1Ender Napisano 27 lutego 2022 Udostępnij Napisano 27 lutego 2022 (edytowany) Dnia 26.02.2022 o 07:34, Nowicjuszka napisał: @tomek4446. Popieram takie działanie. Bądźmy eko! Edytowano 27 lutego 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 27 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2022 Dnia 26.02.2022 o 15:13, tomek4446 napisał: troszeczkę przesadziłeś A tak mi jeszcze teraz przyszło do głowy , że kupując stare drapaki przyczyniamy się do walki z zanieczyszczeniem tej planety. Nie dość , że mamy lepszy sprzęt / który już istnieje/ , to zatrzymujemy produkcję kolejnych ton plastiku , lakierów i ogólnie chemii. Podpisuje się pod powyższym! 😊 Dnia 25.02.2022 o 13:20, 1Ender napisał: Acha! Na początek polecam półautomat lub pełen automat. Wygoda. Kalibracji się nauczysz. Żadna filozofia. 😂. Poproś Marcina o bloczek do kalibracji. Oraz o krótkie przeszkolenie jak ustawić siłę nacisku. Pokaże Ci jak ustawić bez wagi ramię. Wagę dokupisz sobie później oraz inne akcesoria. Pozdrawiam Ok, zapisane- żebym wiedziala co gadać😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Halo grupo! To znowu ja😁 jutro widzę się z Panem z Legnicy i padła jeszcze propozycja taka: https://allegro.pl/oferta/gramofon-technics-sl-231-kompletny-przeg-gwar-11125870277 Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy. https://allegro.pl/apka ze generalnie skoro mąż ma ( sprzet stary technisc pod który się podepniemy), to i tak jest polka wyższa jeśli chodzi o gramofon. co uważacie? 6 minut temu, Nowicjuszka napisał: Halo grupo! To znowu ja😁 jutro widzę się z Panem z Legnicy i padła jeszcze propozycja taka: https://allegro.pl/oferta/gramofon-technics-sl-231-kompletny-przeg-gwar-11125870277 Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy. https://allegro.pl/apka ze generalnie skoro mąż ma ( sprzet stary technisc pod który się podepniemy), to i tak jest polka wyższa jeśli chodzi o gramofon. co uważacie? Tylko właśnie -to model który wam pokazywałam, bo niedaleko mnie jest ten sam model za 1200 ale od prywatnej osoby… hmmm…. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 39 minut temu, Nowicjuszka napisał: Halo grupo! To znowu ja😁 jutro widzę się z Panem z Legnicy i padła jeszcze propozycja taka: https://allegro.pl/oferta/gramofon-technics-sl-231-kompletny-przeg-gwar-11125870277 Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy. https://allegro.pl/apka ze generalnie skoro mąż ma ( sprzet stary technisc pod który się podepniemy), to i tak jest polka wyższa jeśli chodzi o gramofon. co uważacie? Tylko właśnie -to model który wam pokazywałam, bo niedaleko mnie jest ten sam model za 1200 ale od prywatnej osoby… hmmm…. Znaczy żeby była jasnosc- oczywiście wole dopłacić i mieć sprawny sprzet, niż dać mniej i brać kota w worku skoro kompletnie się nie znam. Wiem, ze nie jesteście miłośnikami technicsa- choć właśnie taki sprzet ma mój mąż. I czy kontynuacja w takim wypadku nie jest lepszym rozwiazaniem…🤷♀️ Pan może mi przywieźć oczywiście kilka sztuk modeli- wiec może faktycznie wówczas wybor będzie łatwiejszy? chciaabym poznać jeszcze wasze zdanie- warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 @Nowicjuszka. Ten Technics wygląda w porządku. @tomek4446, tam chyba nie jest wkładka typu P? Ale jak plinta plastik, to bym odpuścił. Wybierz najcięższy. Taka moja rada. Będzie stabilniejszy. Ramię typu S też dobrze by było. To, że mąż ma Technics o niczym nie świadczy. Ale zrobisz co zechcesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 1 godzinę temu, 1Ender napisał: @Nowicjuszka. Ten Technics wygląda w porządku. @tomek4446, tam chyba nie jest wkładka typu P? Ale jak plinta plastik, to bym odpuścił. Wybierz najcięższy. Taka moja rada. Będzie stabilniejszy. Ramię typu S też dobrze by było. To, że mąż ma Technics o niczym nie świadczy. Ale zrobisz co zechcesz. Pozdrawiam Dzieki! Powiem żeby zabrał kilka sztuk i zobaczymy! Odezwe się pewnie jutro po zakupach😊 I JeszCse kwestia… czy winyle trzeba jakiś przygotować? Ma mąż kolekcje od wujka- ale w sumie to jie znam ich stanu… może coś trzeba przeczyścić czy co… jakieś rady? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 @Nowicjuszka. Jedziesz do Legnicy? Jak tak to nie potrzebujesz winyli. Marcin ma 300 szt, albo lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 3 godziny temu, 1Ender napisał: @Nowicjuszka. Jedziesz do Legnicy? Jak tak to nie potrzebujesz winyli. Marcin ma 300 szt, albo lepiej. Marcin przyjedzie do mnie- spoko, może będzie miał coś swojego- a jak nie to podpowie czy coś z moimi wczesniej trzeba zrobić😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Umyć 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Ale numer- wiecie co zrobiłam? Ja to jestem blondynka… napisałam Panu Marcinowi żeby wziął ze sobą uniwersum, Sony i toschibe ( pomyliłam bo chodziło mi o tamtego technicsa😅). uznałam ze widocznie tak miało być- podsumowując sprzet kupiony- wzielam toschibe😉 Pan Marcin zjechał 100zl ( bo nawet nie byłam z gotowka na toschibe gotowa😅). Myśle, ze maz będzie zadowolony! Bardzo Wam dziękuje za całe doradztwo! Dnia 25.02.2022 o 17:13, 1Ender napisał: https://allegro.pl/oferta/gramofon-toshiba-sr-f430-universum-6000-10489533523 Ta Toshiba też fajna, pełen automat, nie wiem tylko, czy jest możliwość obsługi z manualną? Mam np. duży krążek ale prędkość 45. Taka ciekawostka. To niech wrzuci do bagażnika Uniwersum, Sony i Toshibe. I niech mąż wybierze. Ale o wizycie nic mu nie mów. 😂 W końcu ma być dla niego! Odsłuch niech zdecyduje. Tzn. uszy męża. 😂😂😂 Właśnie ta toschibe wzielam, ma funkcje repeat i można tez manualnie. Generalnie Pan Marcin mówił ze z wszystkich wymienionych to ten postawiłby najwyżej. Mocny silnik i najcięższy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 (edytowany) @Nowicjuszka! Gratulacje i teraz słuchać! ... Ale ... Kup myjkę do płyt.. Szkoda zajeżdżać nową wkładkę z igłą. No! 😁 Oraz antystatyczne okładki do płyt ... PS. Miłego słuchania. Napisz jaką minę będzie miał mąż!!! Bardzo jestem ciekaw. A może filmik?? 😂 Miałaś szkolenie z kalibracji? Edytowano 2 marca 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 3 minuty temu, 1Ender napisał: @Nowicjuszka! Gratulacje i teraz słuchać! ... Ale ... Kup myjkę do płyt.. Szkoda zajeżdżać nową wkładkę z igłą. No! 😁 No waśnie wspominał o myjce- póki co będę ręcznie pucowac😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 (edytowany) Ręcznie nie wyczyścisz! Szkoda igły. Załączony jest płyn wielorazowego użycia. Po kąpieli, zalewasz do czystej butelki przez sączek. Można użyć filtrów do kawy. 😁 https://winylownia.pl/pl/products/myjka-do-plyt-winylowych-knosti-z-plynem-51450.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Kup od razu. Mąż będzie mieć zabawę! @Nowicjuszka Oraz okładki. https://allegro.pl/oferta/okladki-wewnetrzne-na-lp-japonskie-polokragle-50-9658303469 Edytowano 2 marca 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 23 minuty temu, 1Ender napisał: @Nowicjuszka! Gratulacje i teraz słuchać! ... Ale ... Kup myjkę do płyt.. Szkoda zajeżdżać nową wkładkę z igłą. No! 😁 Oraz antystatyczne okładki do płyt ... PS. Miłego słuchania. Napisz jaką minę będzie miał mąż!!! Bardzo jestem ciekaw. A może filmik?? 😂 Miałaś szkolenie z kalibracji? Dam wam znac jaka była mina😅 tak- z kalibracji zostałam przeszkolona😉 10 minut temu, 1Ender napisał: Ręcznie nie wyczyścisz! Szkoda igły. Załączony jest płyn wielorazowego użycia. Po kąpieli, zalewasz do czystej butelki przez sączek. Można użyć filtrów do kawy. 😁 https://winylownia.pl/pl/products/myjka-do-plyt-winylowych-knosti-z-plynem-51450.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Kup od razu. Mąż będzie mieć zabawę! @Nowicjuszka Oraz okładki. https://allegro.pl/oferta/okladki-wewnetrzne-na-lp-japonskie-polokragle-50-9658303469 Spoko- kolejne elementy będziemy sukcesywnie dokupywać 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 @Nowicjuszka gratuluję nowego / starego/ nabytku 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: @Nowicjuszka gratuluję nowego / starego/ nabytku Dzieki wielkie! ❤️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: @Nowicjuszka gratuluję nowego / starego/ nabytku Mam nadzieję, że długo posłuży. U mnie gramofon od Marcina już kilka lat gra i nic się nie dzieje! Ogólnie Marcin dobrze odnawia. @Nowicjuszka. A jak wrażenia wizualne? Nic nie pisałaś. Bo moim zdaniem lepiej wyglądają gramofony Marcina na żywo niż ze zdjęć. Napisz coś. Kiedyś szwagierka była, jak zobaczyła drapak, to myślała, że nowy! 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 (edytowany) Noo dokładnie- wizualnie wg mnie na żywo robią naprawdę wrażenie! Zdjęcie tyle nie oddaje. Wg mnie wyglada świetnie- zreszta wyglądały wszystkie 3 sztuki, aczkolwiek ten najbardziej masywny, ciężki, powiedziałabym- konkretny😉 wszystko pieknie błyszczy- pokrywę ma nowa, ale i do tych po polerce bym się nie przyczepiła. Defektem jest jakby uszczerbiony lekko jeden róg- co pokazane zostało mi od razu, ja nie zwróciłabym na to kompletnie uwagi, bo ładnie „zakorektowane”- a dwa: nie jestem aż tak drobiazgowa i mnie zwyczajnie taki „defekt” nie przeszkadza. Podsumowując- wyglada pieknie 😍 i w mojej ocenie jak nowy. Marcin wszystko mi wytłumaczył, nie miałam absolutnie poczucia jakiegoś naciągania itp. Mówił szczerze, co wg niego jest lepsze i przeważa nad innymi modelami, ale ze z tych ze średniej polki pewnie tez będę zadowolona( mowa u uniwersum). Generalnie facet wie o czym mówi, bez zbędnego „czarowania”- prosto, na temat, konkretnie. Także bardzo sobie cenie taka obsługę. Już nie wspominając, ze bardzo ułatwił mi w ogóle możliwość kupna przez przyjazd do mnie😉 Sama nie mogę się doczekać jak dam mezowi, bo absolutnie jest coś niezwykłego w tym, jak ramie opuszcza się na płytę i jest dzwiek😉 Dodatkowo jakbym miała pytanie, czy coś bym namieszała to mogę smialo zadzwonić i pomoze. Póki co mam poczucie, ze nie taki wilk straszny i temat naprawdę do ogarnięcia- jeśli chodzi o obsługę, wymiany igły, czy samej kalibracji. Takze sama- jestem bardzo zadowolona z zakupu, mąż z pewnoscia się nie spodziewa i to jest najfajniejsze! Myśle ze doceni gest a z pewnoscia powinien starania, ze w temacie draże już tyle czasu i Was mecze😅🤣 Edytowano 4 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Ciekawe jak się odwdzięczy? 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 3 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2022 23 godziny temu, 1Ender napisał: Ciekawe jak się odwdzięczy? 😊 Haha w maju mam urodziny- niech już mysli😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Mąż w Ukrainie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Zmieniłem tytuł wątku (usunąłem pierwsze zdanie ) z "Błagam pomóżcie kochani! Gramofon dla męża - co kupic? " na "Gramofon dla męża - co kupić?" bo na głównej stronie Forum w ostatnich postach widać tylko pierwsze zdanie i było to mylące w obecnej wojennej sytuacji na Ukrainie (kojarzyło się z czymś innym niż zakup gramofonu...) Jednocześnie gratuluję zakupu fajnego gramofonu 🙂 Pozdrawiam PS. A przy okazji: odpowiadajc na post proszę nie cytujcie całego postu poprzednika-nie ma takiej potrzeby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjuszka Napisano 6 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2022 (edytowany) Oczywiście rozumiem, sytuacja zmieniła się dramatycznie od momentu kiedy pisałam post. Maz baaardzo zadowolony- nie spodziewał się prezentu w ogóle, od rana gra muzyka. zaskoczony impreza, ze conajmniej jak na 40stke urządzona. Dziś rano sama dostałam miła karteczkę i śniadanie do łóżka😉 Takze wszystko się udało- było obficie i z zaskoczeniem! Wszystkim dziękuje bardzo, bardzo, bardzo! Bez Was z pewnoscia nie dałabym sama rady z zakupem❤️ Edytowano 6 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts