Slawko69 Napisano 2 lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 lutego 2022 😪 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy więc z góry przepraszam za ewentualne wpadki. Ale do rzeczy.Przed chwilą rozpakowałem przywiezioną z zagranicy nową Yamahę RN 803D. Uruchomiłem i..katastrofa. Brzmi jakbym na głośnikach miał położone grube koce. Nie robiłem żadnej kalibracji YPAO. Czy ktoś ma może polską instrukcję obsługi? Szukałem w necie ale znalazłem tylko po angielsku. Stary system - NAD C352 +Dali Ikon 6+ leciwy Technics SL- PS 740a jest przy tym wulkanem energii i czystości brzmienia. Będę wdzięczny za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Polskiej instrukcji w wersji cyfrowej nie znajdziesz. Chyba że komuś będzie się chcialo skanować. Tak czy siak to nie kwestia instrukcji. Jeśli ten amplituner gra dla Ciebie w domyślnych ustawieniach tak słabo to coś jest nie tak. Owszem Twoj poprzedni NAD 352 to znacznie lepszy wzmacniacz. Ale Yamaha + Ikony i nakrycie kocem? No nie mogę w to uwierzyć wręcz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Może ja mam jakąś awersję do kombajnów Yamahy, ale śmiem twierdzić, że miałeś brzmieniowo lepszy set i nie będziesz zadowolony z takiej zmiany... Może ja mam jakąś awersję do kombajnów Yamahy, ale śmiem twierdzić, że miałeś brzmieniowo lepszy set i nie będziesz zadowolony z takiej zmiany... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Radziszewski Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Mam ten amplituner z satelitami Bowers & Wilkins 603. Zestaw kupiony w ciemno. Odtwarzanie jedynie Tidala Hi-Fi oraz radia internetowego. Po wyjęciu z pudełek i podłączeniu też nie byłem zachwycony. Po kilku godzinach byłem bardzo zadowolony. Może ampli musi się wygrzać? Na pewno dużą robotę zrobiło YPAO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Yamaha musi się wygrzać także daj jej chwilę, kotara jaka jest na początku powinna spaść. RN803d to dynamiczny i precyzyjny wzmacniacz, który nie powinien grać przytłumionym dźwiękiem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Jako dlugoletni uzytkownik RN803 uwazam ze bez kalibracji yapo ten amplituner brzmi faktycznie dosc slabo.Ale juz po kalibracji brzmi rewelacyjnie.Wkoncu za yapo doplacamy i to nie malo wiec nie skorzystac z tego byloby moim zdaniem dzialaniem bez zadnego sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Coś ustawiałeś, kręciłeś gałakami? Sprawdziłeś połączenia kabli? Co jest żródłem dźwięku? Czy podłaczone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 24 minuty temu, Khedron napisał: Nie, zrodlo nie podlaczone, ale @Slawko69 ma taka intuicje, ze zgadl ten koc zanim cokolwiek uslyszal Miało być "czym", ale cieszę się, że Ci poprawiłem humor i dzięki za czujność! Przy okazji taka "cytata" mnie naszła w temacie czujności "A Ty co, ORMO?" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 Slawko, jakieś zmiany po dobie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 4 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 9 godzin temu, S4Home napisał: Slawko, jakieś zmiany po dobie? Piotr Niestety miałem wczoraj bardzo pracowity dzień i nie było czasu na wygrzewanie. Daję sobie weekend. Poinformuję o efektach. Minęło kilka godzin i Yamaszka dogadała się z głośnikami. Bas masuje wątrobę a Lisa Gerard śpiewa dla mnie .....i mam ciary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 4 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 Uff. Yamaszka już dogadała się z głośnikami. Myślę że to był mój błąd. Po kilku godzinach podróży w zimnym bagażniku wyjąłem sprzęt z kartonu i już po godzinie wpiąłem w system. Domyślam się że wewnątrz wszystko było jeszcze zmarznięte i stąd ten dźwięk. Teraz trzeba rozstać się z dziadkiem Technicsem😭. I tutaj moje pytanie co wybrać transport CD czy odtwarzacz?. Budżet to 5-6 tys. Z czym grają Wasze Yamaszki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 4 lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 Moja pieknie z Pioneerem PD 50 ale juz od dawna nie produkowany.Jednak najczesciej ostatnio slucham z Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 7 minut temu, Slawko69 napisał: Uff. Yamaszka już dogadała się z głośnikami. Myślę że to był mój błąd. Po kilku godzinach podróży w zimnym bagażniku wyjąłem sprzęt z kartonu i już po godzinie wpiąłem w system. Domyślam się że wewnątrz wszystko było jeszcze zmarznięte i stąd ten dźwięk. Teraz trzeba rozstać się z dziadkiem Technicsem😭. I tutaj moje pytanie co wybrać transport CD czy odtwarzacz?. Budżet to 5-6 tys. Z czym grają Wasze Yamaszki? Masz szczescie, ze wszystko dziala Taki sprzet powinien po wypakowaniu postac w pokojowej temperaturze przynajmniej kilka, a nawet kilkanascie godzin. I nie chodzi tu o zadne voodoo wygrzewanie, na skutek duzych roznic temperatur na elektronice wewnatrz moze pojawic sie wilgoc, reszte sobie domaluj... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 4 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 Niby wiem, ale człowiek nicierpliwy stary I.....głupi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 4 lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 lutego 2022 Najwazniejsze, ze nic sie nie stalo 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts