Himling Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 14 minut temu, Mumia70 napisał: Ponoć Yamaha CD-S1000 to już produkt archiwalny.Czy jest jakiś następca tego modelu,czy trzeba szukać czegoś podobnego u konkurencji? Zostala Yamaha CD S303 i chyba jeszcze CD S300 ale nie wiem czy jeszcze dostepna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumia70 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 To szok!Straszne braki w sprzęcie....ciekawe,czy od marca faktycznie coś się w tej kwestii ruszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 1 godzinę temu, Himling napisał: Zostala Yamaha CD S303 i chyba jeszcze CD S300 ale nie wiem czy jeszcze dostepna Cd s303 zastąpił cds300 problem w tym że to kompletnie nie ten poziom co cds1000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumia70 Napisano 2 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Może na wiosnę Yamaha coś odpali z odtwarzaczami CD,jakieś 1100,1200...Może 2100,2200...Myślę że czymś mile zaskoczy. Może na wiosnę Yamaha coś odpali z odtwarzaczami CD,jakieś 1100,1200...Może 2100,2200...Myślę że czymś mile zaskoczy. Może na wiosnę Yamaha coś odpali z odtwarzaczami CD,jakieś 1100,1200...Może 2100,2200...Myślę że czymś mile zaskoczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 Przy obecnych brakach w sprzęcie wątpię że yamaha wyskoczy z nowymi modelami cd ale może mile mnie zaskoczą ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 CDS 300 już nie będzie. CDS 303 był ale obecnie na razie brak. Może udało by się dostać jeszcze za granica CDS 2100? Jak nie to świetny CD masz od Cyrusa albo Emotiva Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Produkowane są wszystkie wyżej pokazane modele (w tym wspomniany w temacie CD-S1000), ale po wejściu na stronę poszczególnych modeli pojawia się zapis o opóźnieniach w dostawach sprzętu. Takze będzie dostępny. Kwestia kiedy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 W ofercie jest tylko CD S303 i CD S300 ,reszta to nieprodukowane modele ,oferta Yamahy mocno zubozala koncentrujac sie na wzmacniaczch w segmencie stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 CD S300 już nie ma, 303 to jego następca. Pozostałe modele będa dostęne (kwestia - kiedy ?) . Podają przecież ,że nie mają półprzewdoników i dlatego produkcja stanęłą (spojrz zdjęcie powyżej). Yamaha na swojej stronie podaje co kończy produkować. Kończy ze streamerami oraz ampli stereo. Zostaje przy,tak jak wspomiałeś, wzmakach stereo , gramofonach i CD właśnie. No chyba,że szykują jakieś niespodzianki i jakieś nowe produkty w miesjce wycofywanych się pojawią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 (edytowany) 26 minut temu, terracan1929 napisał: CD S300 już nie ma, 303 to jego następca. Pozostałe modele będa dostęne (kwestia - kiedy ?) . Podają przecież ,że nie mają półprzewdoników i dlatego produkcja stanęłą (spojrz zdjęcie powyżej). Yamaha na swojej stronie podaje co kończy produkować. Kończy ze streamerami oraz ampli stereo. Zostaje przy,tak jak wspomiałeś, wzmakach stereo , gramofonach i CD właśnie. No chyba,że szykują jakieś niespodzianki i jakieś nowe produkty w miesjce wycofywanych się pojawią. https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/index.html To jest to co jeszcze Yamaha oferuje w segmencie Stereo .Pozostale modele to przeszlosc A to archiwum oznaczone "Discontinued" Byc moze na Japonie produkuja ...ale tam 110V kroluje Edytowano 3 lutego 2022 przez Himling Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 (edytowany) Nie chcę się wykłucać, bo nie mam w tym żadnego interesu Strony Yamahy,szczególnie ta europejska, są słabo aktualizowane. Takiej marce nie przystoi tak marna witryna. Zachodzę w głowę, czym to jest spowodowane, i za cholerę nie mogę ogarnąć w czym rzecz..... Ale japońska strona w stosunku do europejskiej jest zdecydowanie bardziej aktualna. Na europejskiej cały czas mają w ofercie 701, podczas gdy od kilku miesięcy wzmak ten nie jest produkowany. Chyba, że na stronie tej informują o tym, co mają jeszcze w magazynach. I może także dlatego widnieje tam CD-300 podczas gdy także to urządzenie nie jest produkowane...... Jak jest faktycznie dowiemy się pewnie w momencie, gdy półprzewdoniki będą bezproblemowo dostępne i koszty frachtu zejdą na ziemię.... Tu masz najbardziej aktualny katalog produktów , datowany na sierpień 2021 r. (czyli pół roku temu) Oczywiście ze strony japońskiej po krzaczastemu https://jp.yamaha.com/files/download/brochure/5/1366955/ABC2108_AudioCatalog_2021_0819.pdf Bo na stronie europejskiej, najbardziej aktualny katalog jest z 2019 roku......... Edytowano 3 lutego 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Dla mnie Discontinued jest rownoznaczne z zaprzestaniem dalszej produkcji bez wzgledu na brak podzespolow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 22 godziny temu, terracan1929 napisał: Produkowane są wszystkie wyżej pokazane modele (w tym wspomniany w temacie CD-S1000), ale po wejściu na stronę poszczególnych modeli pojawia się zapis o opóźnieniach w dostawach sprzętu. Takze będzie dostępny. Kwestia kiedy. Z tym produkowane to bym uważał a raczej nie wierzył. Po prostu zostawili na stronie. 12 godzin temu, terracan1929 napisał: Ale japońska strona w stosunku do europejskiej jest zdecydowanie bardziej aktualna. Na europejskiej cały czas mają w ofercie 701, podczas gdy od kilku miesięcy wzmak ten nie jest produkowany. To prawda. Ale jest dostępny. Nie uśmiercają produktu do póki jest chociaż śladowy magazyn. Tak działa większość firmy z elektroniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts