Mateusz Rebelski Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Czytam, czytam i głupieje… Szukam zestawu najlepiej do 5k, który zagra po prostu dobrze. Nie jestem żadnym audiofilem. Ma to grać lepiej niż obecne plastikowe „kino domowe” od samsunga. Salon połączony z kuchnią ok. 30m2 Najczęściej będzie używany do muzyki przeróżnej od alternatywy przez rock do muzyki filmowej (Spotify i radio internetowe - must have) - czytałem m.in. o Denonie DRA 800H Oprócz tego seriale i filmy (serwisy streamingowe), więc potrzebne są też wejścia HDMI Jaki zestaw spełni moje oczekiwania? Czyli ma być wygodnie (łatwe odtwarzanie z serwisów streamingowych i radia internetowego) i poprawnie. Bez wsłuchiwania się w najdrobniejszy detal. Fajnie gdyby kolumny (zakładam, że podłogowe) ogarnęły fajnie bas, żebym nie musiał (przynajmniej na początku) dokładać suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Będziesz miał ciężko zmieścić się w budżecie 5k skoro amplituner pokrywa praktycznie całość. Przy takim metrażu musisz iść w kolumny podłogowe jeżeli myślisz dodatkowo o filmach to sub jak dla mnie jest niezbędny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rebelski Napisano 22 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Przesiadam się z plastikowego kina 5.1 za 1800 zł. Nie korzystam z tylnych głośników, bo nie mam ich gdzie postawić. Czyli mam w sumie 3.1. Naprawdę nie złożę nic lepszego za 5-5,5k? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 22 listopada 2021 Udostępnij Napisano 22 listopada 2021 Używkana rn-803d za ok 3k plus za ok. 2k kolumny dobierzesz ale też raczej używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Cześć @Mateusz Rebelski, W założonym przez Ciebie budżecie zerknij na kolumny Heco Aurora 700, AudioSymptom i8 lub Magnat Signature 507 + Denon DRA-800H 9 godzin temu, Mateusz Rebelski napisał: Oprócz tego seriale i filmy (serwisy streamingowe), więc potrzebne są też wejścia HDMI do czego HDMI w przypadku amplitunera stereo? to raczej Ci się nie przyda. Gdybyś się przy tym nie upierał to możesz zerknąć na Marantza PM6007 + Audio Pro Link 1 lub używaną Yamahę R-n 803. Najlepiej jednak podjedź gdzieś na odsłuch i porównaj kolumny, będzie łatwiej Ci ocenić czego konkretnie szukasz i jakie są różnice. Zapraszam do kontaktu. Wycenimy kilka zestawień. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Cześć, Jeśli sprzęt nowy to Yamaha rn602 z aurora 700 to taki złoty środek w tym budżecie. Ciężko będzie o coś lepszego chodź można zaproponować coś innego Zapraszamy na odsłuch pokażemy ci kilka możliwości zestawienia zestawu. Oraz przygotujemy wycenę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Cześć, Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem pod względem jakości dźwięku byłby wzmacniacz stereo z opcjami sieciowymi taki jak np. Audiolab 6000a Play czy dynamiczniejszy Quad Vena II Play. Heco Aurora 700 to pewny wybór ale przekroczysz zakładany budżet. Warto spojrzeć na Pylony Pearl 25 lub Wilson Raptor 7. Zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 17 godzin temu, Mateusz Rebelski napisał: Bez wsłuchiwania się w najdrobniejszy detal. Fajnie gdyby kolumny (zakładam, że podłogowe) ogarnęły fajnie bas, żebym nie musiał (przynajmniej na początku) dokładać suba. Z wybranym przez Ciebie amplitunerem zestaw bardziej do filmów, a drugi zaproponowany zestaw nadaje się bardziej do muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Biorąc pod uwagę że to jednak system stereo to model na 620 w takim razie odpada. Mateusz czy masz do nas jeszcze jakieś pytania? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rebelski Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Wielkie dzięki za pomoc. Zdecyduje się chyba na heco aurora 700 (teraz poniżej 3k znajdę). I do tego Denon dra 800h albo jakaś yamaha. Tak żeby w okolicach 6k się w sumie zakręciło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 16 godzin temu, lysyrafal napisał: zestaw bardziej do filmów Zdecydowanie do filmów 🙂. Kolega miał te kolumny i chociaż jest fanem takiego grania to mimo wszystko wymienił te kolumny na wyższą serię (co prawda model podstawkowy) od klipscha, które w stereo sprawdzają się zdecydowanie lepiej. 16 godzin temu, lysyrafal napisał: zestaw bardziej do muzyki. Odrobinę 😉. Słuchałem monitorów z tej linii i to też takie dość hamerykanskie granie skrajami pasma. Chociaż wg mnie jednak przyjemniejsze niż klipsche z poprzedniego linka 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts