kryniu1 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 (edytowany) Jako, że jeszcze raczkuje w temacie po zakupie sprzętu, moglibyście rzucić okiem na rozmieszczenie subwoofera? Nie mogę dla niego znaleźć miejsca, jest ogromny na tę wielkość pokoju, więc postawiłem go bokiem przed kanapą. Teoretycznie jest jeszcze szansa na postawienie go z tyłu (będzie tam stół z krzesłami) więc w rogu gdzieś obok surrounda bym go chyba upchał. Gra jak gra, chyba nie najgorzej, ale jestem lakiem jeżeli chodzi o basy, ciężko mi ocenić ich jakość.... Edytowano 15 lutego 2022 przez kryniu1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutozaur Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Prawidłowo jest wtedy kiedy bas Ci odpowiada. Ktoś tu pisał że stawia się subwoofer na kanapie w miejscu odsłuchu i chodzi po pokoju na czworaka i tam gdzie jest najlepszy bas tam powinien stać, oczywiście nie zawsze jest to do zrobienia. U mnie stoi przy kanapie w rogu i jest super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 3 godziny temu, gutozaur napisał: Ktoś tu pisał że stawia się subwoofer na kanapie w miejscu odsłuchu i chodzi po pokoju na czworaka i tam gdzie jest najlepszy bas tam powinien stać Zawsze mnie zastanawiało,jak to się ma w przypadku zastosowania dwóch subwooferów. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 11 minut temu, maverick2005 napisał: Zawsze mnie zastanawiało,jak to się ma w przypadku zastosowania dwóch subwooferów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Ile razy udało mi się montować dwa suby to było znacznie lepiej. Ale tu kolega trafil w punkt 21 godzin temu, gutozaur napisał: Prawidłowo jest wtedy kiedy bas Ci odpowiada Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu1 Napisano 16 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: Ile razy udało mi się montować dwa suby to było znacznie lepiej. Ale tu kolega trafil w punkt Piotr zgadza się tylko jak ocenić jakość dźwięku z suba jak się nie ma doświadczenia w tym zakresie? Tzn chciałbym żeby to grało jak najlepiej a nie wiem jaki jest potencjał 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 20 godzin temu, maverick2005 napisał: Zawsze mnie zastanawiało,jak to się ma w przypadku zastosowania dwóch subwooferów. Trzeba pełzać dwa razy szybciej , ot cała tajemnica 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 21 godzin temu, kryniu1 napisał: zgadza się tylko jak ocenić jakość dźwięku z suba jak się nie ma doświadczenia w tym zakresie? Tzn chciałbym żeby to grało jak najlepiej a nie wiem jaki jest potencjał 🙂 nie no chwila Kiedy jesz dwa posiłki potrafisz stwierdzić który Ci bardziej smakuje? Czy decydując się na partnerkę, żonę, jakoś ja wybrałeś? Czy kolumny które wybrałes jakoś porównywałeś? To jest tak. Testujesz jeden sub. tydzień do dwóch. Dokładasz później drugi. Albo odczuwasz różnice albo stwierdzasz nie mój flow. Nie patrzysz na innych, nie czytasz komentarzy, nie oglądasz YT Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu1 Napisano 17 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Przed chwilą, S4Home napisał: nie no chwila Kiedy jesz dwa posiłki potrafisz stwierdzić który Ci bardziej smakuje? Czy decydując się na partnerkę, żonę, jakoś ja wybrałeś? Czy kolumny które wybrałes jakoś porównywałeś? To jest tak. Testujesz jeden sub. tydzień do dwóch. Dokładasz później drugi. Albo odczuwasz różnice albo stwierdzasz nie mój flow. Nie patrzysz na innych, nie czytasz komentarzy, nie oglądasz YT Piotr Ale ja mam tylko jednego suba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 No wiem. I znasz już efekt jak gra z tym jednym. Tak? Więc teraz jeśli, jak wypożyczysz drugi to od razu poznasz. Czy to jest dla Ciebie czy nie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts