marcinmarcin Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego 58 minut temu, Robert eN napisał: wracając, kusi mnie aby kupić subwoofer o innych możliwościach. takie daje między innymi seria elac varro. możliwość korekcji. a mody pomieszczenia występują. Korekcja pomieszczenia to opóźnienia. Ma to sens jak lubisz słuchać basu z opóźnieniem. Chyba że grasz z amplitunera i tam skorygujesz timing Odpisz, cytując
renoxd Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego (edytowany) 22 minuty temu, marcinmarcin napisał: Korekcja pomieszczenia to opóźnienia. Ma to sens jak lubisz słuchać basu z opóźnieniem no chyba ze korekcja koryguje jeszcze opoznienia suba wzgledem kolumn u mnie bez korekcji byloby slabo Edytowano 28 lutego przez renoxd Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego 2 godziny temu, renoxd napisał: no chyba ze korekcja koryguje jeszcze opoznienia suba wzgledem kolumn Ale wtedy musisz podpiąć kolumny przez suba i masz (chyba) podwójną konwersje AD-DA na sygnał z kolumn... Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 marca Napisano 3 marca Dnia 28.02.2025 o 09:34, AudioTube napisał: Piotrze i Koledzy z podobną „ciekawością”. Nie wiadomo co się dokładnie stanie. Kilka scenariuszy. Powstanie podbicie - usłyszysz za dużo A jeśli mam dziure w tym zakresie wynikająca z pracy samych kolumn lub suba to efekt jest wręcz pożądany. Dnia 28.02.2025 o 09:34, AudioTube napisał: Niektórym extra „pierdolnięcie” się podoba. Mi na przykład. Nie zawsze ale momentami po prostu lubię. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 marca Napisano 3 marca 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: jeśli mam dziure w tym zakresie To jeden z tzw problematycznych zakresów. „Ucinamy” go świadomie. I na ten zakres, dokładnie na ten i przekazujemy go na suba, bo tam pasmo jest korygowane w dsp. W ten sposób nakładamy tyle ile potrzeba. Dziura była a teraz jej nie ma. Dlatego warto stosować suba. Z głową. 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Mi na przykład. Nie zawsze ale momentami po prostu lubię. Postaw suba w rogu. My audiofile/melomani od muzyki i hi-fi. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 marca Napisano 8 marca Miałem nawet w dwóch rogach Akurat na starym mieszkaniu to z subami chodziłem bo tam katastrofa z miejscem była Odpisz, cytując
Recommended Posts