Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
5 godzin temu, DiBatonio napisał:

Uwaga, trochę niesmaczne, trzeba dystansu.  🤦

IMG-20250123-WA0000.jpg

A możesz sprecyzować dla potomnych , kto mam mieć ten dystans (bardziej) ?

Ty który nie ma pojeciq o Downie i to wrzuciłeś,  czy tacy jak ja którzy mają to 24h m 

Akurat ja się pogodziłem i nie mam z tym problemu ale są inni . 

Chciałem zobaczyć, czy jednak aspirujesz do forumowego buraka czy nie.

Napisano (edytowany)
32 minuty temu, Dedal napisał:

A możesz sprecyzować dla potomnych , kto mam mieć ten dystans (bardziej) ?

Ty który nie ma pojeciq o Downie i to wrzuciłeś,  czy tacy jak ja którzy mają to 24h m 

Wszyscy mają mieć dystans myślę, a Ty najbardziej. Pisałem, że podesłał mi to pierd....y kumpel.

Nie było moim zamiarem wywołanie twojej negatywnej reakcji.

Zatem pohamuj, bo kolejny wrzut był zupełnie odmienny, pod oboma zareagowałeś serduszkiem.

A teraz coś Ci się wyklulo w głowie, czy już procenty zadziałały? 

Mam też swoje zdanie na ten temat, ono nie musi się podobać każdemu, ale niestety jest jeszcze jedna prawda z tym związana. 

Nie liczę na zdrową dyskusję w tym temacie z tobą, bo będą tobą szargać emocje, zatem odpuszczam.

Dobrze wiesz, że zawsze Ciebie podziwiałem za to co robisz, a teraz chcesz usilnie ze mnie zrobić buraka forumowego.

Przypomnę tylko co jeszcze napisałem i co wrzuciłem dla równowagi. 

4 godziny temu, DiBatonio napisał:

No nie jest niestety. 
Od groma tego w necie, a to przysłał mi ktoś, nie pytaj nawet.

Na szczęście są też takie …

IMG_0103.jpeg

Edytowano przez DiBatonio
Napisano

Panowie, nie ma sie o co szarpac.

Jestem pewien ze nikt tutaj nic zlego na mysli nie mial.

A co jest smieszne czy zabawne, to raczej co z gry slow wynika, na tym obrazku, a nie sam fakt ze to chodzi o osoby borykajace sie z ta choroba. Nie moge uwierzyc ze na tym forum, ktos by sie nasmiewal z obojetnie jakiej choroby.

I nie sadze by to sie dzialo teraz.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Dedal napisał:

Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale mnie rozwalają kobiety, które nie poddały się badaniom prenatalnym, a później robią z siebie Matkę Polkę. 

Jeśli badanie przesiewowe wykaże, iż prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem Downa, Edwardsa lub Pataua jest mniejsze niż 1 na 150, jest to wynik niskiego ryzyka. Taki wynik uzyskuje się w ponad 95 na 100 (95%) przypadków.

Wynik niskiego ryzyka nie oznacza, że ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa, Edwarsa lub Pataua w ogóle nie istnieje.

Jeśli badanie przesiewowe wykaże, iż prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem Downa, Edwardsa lub Pataua jest większe niż 1 na 150, czyli od 1 na 2 do 1 na 150, jest to wynik wysokiego ryzyka. Taki wynik uzyskuje się w mniej niż 1 na 20 (5%) przypadków.

Wynik wysokiego ryzyka nie oznacza, że dziecko z pewnością ma zespół Downa, Edwardsa lub Pataua.

https://www.gov.uk/government/publications/screening-tests-for-you-and-your-baby/5214651#informacje-dotyczce-tych-schorze 

https://www.gov.uk/government/publications/downs-syndrome-edwards-syndrome-and-pataus-syndrome-options-after-a-higher-chance-screening-result/555c1aee-ecca-462b-abff-37b3b2b16b23#informacje-na-temat-schorze-ktrych-dotycz-testy 

Mimo że to nie bardzo w temacie wątku, to może linki się komuś przydadzą. 

Edytowano przez pairtick
Napisano (edytowany)
6 minut temu, DiBatonio napisał:

Tego co piszę, teraz gadamy, bo Ciebie odblokowałem.

Zatem te ignory na forum nie działają w obie strony 🤭

Hm, ja Twoje wpisy caly czas widze, ikonke tez widze zmieniles. Fajna.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano (edytowany)
12 minut temu, pairtick napisał:

Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale mnie rozwalają kobiety, którzy nie poddały się badaniom prenatalnym, a później robią z siebie Matkę Polkę. 

Nie tykaj tematu proszę Cię, bo to do niczego dobrego w tym wypadku nie doprowadzi.

Każdy ma swoją historię, chociaż prawdą jest, a dobra odpuszczam ....

Żałuję, że wrzuciłem tego mema, chociaż memów uderzających w różne grupy społeczne i chorych  w necie jest od groma.

Pzdr.

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Artur Brol napisał:

Hm, ja Twoje wpisy caly czas widze, ikonke tez widze zmieniles. Fajna.

To niestety ignory nie działają w obie strony, ja tylko widziałem na głównej stronie, że coś piszesz, ale jak wchodziłem w wątek, to Twoich wpisów nie widziałem. Chyba, że się wylogowałem,mto wtedy jako niezalogowany mogłem czytać, co piszesz.

A zwróciło moją uwagę to, że czasem odnosisz się do tego co napisałem.

A w kij z takimi ignorami 😁

Pzdr.

Przed chwilą, pairtick napisał:

Nie żałuj, to może się komuś przydać. 

Może nie zauważyłeś reakcji, zatem Cofnij się z wpisami 😉

Już niemal zrobiono ze mnie buraka forumowego oficjalnie, bo to, że sobie ktoś tak myśli to nie wątpię. 

Ale to nie jest mój problem 🤭

Napisano

Z tego co pamietam, to jest jedyny moj wpis odnoszacy sie do tego co wpisales.

Zreszta ja ostatnio nie za wiele pisze. Na tym forum.

Na innym jestem obecny, i musze przyznac ze koledzy tam sa niesamowicie plodni. 😁

Budze sie rano i mam ponad 100 wpisow. No ale to  jest miedzynarodowe forum, a to tutaj jest regionalne, ze tak sie wyraze.

Pozdrawiam.

Przy okazji, Panowie i Panie.

Czy znacie kogos kto chce rozpoczac przygode z IEM, i nie moze sie zdecydowac?

Moge pomoc, na poczatku.

Napisano
4 minuty temu, pairtick napisał:

Nie żałuj, to może się komuś przydać. 

Znam co najmniej 4 kobiety które dowiedziały się dopiero po porodzie, a badania były książkowe. 

Wiec Kolego nie brnij dalej jak guzik masz o tym pojecia .

Widziałeś żebym lamentował.

Bez odbioru.

Napisano
2 minuty temu, audiowit napisał:

IMG-20250125-WA0003.jpg

IMG-20241106-WA0000.jpg

Witek, to drugie zdjecielepiej usuń, bo jeszcze ktoś wpadnie na taki pomysł i uzna je za jakąś poradę. 

🤭🤭🤭

4 minuty temu, Artur Brol napisał:

Na innym jestem obecny, i musze przyznac ze koledzy tam sa niesamowicie plodni. 😁

Hahahaha, dobre.

A zdradzisz co to za forum?