hsw4 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Cześć. Mam Cambridge Audio CXA81 na którym za pośrednictwem USB mogę odtwarzać pliki w 32 bit/384 kHz i DSD256. Jak podłączam laptopa z dobrymi plikami FLAC jest po prostu bajka, a że mam przeogromną bibliotekę muzyki w takim formacie to często tak jej słucham. Jako że człowiek z wiekiem robi się coraz bardziej wygodny to szukam prostszego rozwiązania. Chciałbym podłączyć do wzmacniacza "jakieś urządzenie" z wbudowanym lub lepiej wolnym miejscem do wpięcia dysku. Do tego koniecznie musiałaby funkcjonować jakaś aplikacja na android do zarządzania taką muzyką. Nie wiem czy takie rozwiązania w ogóle funkcjonują, nie potrzebuję rozbudowanych urządzeń z radiem, tidalem i innymi tego typu. Chciałbym po prostu wygodnie odtwarzać muzykę z poziomu telefonu z mojej biblioteki z plikami FLAC. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hsw4 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Jeszcze może doprecyzuję że CXA81 ma wbudowany przetwornik DAC więc samo urządzenie do odtwarzania FLAC już go by nie potrzebowało. Priorytety są dwa: 1. Chcę to wpiąć koniecznie za pomocą USB 2. Musi do tego istnieć jakaś sprytna aplikacja na telefon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 (edytowany) Raspberry pi 4 z volumio. W bonusie radia i inne tego typu To tak w miarę tanio. Jak masz większy budżet , to pewnie inne rzeczy wchodzą w grę Edytowano 29 grudnia 2021 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hsw4 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Jeżeli dobrze rozumiem, to do maliny https://botland.com.pl/moduly-i-zestawy-raspberry-pi-4b/15064-zestaw-justpi-z-raspberry-pi-4b-wifi-4gb-ram-32gb-microsd-akcesoria-5903351242561.html trzeba wpiąć po usb dysk zewnętrzny i koniec? Reszta to kwestia instalacji, konfiguracji czy to z volumio czy inną apką? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Dokładnie tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hsw4 Napisano 29 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 (edytowany) już kiedyś robiłem przymiarkę do tej maliny ale trochę mnie przeraziła konieczność tej samodzielnej konfiguracji, ale chyba faktycznie trzeba będzie się z tym zmierzyć, jak alternatywa ma być kupno transportów audio za kilkanaście tysięcy złotych. Tym bardziej, że te maliny grają ponoć przyzwoicie. Edytowano 29 grudnia 2021 przez hsw4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Tu masz maline na sterydach https://botland.com.pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/15753-usbridge-sig-cyfrowy-przekaznik-dzwieku-volumio-karta-microsd-16gb-5904422324650.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Rassbbery Pi Pro ject Stream Box S2 Ultra Streamer od Volumio Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Oj Pro ject Stream Box S2 Ultra nie polecam. Dnia 29.12.2021 o 13:56, mkk napisał: Tu masz maline na sterydach https://botland.com.pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/15753-usbridge-sig-cyfrowy-przekaznik-dzwieku-volumio-karta-microsd-16gb-5904422324650.html Czy a jak tak to jaki ekran można podłączyć do USBridge Sig aby widzieć zawartość dysku i co się puszcza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Widzisz na ekranie tel/lapka/tableta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Dnia 29.12.2021 o 13:56, mkk napisał: Tu masz maline na sterydach https://botland.com.pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/15753-usbridge-sig-cyfrowy-przekaznik-dzwieku-volumio-karta-microsd-16gb-5904422324650.html Pytanie jaki ewentualnie niedrogi ekran do maliny aby kontrolować co się puszcza z dysku i ewentualnie za pomocą ekranu kontrolować zasoby podłączonego dysku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Napisał Ci wyżej. Ja steruję maline tabletem. A kiedy siedzę przy kompie to z przeglądarki kompa. Ekran telefonu jest za mały dal mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 2 minuty temu, Dariusz Urbaniak napisał: Pytanie jaki ewentualnie niedrogi ekran do maliny aby kontrolować co się puszcza z dysku i ewentualnie za pomocą ekranu kontrolować zasoby podłączonego dysku. Przepraszam za dubel ale kliknęło mi się dwa razy sorki. Odnośnie kontroli przez telefon proszę naświetl coś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 17 minut temu, Dariusz Urbaniak napisał: Przepraszam za dubel ale kliknęło mi się dwa razy sorki. Odnośnie kontroli przez telefon proszę naświetl coś więcej. Jak wpiszesz adres IP maliny w dowolną przeglądarkę, na dowolnym urzadzeniu wpiętym do jej sieci - czy to laptok czy telefon masz dostęp do systemu, nie potrzebny a nawet nie wskazany żaden dodatkowy ekranik (za małe i może siać). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 12 minut temu, marcinmarcin napisał: na dowolnym urzadzeniu wpiętym do jej sieci nie dotyczy starych urządzeń maczkowych ze starym IOS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 13 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał: Pro ject Stream Box S2 Ultra nie polecam. Czemu? Pisze z ciekawości. 13 godzin temu, Dariusz Urbaniak napisał: Pytanie jaki ewentualnie niedrogi ekran do maliny aby kontrolować co się puszcza z dysku i ewentualnie za pomocą ekranu kontrolować zasoby podłączonego dysku. Masz też dedykowane ekrany do Maliny. Trzeba tylko zapytać Botland jak to spiąć z tym konkretnym urządzeneim skoro on jest już ładnie "zamkniety" Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Zamkniętą obudowę można spiąć przez malinowe wyjście HDMI wybierając ekran z wejsciem HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Panowie jestem w Malinie zielony a też się przymierzam do niej rozumiem iż sposób z ip aby sterować w taki sam sposób działa z USBridge Sig ? Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi w poprzednich postach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 To działa z oprogramowaniem zainstalowanym w malinie - czyli jest tam Volumio i zadziała. Pierwszy raz podłącz skrętką ( kablem ) do routera, po skonfigurowaniu pojedzie po WiFi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Urbaniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 4 minuty temu, gienas napisał: To działa z oprogramowaniem zainstalowanym w malinie - czyli jest tam Volumio i zadziała. Pierwszy raz podłącz skrętką ( kablem ) do routera, po skonfigurowaniu pojedzie po WiFi. Dziękuję za info. Mam nadzieję iż jest jakieś dobre forum o malinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 4 minuty temu, Dariusz Urbaniak napisał: Dziękuję za info. Mam nadzieję iż jest jakieś dobre forum o malinie. Oczywiście że jest. Lektura na ponad 500 stron, moim zdaniem lepiej Tolkiena poczytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 13 minut temu, ULV napisał: Lektura na ponad 500 stron jakoś nie musiałem czytać tych 500 stron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Tak , na 500 stron. Streszczenie : dobry zasilacz ( bynajmniej nie musi być jakiś drogi , byleby trzymał parametry ) , nagrać obraz systemu na kartę , podłączyć kablem , skonfigurować . Done. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ULV Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 5 minut temu, Fafniak napisał: jakoś nie musiałem czytać tych 500 stron Dlatego masz problem ze spotify.😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Przed chwilą, ULV napisał: Dlatego masz problem ze spotify. taaak i rówież z youtube na MACu i z łaczeniem z drukarką i wieloma innymi rzeczami przestań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts