Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nie napisałeś nic o budżecie, jaki na ten cel chcesz przeznaczyć?

Druga sprawa nowy, czy używany sprzęt?

Czy poprzednie zestawienie Ci odpowiadało i wymieniasz ze względu tylko na to, że się psuje wzmacniacz?

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

SA508 to całkiem dobry wzmacniacz - gra miło i jest wykonany solidnie mimo tego iż jest najniższy model serii blue Line. Można zastanowić się ewentualnie nad zwiększeniem budżetu i zakupie modeli o większej mocy. Nie jest zły wybór dla osób lubiących starszy sprzęt.

Napisano
18 godzin temu, elektron6 napisał:

SA508 to całkiem dobry wzmacniacz - gra miło i jest wykonany solidnie mimo tego iż jest najniższy model serii blue Line. Można zastanowić się ewentualnie nad zwiększeniem budżetu i zakupie modeli o większej mocy. Nie jest zły wybór dla osób lubiących starszy sprzęt.

Ale myślisz że nawet 508 zagra fajnie z Audiosymptom bo one mają wysoką skuteczność to powinien dać radę.

I czy wyższe modele oferują inną barwę dźwięku

Napisano

Kolumny mają 94db zatem te 25w jest wystarczające. Co do wyższych modeli to nie ma dużej różnicy w barwie brzmienia, nawet powiedziałbym ze modele o niższej mocy często grają przyjemniej- oczywiście mówimy tutaj o cichym i umiarkowanym słuchaniu. Przy większych poziomach mocy wiadomo ze te 70w jest lepszym rozwiązaniem. Sporo amplitunerów, wzmacniaczy z I połowy lat 70 tych, brzmiało bardzo melodyjnie mimo mocy wzmacniaczy 10-20w na kanał.

Napisano
21 godzin temu, Pawel Laszenko napisał:

Tak podoba mi się wizualnie 

Obudowa tego Pioneera jest droższa niż Twój obecny NAD , to tak naprawdę bez złośliwości. Masz ' dziwne" kolumny , dlaczego by do nich nie dołączyć jak na dzisiejsze standardy dziwnego wzmacniacza ?

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Obudowa tego Pioneera jest droższa niż Twój obecny NAD , to tak naprawdę bez złośliwości. Masz ' dziwne" kolumny , dlaczego by do nich nie dołączyć jak na dzisiejsze standardy dziwnego wzmacniacza ?

Dla czego twierdzisz że Audiosymptom to dziwne kolumny

Edytowano przez Pawel Laszenko
Napisano
26 minut temu, Pawel Laszenko napisał:

Dla czego twierdzisz że Audiosymptom

Przepraszam za określenie "dziwne" , powinno być nietypowe , lub niepopularne. Wyglądają jak Klipsch , nie słuchałem , nie mam prawa się wypowiadać .

Napisano (edytowany)
14 godzin temu, tomek4446 napisał:

Wyglądają jak Klipsch , nie słuchałem , nie mam prawa się wypowiadać .

Ja słuchałem 🙂. Mniejszej wersji podłogowej. Rzeczywiście wyglądają jak klipsch. I chyba ich sposób prezentacji brzmienia jest nieco zbliżony do klipscha. Chociaż wg mnie nieco łagodniejszy i nie tak bardzo efekciarski. Jeśli ktoś lubi takie trochę "rozrywkowe" granie, to te kolumny powinny się sprawdzić 🙂.

Edytowano przez seba3002