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Szukam odtwarzacza CD do 2500 zł. Będzie podłączony do Marantz PM7000N. Nie musi to być CD marki Marantz. Chodzi o to, aby swoją jakością optymalnie wykorzystał możliwości wzmacniacza. Naturalnym wyborem wydaje się być Marantz CD6007, ale może jest coś lepszego w zadeklarowanej cenie? Sprzęt nowy. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 (edytowany) Jeśli ma być optymalnie, to chodzi o transport CD, żeby nie płacić za DACa, mam rację? Dokładnie za tyle (2490) kupiłem niedawno CXC 2 Cambridge'a, który gra z moim CXA81. Brzmi to razem bardzo czysto i precyzyjnie. Ale uwaga: to jest tylko transport CD. Nie odtwarza SACD, plików mp3 itp. Nie ma korekcji błędów. Cała para poszła w jakość transportu. Mi to odpowiada, ale nie każdemu musi. Audiolab ma w ciut niższej cenie wersję z korekcją, która lepiej się sprawdza, jeśli ktoś kupuje używane CD w różnym stanie. Jeszcze pewna wada CXC 2 - pilot nie ma przycisków numerycznych do wyboru utworu. Trzeba klikać kolejno od początku lub od końca. Można oczywiście kupić pilota uniwersalnego i go odpowiednio zaprogramować - czytałem, że niektórzy tak robią z CXC i działa. Edytowano 8 września 2021 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam5 Napisano 8 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2021 45 minut temu, Rafał S napisał: Jeśli ma być optymalnie, to chodzi o transport CD, żeby nie płacić za DACa, mam rację? Tak, DAC jest we wzmacniaczu. Nie chcę dodatkowych klocków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Kolega Rafał ma rację, jeśli nie przeszkadza ci inny wygląd CD to powinieneś spróbować Audiolaba 6000CDT to udany i sprawdzony transport. Zapraszam do kontaktu możemy ci wypożyczyć do przetestowania sztukę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 4 godziny temu, Adam5 napisał: Chodzi o to, aby swoją jakością optymalnie wykorzystał możliwości wzmacniacza. W tym budżecie proponuje posłuchać Rotel CD14 lub CD11 Tribute. Oczywiście wyżej masz jeszcze model RCD-1572, ale to już ponad budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2021 Udostępnij Napisano 9 września 2021 Moim zdaniem faktycznie dobry kompan tutaj to CXC. A bezpieczny wybór który nie wpłynie znacząco na dźwięk to CD 6007. Ale mozna też pomyśleć o Emotiva. Bo już by był do dostania w tym budżecie. Fajny model. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 września 2021 Udostępnij Napisano 9 września 2021 CD6007 będzie bezpiecznym wyborem, dodatkowo będzie pasował wizualnie do PM7000n ale warto poczytać o transportach CD, które wykorzystują sekcję cyfrowo analogową w DACu w Twoim przypadku z PM7000n. Audiolab 6000CDT brzmi precyzyjniej, mamy większą dynamikę oraz lepszą separację instrumentów względem Cambridge Audio CXC, który zagra łagodniej, jest muzykalniejszy i dodaje od siebie nieco więcej basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 9 września 2021 Udostępnij Napisano 9 września 2021 Onkyo c 7070 jeszcze weź mocno pod uwagę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam5 Napisano 9 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2021 Stanęło na "bezpiecznym wyborze" CD6007. Już w drodze. Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2021 Udostępnij Napisano 10 września 2021 22 godziny temu, PanPutka napisał: Onkyo c 7070 jeszcze weź mocno pod uwagę A macie go jeszcze? 9 godzin temu, Adam5 napisał: Stanęło na "bezpiecznym wyborze" CD6007. Już w drodze. Dziękuję za pomoc. Nie zawiedziesz się. Ale napisz proszę jak trochę odsłuchasz ten system. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 10 września 2021 Udostępnij Napisano 10 września 2021 Weź się człowieku nie ośmieszaj, nie jestem żadnym ukrytym dystrybutorem,puknij się w głowę wreszcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam5 Napisano 15 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2021 Dnia 10.09.2021 o 07:32, S4Home napisał: Nie zawiedziesz się. Ale napisz proszę jak trochę odsłuchasz ten system. Piotr Sprzęt cały nowy (+AP Classic 8). Na ten moment jestem zadowolony. Mam wrażenie, że gra... co raz lepiej, albo moje uszy się do niego adaptują. Nie mam dużego doświadczenia więc szczegóły pominę. Dobór sprzętu z odsłuchami to charówka, ale i przyjemność z niespodzankami. Ps. W S4Home też byłem ze swoim 7000N, a jakże. Było super, dziękuję. Moje uszy już zaakceptowały R3 wypożyczone potem od Was (wcześniej słuchałem ich gdzie indziej), ale syn zdecydował, że AP8. Czuję, że to jednak nie koniec... i jeszcze do Was wrócę. Teraz już jestem mądrzejszy (chyba). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 Wybór Rotela CD11 Tribute wydaje się być dobrym pomysłem. To, rozdzielcze źródło i muzykalne. Wersja od "Kena" naprawdę coś wnosi. Zapraszamy Cię do salonów Tophifi na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 20 godzin temu, Adam5 napisał: Ps. W S4Home też byłem ze swoim 7000N, a jakże. Było super, dziękuję. Moje uszy już zaakceptowały R3 wypożyczone potem od Was (wcześniej słuchałem ich gdzie indziej), ale syn zdecydował, że AP8. Czuję, że to jednak nie koniec... i jeszcze do Was wrócę. Teraz już jestem mądrzejszy (chyba). Z Twojej wypowiedzi, może nie słusznie, ale juz wyciągam że jednak coś jest nie tak. Może błędnie. Ale AP i KEFy to jednak inne brzmienie. A z synem możecie mieć inne gusta. Rozumiem że wybrał pod kątem dzwięku? On jest zadowolony? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam5 Napisano 16 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2021 6 godzin temu, S4Home napisał: Z Twojej wypowiedzi, może nie słusznie, ale juz wyciągam że jednak coś jest nie tak. Może błędnie. Ale AP i KEFy to jednak inne brzmienie. A z synem możecie mieć inne gusta. Rozumiem że wybrał pod kątem dzwięku? On jest zadowolony? Piotr Rzeczywiście inne gusta. Mi bardziej podobał się dźwięk z KEF R3. Większa przestrzeń, detaliczność, rozdzielczość, choć przyznam, że bas nieco punktowy i suchy. Synowi podobał się dźwięk z AP8, szczególnie bas i klimat. Mógł wziąć GOLD 100, ale nie chciał. Alternatywą były PMC twenty5.22 , (obu nam się podobał dźwięk testowany na PM7000N) ale nikt nie chciał wypożyczyć, cena dużo większa i uznałem, że do nich trzeba lepszej elektroniki. Z zakupu jesteśmy zadowoleni. Kiedyś i tak przyjdzie czas na zmiany... Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2021 Udostępnij Napisano 17 września 2021 No PMC były by z nich najlepsze i łączyły by to co obydowje lubicie. Ale fakt PM 7000N jest dla niego za slaby. 18 godzin temu, Adam5 napisał: Z zakupu jesteśmy zadowoleni. Kiedyś i tak przyjdzie czas na zmiany... Tego się trzymaj. Słuchaj muzyki nie sprzetu Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts