Fajfol Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 (edytowany) Witam, Jestem posiadaczem kolumn podłogowych Polk Audio T50 podpiętych do TV za pośrednictwem wzmacniacza Topping MX3. Zastanawiam się jednak nad zmianą wzmacniacza na coś używanego w kwocie około 500 zł. Wstępnie wytypowałem Denon PMA-560 oraz Yamaha AX-500. Czy są to modele warte rozważenia? Być może któryś z nich będzie lepszym wyborem? Wzmacniacz będzie wykorzystywany w połączeniu z TV (głównie Netflix i Tidal/Spotify) oraz gramofonem. Dziękuję Edytowano 19 października 2021 przez Fajfol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Cześć, 19 minut temu, Fajfol napisał: Denon PMA-560 oraz Yamaha AX-500 Tak na prawdę oba są godne polecenia. Kwestia w jakim są stanie. Jakiej zmiany oczekujesz wymieniając wzmacniacz? Czego Ci brakuje w obecnym? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fajfol Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 1 minutę temu, LBX Systemy Audio napisał: Cześć, Tak na prawdę oba są godne polecenia. Kwestia w jakim są stanie. Jakiej zmiany oczekujesz wymieniając wzmacniacz? Czego Ci brakuje w obecnym? Piotr Dziękuję za odpowiedź. Na allegro znalazłem oba w raczej bardzo dobrym stanie, ale nie za bardzo wiem który byłby lepszym wyborem. Denon PMA-560 https://allegro.pl/oferta/denon-pma-560-znakomity-wzmacniacz-stereo-11312003222 Yamaha AX-500 https://allegro.pl/oferta/yamaha-ax-500-legendarny-wzmacniacz-stereo-11308327408 Co do zmiany to Topping nie daje rady w obsłużeniu kolumn i przy pewnej głośności po prostu się wyłącza. Drugą zmianą jaką oczekuję to podpięcie gramofonu bezpośrednio do wzmacniacza z pominięciem przedwzmacniacza gramofonowego (obecnie mam Dj Pre II). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Moim zdaniem Denon powinien sobie lepiej poradzić z Polkami. Możesz ewentualnie zerknąć na Marantz PM5004/PM5005. Ostatnio widziałem w dobrej cenie, niewiele przekraczającej Twój budżet. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fajfol Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 48 minut temu, LBX Systemy Audio napisał: Moim zdaniem Denon powinien sobie lepiej poradzić z Polkami. Możesz ewentualnie zerknąć na Marantz PM5004/PM5005. Ostatnio widziałem w dobrej cenie, niewiele przekraczającej Twój budżet. Piotr Dziękuję. Niestety Marantza nie znalazłem w cenie zbliżonej do zakładanego budżetu. Czy jeszcze jakiś inny wzmacniacz używany warto brać pod uwagę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Yamaha AX-500 gra żywo, energicznie, jasno. Zaskoczyć może niejednego. Minus to raczej bas, którego nie ma za dużo i nie jest jakiś wysokich lotów. No i z tyłu piszą, że przyjmują tylko 8ohmowe kolumny. Po prostu bym uważał z rozkręcaniem na maxa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fajfol Napisano 19 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2021 (edytowany) 10 minut temu, DudasDudek napisał: Yamaha AX-500 gra żywo, energicznie, jasno. Zaskoczyć może niejednego. Minus to raczej bas, którego nie ma za dużo i nie jest jakiś wysokich lotów. No i z tyłu piszą, że przyjmują tylko 8ohmowe kolumny. Po prostu bym uważał z rozkręcaniem na maxa. Słucham każdego typu muzyki, zarówno rozrywkowej, jak i filmowej oraz jazzu. Do tego jeszcze dużo oglądam filmów. Z tego względu zależy mi na uniwersalnym sprzęcie. Wyszukałem jeszcze taki model ONKYO INTEGRA A-8450 za 400zł (oraz A-8250 ale droższy o prawie 100zł). Edytowano 19 października 2021 przez Fajfol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 No to zależy, co się lubi. Sam mam tą Yamahę, ale ona głównie służyła jako sprzęt imprezowy, nazwijmy to tak. I tam sprawdzała się dobrze, no bo jednak dużo mocy oferuje jak na tę pieniądze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Tak jak wspomniałem wcześniej, moim zdaniem Polki lepiej się sprawdzą z Denonem. Powinieneś uzyskać więcej dołu. Jak masz okazję i możliwość posłuchania przed zakupem to skorzystaj. Wtedy sam ocenisz w jakim kierunku iść. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Ja bym się skontaktował ze sprzedawcą z linków poniżej. @Pumpurek. Sam brałem od niego kilka rzeczy. Wypożyczał na testy. Napisz mail lub zadzwoń. https://allegro.pl/oferta/mocny-uzywany-wzmacniacz-stereo-jvc-ax-a442-11193278324 https://allegro.pl/oferta/mocny-wzmacniacz-stereo-denon-pma-500v-11113728072?fromVariant=11081388067 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Zdecydowanie PMA 560. I on będzie aż za dobry do tych kolumn. Kupuj ze sprawdzonego źródła. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fajfol Napisano 20 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2021 Dziękuję za sugestie, zdecydowałem się na Denona. 4 godziny temu, S4Home napisał: Zdecydowanie PMA 560. I on będzie aż za dobry do tych kolumn. Kupuj ze sprawdzonego źródła. Piotr W jakim sensie "aż za dobry"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 Gdybyś miał kiedyś chęć podmianki kolumn T50 na inne lepsze to ten Denon nadal może u Ciebie zostać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fajfol Napisano 21 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2021 52 minuty temu, S4Home napisał: Gdybyś miał kiedyś chęć podmianki kolumn T50 na inne lepsze to ten Denon nadal może u Ciebie zostać. Piotr Ok dziękuję za wyjaśnienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts