MMarek Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Jak wiadomo, panele akustyczne urodą nie grzeszą. Po długich poszukiwaniach wydaje się, że znalazłem takie, które będą mi odpowiadały. Tylko nie wiem jaka będzie ich skuteczność? Jak nie kupię, to się nie przekonam. Na zdjęciu, symulacja wyglądu u mnie na ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 A sprawdziłeś lusterkiem, czy to punkty pierwszych odbić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 8 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Sprawdzałem, a także zastosowałem "kalkulator akustyczny". A tak w ogóle to nie ma co sprawdzać, ponieważ na oko widać, że przy tej szerokości paneli będzie o.k. Sprawdzanie lusterkiem jest nieodzowne przy panelach bocznych, gdzie odległości od kolumn są większe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Na oko, to mi właśnie nie wygląda, ale to może perspektywa obiektywu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Panele mają się podobać przede wszystkim Tobie Marku Wg mnie są ok, w pokoju masz sporo zieleni (roślin), powinny pasować. Jak z ich grubością? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 8 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Są 6 i 11 centymetrowe. Bardziej ze względów estetycznych pasują mi cieńsze, ale grubsze będą skuteczniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 9 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 17 godzin temu, Khedron napisał: Oj nie kieruj sie estetyka. Roznica w cenie nieduza, w skutecznosci spora. Przecież mówią, że słucha się, także oczami. Zamówiłem 6 centymetrowe, kosztem skuteczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 9 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 W drewnianych ramach, akurat by mi się nie podobały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 (edytowany) Kupowałeś czy je sam robiłeś? Nie doczytałem pierwszego posta...to symulacja. 😀 Edytowano 9 stycznia 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazghul Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Dnia 8.01.2022 o 13:41, MMarek napisał: Jak wiadomo, panele akustyczne urodą nie grzeszą. Po długich poszukiwaniach wydaje się, że znalazłem takie, które będą mi odpowiadały. Tylko nie wiem jaka będzie ich skuteczność? Jak nie kupię, to się nie przekonam. Na zdjęciu, symulacja wyglądu u mnie na ścianie. W mega acoustic możesz zamówić panele o dowolnej wybranej przez siebie grafice więc kwestia estetyki jest hmm.... Jedynie kwestią grubości panela a wiadomo panel jakąś grubość musi mieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 25 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 Dnia 8.01.2022 o 13:41, MMarek napisał: Jak wiadomo, panele akustyczne urodą nie grzeszą. Po długich poszukiwaniach wydaje się, że znalazłem takie, które będą mi odpowiadały. Tylko nie wiem jaka będzie ich skuteczność? Jak nie kupię, to się nie przekonam. Na zdjęciu, symulacja wyglądu u mnie na ścianie. Tak prezentują się w realu. Obawiałem się o jakość paneli, ale niepotrzebnie, ponieważ wykonanie znakomite. 3 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Dnia 25.01.2022 o 14:58, MMarek napisał: Tak prezentują się w realu. Obawiałem się o jakość paneli, ale niepotrzebnie, ponieważ wykonanie znakomite. Wykonanie wykonamiem, ale tu nie o to chodzi. Poprawiło się coś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 23 godziny temu, lukluk71 napisał: Wykonanie wykonamiem, ale tu nie o to chodzi. Poprawiło się coś ? Poprawiło się wszystko. Jeśli wydałem kilka stówek, to mój mózg, nie dopuszcza myśli, że nic się nie zmieniło Poza tym plazma ze szklanym ekranem została zastąpiona tv z plastykowym, a to także ma chyba znaczenie (audio nie lubi szkła). Następnie standy zostały skrócone, aby tweetery były na wysokości uszów, a monitory postawione na podstawkach antywibracyjnych. Niestety kwiatki zwiędły, ponieważ nie mam ręki do roślin. Być może nie lubią muzy, która puszczam. Musiałbym częściej grać Mozarta, którego ponoć uwielbiają. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 3 godziny temu, MMarek napisał: Niestety kwiatki zwiędły, ponieważ nie mam ręki do roślin. Porada od żony. Juki prawdopodobnie są przelane - za dużo i z często podlewałeś Marku. Te kwiaty potrzebują mniej wody w okresie jesienno-zimowym. Warto je przesadzić, przy okazji sprawdzić stan korzeni i zobaczyć czy nie są zgniłe - jeśli tak, to usunąć martwe odnogi. Takie objawy najczęściej powoduje zalanie bryły korzeniowej - roślina się dusi. Trzeba działać jeśli chcesz uratować Juki. Wołaj sąsiadkę do pomocy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek18 Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Dnia 15.11.2022 o 11:37, MMarek napisał: Poprawiło się wszystko. Jeśli wydałem kilka stówek, to mój mózg, nie dopuszcza myśli, że nic się nie zmieniło Poza tym plazma ze szklanym ekranem została zastąpiona tv z plastykowym, a to także ma chyba znaczenie (audio nie lubi szkła). Następnie standy zostały skrócone, aby tweetery były na wysokości uszów, a monitory postawione na podstawkach antywibracyjnych. Niestety kwiatki zwiędły, ponieważ nie mam ręki do roślin. Być może nie lubią muzy, która puszczam. Musiałbym częściej grać Mozarta, którego ponoć uwielbiają. Gdzie zakupione Panele? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 27 minut temu, jarek18 napisał: Gdzie zakupione Panele? Na asound. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Czy nie można takich paneli zrobić samemu? Co znajduje się pod grafiką? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts