Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 16 minut temu, marcinmarcin napisał: Inna sprawa z moode, które działa od strzała bo mimo że darmowy soft to chciało im się zaimplementować poprawny driver Ale nadal ma dziwny sposób układania biblioteki płyt, nie biorąc za podstawę struktury katalogów na dysku. Owszem można przełączyć na widok katalogów ale połączenia widoku biblioteki i katalogów na dysku niestety nie ma (albo ja o czymś nie wiem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Ale nadal ma dziwny sposób układania biblioteki płyt, nie biorąc za podstawę struktury katalogów na dysku. Owszem można przełączyć na widok katalogów ale połączenia widoku biblioteki i katalogów na dysku niestety nie ma (albo ja o czymś nie wiem) Nie wiem, nie mam plików, ale masz wersję light czy pełną? Light ma sporo ograniczeń właśnie zarzadzaniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Light???? O masz coś znowu nie doczytałem???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 4 godziny temu, Fafniak napisał: Light???? O masz coś znowu nie doczytałem???? Może Lite, nie pamiętam, warto dopłacić do pełnej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 No właśnie nie bardzo widzę opcji wyboru. Jest tylko jakiś Multiroom który mnie nie interesuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 36 minut temu, Fafniak napisał: No właśnie nie bardzo widzę opcji wyboru. Jest tylko jakiś Multiroom który mnie nie interesuje To ma być mconnect Player. Wersja lite jest bezpłatna i ma parę ograniczeń. Za pełna zapłacisz niecałe 30zl, ale warto. Załączam prtscr jak wpiszesz mconnect do sklepu Google Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Czyli nie moode audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) 2 minuty temu, Fafniak napisał: Czyli nie moode audio? Mconnect jest na komórce jako odtwarzacz. Moode jest systemem który zainstalowałem na malinie (usbridge signature). Dostęp do moode mam z przeglądarki internetowej wpisującej jej adres IP w dowolna przeglądarkę (komorka/komp) Edytowano 30 grudnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) Dobra zgubiłem się. Pisałem o moode że ma dziwny sposób traktowania płyt i tytułów. Zacząłeś pytać jaka mam wersję. Czyli piszesz o sofcie do sterowania moode z poziomu komórki? Edytowano 30 grudnia 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) 5 minut temu, Fafniak napisał: Dobra zgubiłem się. Pisałem o moode że ma dziwny sposób traktowania płyt i tytułów. Zacząłeś pytać jaka mam wersję. Czyli piszesz o sofcie do sterowania moode z poziomu komórki? Heh namieszałem, tak jest jak się w biegu coś czyta bez zrozumienia 😂 myślałem że o mconnect pytasz Moode steruję wyłącznie z przeglądarki po IP. Mconnect to Player który mi wysyła stream z komórki do moode po UPNP Edytowano 30 grudnia 2021 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Jasne Szkoda, myślałem że powstało jakieś nowe rozwiązanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 22 godziny temu, marcinmarcin napisał: Moim zdaniem SOtM bije na łeb Allo Usb sig z Volumio (na dodatek trzeba instalować dodatkowe drivery po SSH, bo trzeszczy od czasu do czasu , a jak napisałem na AS o tym to ludzie wola słuchać trzasków jak z gramofonu i wmawiać sobie że im złote kable sieciowe czy RJ45 pomogą na błąd w sofcie. Co prawda nie mam Signature alle Allo Digi 1,2 ale jak testowałem Volumio to nie miałem trzasków. 22 godziny temu, marcinmarcin napisał: A to że sotm to gotowiec, dla wielu bezcenne (ja wolę dowolność w wyborze softu i jego konfiguracji, jaką daje malina) No własnie pytanie co będzie za 5 lat. Przestaną to aktualizować i co zrobisz. Malina jak na razie nie ma ograniczeń czasowych. Zmienisz soft jaki wyjdzie i grasz dalej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 4 minuty temu, S4Home napisał: Co prawda nie mam Signature alle Allo Digi 1,2 ale jak testowałem Volumio to nie miałem trzasków Problem dotyczy usbridge signature i prawdopodobnie wszystkich Rpi3 grających po rj45 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 To precyzuj o czym piszesz, bo masa ludzi gra z plików Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 22 minuty temu, Fafniak napisał: To precyzuj o czym piszesz, bo masa ludzi gra z plików Pisze że trzeszczy w moim konfigu z playerem. Jak nie kumasz z rana to już nie mój problem. A Ci co grają z plików to też najczęściej grają po sieci. U mnie Volumio gra gorzej, wymaga doinstalowania drivera po SSH, jest płatne i tyle w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 47 minut temu, S4Home napisał: No własnie pytanie co będzie za 5 lat. Przestaną to aktualizować i co zrobisz. Malina jak na razie nie ma ograniczeń czasowych. Zmienisz soft jaki wyjdzie i grasz dalej. Mam Sotma od 4 lat. Za rok ci powiem. Nowe firmware wychodzi bardzo rzadko i z większych zmian tego co widzę, to są zmiany w kernelu które dodają jedynie natywną obsługę jakiegoś daca. Tak więc jak gra teraz, to i będzie to robił za 5 lat. A malina no cóż, jak malina. Non stop coś nie tak. A to trzaski, a to znikające urządzenie po restarcie, a to znikająca subskrybcja na tidala itp Mógłbym tak wyliczać z pół dnia. W końcu ponad 500 stron na innym forum nie napisało się samo. Widziałeś chociaż gdzieś wątek o sotmie? Nie sądze. Sorki ale te babranie się z problemami rpi nie każdemu pasuje. Ja powiedziałem pas już dawno temu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 12 minut temu, ULV napisał: Non stop coś nie tak. A to trzaski, a to znikające urządzenie po restarcie Przesadzasz Co nie zmienia faktu że obsługa jest taka sobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 1 minutę temu, Fafniak napisał: Przesadzasz Co nie zmienia faktu że obsługa jest taka sobie Może tak, może nie. Ty może jesteś pogodzony z tymi błędami, ja niestety na taki stan rzeczy nie mogę patrzeć. No ale, czego można wymagać za urządzenie które kosztuje 400 pln. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Nie doświadczyłem takich błędów a główne zastrzeżenia mam do organizacji biblioteki U mnie czasami przerywa spotyfaj, ale nie wiem czy to nie jest wina routera, bo ma on dziwne przypadki działania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Umnie nic nie przerywa, aczkolwiek gram z plików a serwisy streamingowe traktuję jaką ciekawostkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 (edytowany) Także gram w 90% z plików. I jest bardzo dobrze. Spotyfaj jest do grania " w tle" i szybkiego znajdowania muzyki. Opcja spotyfajowa w moode jest zrealizowana jakoś dziwnie. Nie do końca rozumiem zasadę. I czasem w czasie grania milknie. Dlaczego, nie wiem. Mój router od UPC ma swoje dzieje zachowania. Muszę go chyba wymienić Edytowano 31 grudnia 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Puść ping do Spotify i będziesz zaraz wiedzieć czy to wina routera. Jak zacznie gubić pingi, to winmtr i wtedy będziesz wiedział gdzie je gubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 To nie dzieje się za każdym razem. Czasem kilka dni gra bez problemów a są dni gdzie po prostu rezygnuje ze słuchania przez malinę. Co dziwniejsze ten sam spotyfaj na telefonie dział a w tym samym czasie bez problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Zutylizuj malinę i podłącz telefon do DAC-a= problem rozwiązany.😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 14 minut temu, ULV napisał: Zutylizuj malinę i podłącz telefon do DAC-a= problem rozwiązany.😀 Ale dlaczego mam zutylizować malinę jeżeli pliki gra bardzo dobrze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts