Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

ześć wszystkim

Jakiś czas temu zastanawiałem się na czym muzyki słuchają ci którzy tworzą muzykę i są z tego znani. 
Ciekaw jestem jakiego sprzętu używają Ci których słyszymy w radiu, ale również Ci którzy są wybitnymi muzykami ale nie celebrytami i nawet o ich istnieniu nie wiemy. 

Natknąłem się na taki fajny artykuł:

https://downhomedigital.net/blog/how-stars-listen-to-music/

Jeśli macie jakieś fajne niuanse informacyjne (np, że Hans Zimmer słucha muzyki na głośnikach JBL bluetooth to jego jedyny zestaw;) to proszę dzielcie się tutaj takimi informacjami;)

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano
37 minut temu, Dzik napisał:

Elijah Wood słucha Klipsch? Teraz już wiem, czemu Frodo był najmniej lubianą przeze mnie postacią z trylogii. Ian McKellen na pewno słucha jakichś świetnych, wiernych monitorów.

Może te monitory Lady Gagi takie są? Chyba po raz pierwszy spotykam się z nazwą Barefoot. Ich topowe kolumny są bardzo interesujące, no, przynajmniej na papierze.

Napisano (edytowany)

Danny Carey z TOOL i jego EggelstonWorks Ivy Signature. Wzmocnienie od VTL wraz ze skromnym, 850W monoblokiem na podłodze.

Jeśli dobrze szukam to cena tych kolumn to jedyne 178000 Euro. 

D7AFF745-C5CA-4A86-B6A7-81457FF3CB8D.jpeg

Edytowano przez lpomis
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, lpomis napisał:

jedyne 178000 Euro. 

Drobniaki 😆

2 godziny temu, Aprox napisał:

Legacy Audio Focus SE

Słuchałeś? Aeris wpadły mi w oko.

Edytowano przez Adi777
Napisano
59 minut temu, misiek x napisał:

Bas sie nie wzbudza ?

Może to tak celowo. Danny lubi bas :P
A na serio - też mnie zabolało to ustawienie. Trzeba takich gwiazdorów na forum ściągnąć to zaraz dostaną wiązankę i szybciutko ich naprostujemy.

Napisano

Moją uwagę np przykuł Threshold audio, którego posiadał Steve Jobs.
Nie słyszałem nigdy o tej firmie>

I zastanawiające jest to w jaki sposób on słuchał muzyki... ;)
No bo jeśli faktycznie siedział sam na gołej podłodze w pustym pokoju to akustycznie to nie mogło być rewelacyjne... ;)