Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
14 minut temu, Mumia70 napisał:

Ponoć Yamaha CD-S1000 to już produkt archiwalny.Czy jest jakiś następca tego modelu,czy trzeba szukać czegoś podobnego u konkurencji?

Zostala Yamaha CD S303 i chyba jeszcze CD S300 ale nie wiem czy jeszcze dostepna

Napisano
1 godzinę temu, Himling napisał:

Zostala Yamaha CD S303 i chyba jeszcze CD S300 ale nie wiem czy jeszcze dostepna

Cd s303 zastąpił cds300 problem w tym że to kompletnie nie ten poziom co cds1000. 

Napisano

Może na wiosnę Yamaha coś odpali z odtwarzaczami CD,jakieś 1100,1200...Może 2100,2200...Myślę że czymś mile zaskoczy.

Może na wiosnę Yamaha coś odpali z odtwarzaczami CD,jakieś 1100,1200...Może 2100,2200...Myślę że czymś mile zaskoczy.

Napisano

image.thumb.png.ce124cb3e8661ad4203169f9b5a1dcb3.png

image.thumb.png.16d43b79c809cf2ab0d1ea59d313a995.png

Produkowane   są wszystkie wyżej pokazane modele (w tym wspomniany w temacie  CD-S1000), ale po wejściu na stronę poszczególnych modeli pojawia się zapis o opóźnieniach w dostawach sprzętu.

Takze będzie dostępny. Kwestia kiedy.

image.thumb.png.5e7f5c9be3549cc3eb355db40a9e261a.png

Napisano

CD S300 już nie ma, 303 to jego następca.

Pozostałe modele będa dostęne (kwestia - kiedy ?) . Podają przecież ,że nie mają półprzewdoników i dlatego produkcja stanęłą (spojrz zdjęcie powyżej).

Yamaha na swojej stronie podaje co kończy produkować.

Kończy ze streamerami oraz ampli stereo.

Zostaje przy,tak jak wspomiałeś, wzmakach stereo , gramofonach i  CD właśnie.

No chyba,że szykują jakieś niespodzianki i jakieś nowe produkty w miesjce wycofywanych się pojawią. 

Napisano (edytowany)
26 minut temu, terracan1929 napisał:

CD S300 już nie ma, 303 to jego następca.

Pozostałe modele będa dostęne (kwestia - kiedy ?) . Podają przecież ,że nie mają półprzewdoników i dlatego produkcja stanęłą (spojrz zdjęcie powyżej).

Yamaha na swojej stronie podaje co kończy produkować.

Kończy ze streamerami oraz ampli stereo.

Zostaje przy,tak jak wspomiałeś, wzmakach stereo , gramofonach i  CD właśnie.

No chyba,że szykują jakieś niespodzianki i jakieś nowe produkty w miesjce wycofywanych się pojawią. 

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/index.html

To jest to co jeszcze Yamaha oferuje w segmencie Stereo .Pozostale modele to przeszlosc

A to archiwum oznaczone "Discontinued" Byc moze na Japonie produkuja ...ale tam 110V kroluje

3.jpg

4.jpg

Edytowano przez Himling
Napisano (edytowany)

Nie chcę się wykłucać, bo nie mam w tym żadnego interesu :)

Strony Yamahy,szczególnie ta europejska, są słabo aktualizowane. Takiej marce nie przystoi tak marna witryna. Zachodzę w głowę, czym to jest spowodowane, i za cholerę nie mogę ogarnąć w czym rzecz.....

Ale japońska strona w stosunku do europejskiej  jest zdecydowanie  bardziej aktualna. Na europejskiej cały czas mają w ofercie 701, podczas gdy od kilku miesięcy wzmak ten nie jest produkowany.

Chyba, że na stronie tej informują o tym, co mają jeszcze w magazynach. I może także dlatego widnieje tam CD-300 podczas gdy także to urządzenie nie jest produkowane......

Jak jest faktycznie dowiemy się pewnie w momencie, gdy półprzewdoniki będą bezproblemowo dostępne i koszty frachtu zejdą na ziemię.... :) 

Tu masz najbardziej aktualny katalog produktów , datowany na sierpień 2021 r. (czyli pół roku temu)

Oczywiście ze strony japońskiej po krzaczastemu :) 

https://jp.yamaha.com/files/download/brochure/5/1366955/ABC2108_AudioCatalog_2021_0819.pdf

Bo na stronie europejskiej, najbardziej aktualny katalog jest z 2019 roku.........

Edytowano przez terracan1929
Napisano
22 godziny temu, terracan1929 napisał:

Produkowane   są wszystkie wyżej pokazane modele (w tym wspomniany w temacie  CD-S1000), ale po wejściu na stronę poszczególnych modeli pojawia się zapis o opóźnieniach w dostawach sprzętu.

Takze będzie dostępny. Kwestia kiedy.

Z tym produkowane to bym uważał a raczej nie wierzył.

Po prostu zostawili na stronie.

12 godzin temu, terracan1929 napisał:

Ale japońska strona w stosunku do europejskiej  jest zdecydowanie  bardziej aktualna. Na europejskiej cały czas mają w ofercie 701, podczas gdy od kilku miesięcy wzmak ten nie jest produkowany.

To prawda. Ale jest dostępny. Nie uśmiercają produktu do póki jest chociaż śladowy magazyn.

Tak działa większość firmy z elektroniki

obraz.thumb.png.388164d1cde2212f6bcd9bb8d7e44acd.png