Slawko69 Napisano 2 lutego 2022 Napisano 2 lutego 2022 😪 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy więc z góry przepraszam za ewentualne wpadki. Ale do rzeczy.Przed chwilą rozpakowałem przywiezioną z zagranicy nową Yamahę RN 803D. Uruchomiłem i..katastrofa. Brzmi jakbym na głośnikach miał położone grube koce. Nie robiłem żadnej kalibracji YPAO. Czy ktoś ma może polską instrukcję obsługi? Szukałem w necie ale znalazłem tylko po angielsku. Stary system - NAD C352 +Dali Ikon 6+ leciwy Technics SL- PS 740a jest przy tym wulkanem energii i czystości brzmienia. Będę wdzięczny za pomoc Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 Polskiej instrukcji w wersji cyfrowej nie znajdziesz. Chyba że komuś będzie się chcialo skanować. Tak czy siak to nie kwestia instrukcji. Jeśli ten amplituner gra dla Ciebie w domyślnych ustawieniach tak słabo to coś jest nie tak. Owszem Twoj poprzedni NAD 352 to znacznie lepszy wzmacniacz. Ale Yamaha + Ikony i nakrycie kocem? No nie mogę w to uwierzyć wręcz. Piotr Odpisz, cytując
stach_s Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 Może ja mam jakąś awersję do kombajnów Yamahy, ale śmiem twierdzić, że miałeś brzmieniowo lepszy set i nie będziesz zadowolony z takiej zmiany... Może ja mam jakąś awersję do kombajnów Yamahy, ale śmiem twierdzić, że miałeś brzmieniowo lepszy set i nie będziesz zadowolony z takiej zmiany... Odpisz, cytując
Robert Radziszewski Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 Mam ten amplituner z satelitami Bowers & Wilkins 603. Zestaw kupiony w ciemno. Odtwarzanie jedynie Tidala Hi-Fi oraz radia internetowego. Po wyjęciu z pudełek i podłączeniu też nie byłem zachwycony. Po kilku godzinach byłem bardzo zadowolony. Może ampli musi się wygrzać? Na pewno dużą robotę zrobiło YPAO. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 Yamaha musi się wygrzać także daj jej chwilę, kotara jaka jest na początku powinna spaść. RN803d to dynamiczny i precyzyjny wzmacniacz, który nie powinien grać przytłumionym dźwiękiem. 1 Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 Jako dlugoletni uzytkownik RN803 uwazam ze bez kalibracji yapo ten amplituner brzmi faktycznie dosc slabo.Ale juz po kalibracji brzmi rewelacyjnie.Wkoncu za yapo doplacamy i to nie malo wiec nie skorzystac z tego byloby moim zdaniem dzialaniem bez zadnego sensu. Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 Coś ustawiałeś, kręciłeś gałakami? Sprawdziłeś połączenia kabli? Co jest żródłem dźwięku? Czy podłaczone? Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 3 lutego 2022 Napisano 3 lutego 2022 24 minuty temu, Khedron napisał: Nie, zrodlo nie podlaczone, ale @Slawko69 ma taka intuicje, ze zgadl ten koc zanim cokolwiek uslyszal Miało być "czym", ale cieszę się, że Ci poprawiłem humor i dzięki za czujność! Przy okazji taka "cytata" mnie naszła w temacie czujności "A Ty co, ORMO?" Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 lutego 2022 Napisano 4 lutego 2022 Slawko, jakieś zmiany po dobie? Piotr Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 4 lutego 2022 Autor Napisano 4 lutego 2022 9 godzin temu, S4Home napisał: Slawko, jakieś zmiany po dobie? Piotr Niestety miałem wczoraj bardzo pracowity dzień i nie było czasu na wygrzewanie. Daję sobie weekend. Poinformuję o efektach. Minęło kilka godzin i Yamaszka dogadała się z głośnikami. Bas masuje wątrobę a Lisa Gerard śpiewa dla mnie .....i mam ciary Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 4 lutego 2022 Autor Napisano 4 lutego 2022 Uff. Yamaszka już dogadała się z głośnikami. Myślę że to był mój błąd. Po kilku godzinach podróży w zimnym bagażniku wyjąłem sprzęt z kartonu i już po godzinie wpiąłem w system. Domyślam się że wewnątrz wszystko było jeszcze zmarznięte i stąd ten dźwięk. Teraz trzeba rozstać się z dziadkiem Technicsem😭. I tutaj moje pytanie co wybrać transport CD czy odtwarzacz?. Budżet to 5-6 tys. Z czym grają Wasze Yamaszki? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano 4 lutego 2022 Napisano 4 lutego 2022 Moja pieknie z Pioneerem PD 50 ale juz od dawna nie produkowany.Jednak najczesciej ostatnio slucham z Tidala. Odpisz, cytując
stach_s Napisano 4 lutego 2022 Napisano 4 lutego 2022 7 minut temu, Slawko69 napisał: Uff. Yamaszka już dogadała się z głośnikami. Myślę że to był mój błąd. Po kilku godzinach podróży w zimnym bagażniku wyjąłem sprzęt z kartonu i już po godzinie wpiąłem w system. Domyślam się że wewnątrz wszystko było jeszcze zmarznięte i stąd ten dźwięk. Teraz trzeba rozstać się z dziadkiem Technicsem😭. I tutaj moje pytanie co wybrać transport CD czy odtwarzacz?. Budżet to 5-6 tys. Z czym grają Wasze Yamaszki? Masz szczescie, ze wszystko dziala Taki sprzet powinien po wypakowaniu postac w pokojowej temperaturze przynajmniej kilka, a nawet kilkanascie godzin. I nie chodzi tu o zadne voodoo wygrzewanie, na skutek duzych roznic temperatur na elektronice wewnatrz moze pojawic sie wilgoc, reszte sobie domaluj... Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 4 lutego 2022 Autor Napisano 4 lutego 2022 Niby wiem, ale człowiek nicierpliwy stary I.....głupi Odpisz, cytując
stach_s Napisano 4 lutego 2022 Napisano 4 lutego 2022 Najwazniejsze, ze nic sie nie stalo 👍 Odpisz, cytując
Recommended Posts