Tomasz G Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 Witam Szanowne Grono. Ostatnimi czasy ogarnąłem akustycznie moje pomieszczenie odsłuchowe (28m2) oraz wymieniłem kolumny na B&W 704 S1. Źródło to Bluesound Node N100. Słucham spokojniej muzyki zależy mi bardziej na szczegółach niż dynamice. Poszukuje wzmacniacz lub ew pre+ końcówka budżet to max.2500zł. Z tego co sam patrzyłem: 1. Primare A20 / A21 2. CA 651A (moc 75W ale podobno daje rade plus za DAC) 3. Nad c372 + w przyszłości końcówka c272 4. Może jakiś Rotel. Liczę na opinie bardziej doświadczonych kolegów.... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 Cześć, Primare oraz CA651 grają dość chłodnym brzmieniem więc przy raczej analitycznych kolumnach B7W trzeba uważać. Wspomniałeś, że zależy Ci na szczegółowym brzmieniu więc to może być dobry trop. Aby zachować możliwie dużą uniwersalność brzmienia można się pokusić o szybkie i szczegółowe wzmacniacze ale takie, które mają pełniejszą barwę i bardziej nasycone średnie tony np. Atoll IN50/80, jakieś starsze NAD-y, jak sam wspomniałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Witaj, Ja też ostrożnie był podłączał Primare oraz Cambridge. NAD 372 to na prawdę udany wydajny wzmacniacz tu będzie ciekawie. Możesz też polowac na ultra wydajny wysoki model Denon PMA 1560 albo fajny aczkolwiek trudno dostępny Harman HK 690 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Dzięki Panowie zaodpowiedź. Znalazłem jeszcze T+A PA1500r ale nie wiem jak to zagra z Bowersami ? Macie jakieś doświadczenia? Narazie najbardziej skłaniam sie ku C372 z czasem na mono + końcówka C272. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 A co za dac w 651A jest 🤔 nie zarujmy sobie . Ogólnie brzmienie nic specjalnego. A może coś z Advance Acoustic ? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 2 godziny temu, Dedal75 napisał: A co za dac w 651A jest 🤔 nie zarujmy sobie . Ogólnie brzmienie nic specjalnego. A może coś z Advance Acoustic ? Pzdr 651A Na tylnej sciance ma gniazdo usb audio wiec rozumiem ze to dac do pc. AA nie brałem pod uwagę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Dawno temu miałem 651a i rozleciał się po roku na gwarancji , i dobrze bo to nic specjalnego , kasą zwrócona , ten niby dac w CA to kpina tak na marginesie . AA xi75 warty sprawdzenia używaka,nie w cenie nowego , wcześniej po rabatach 2380 nowy teraz cena przegięcie .Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 1 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2022 To CA już odpada. AA widzę że ciężko na rynku wtórnym... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Może Ci podpasuje brzmieniowo , ja kupiłem bo miałem Sm6 więc chciałem komplet dodam że grało to z MA. Ale jak podpiąłem AA do Monitor Audio dopiero ożyły , wiadomo każdy sprzęt ma minusy i plusy , zależy czego się oczekuje ., I na jakich aspektach brzmienia nam zależy . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 T+A, przynajmniej te, których słuchałem, również grały raczej chłodno i technicznie więc z B&W średnio. Jakby się udało znaleźć stary wzmacniacz Advance Acoustic MAP-105 to by było fajnie niedrogie rozwiązanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 No Map 105 gra przyzwoicie 👍 też gościł u mnie dawno temu . Pzdr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 A Denon z linii PMA 1520? Z Bowersami będzie dobrze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Jest to ciekawa propozycja i ma dac.. Ciekawe jak z jego jakoscią... Macie jakieś doświadczenia?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Pma 1520 nie ma DACa . 1600 owszem ma. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 2 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Z tego co widzę ma jedno wejście coaxial i optical. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 Bowersy i Rotel pochodzą z jednej stajni i można powiedzieć, że są ze sobą fabrycznie "spasowane". Właściciel obu marek jest ten sam i zaleca ich łączenie ze sobą. Pomijając kwestie biznesowe, to z Bowersami Rotel brzmi po prostu lepiej niż np. NAD. Generalnie Bowersy grają podbitymi basami i sopranami, nie siląc się na wyrównane pasmo. Do takich kolumn sprawdzą się wzmacniacze, które grają raczej w neutralny sposób właśnie wyrównanym pasmem. Te kolumny z podbitymi skrajami pasma u góry i na dole w połączeniu ze wzmacniaczem, który też podbija basy albo soprany albo jedno i drugie to może być już za dużo. Potrzebny wzmacniacz, który tak jak Rotel daje dobry środek. Ja poza Rotelem, może spróbowałbym coś z Cambridga, albo może Arcama? Niech mnie ktoś poprawi jeśli błądzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 marca 2022 Udostępnij Napisano 2 marca 2022 11 godzin temu, Tomasz G napisał: Z tego co widzę ma jedno wejście coaxial i optical. Pma 1520 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 PMA 1520 nie ma DACa. Dostał go model nowszy PMA 1600NE. Ale przecież mozna dołączyć zewnętrzny. 8 godzin temu, greg235 napisał: Bowersy i Rotel pochodzą z jednej stajni i można powiedzieć, że są ze sobą fabrycznie "spasowane". Właściciel obu marek jest ten sam i zaleca ich łączenie ze sobą. Już nie. Rotel , Classe i Bowers nie sa już razem. Bowers jest teraz z Denonem miedzy innymi. Czy są one, były, fabrycznie spasowane? Po prostu te urządzenia wzajemnie się wspierały. Oraz miały jedną dystrybucja,e w krajach. Więc tak wyglądały sety. Ale to się zmieni. Arcam jest dobrym partnerem do Bowersa. Ale kilka ciekawych wzmakow też jest. Trzeba słuchać. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Tak czy inaczej Rotel z Bowersami gra bardzo dobrze, choć jak pisałem spróbowałbym jeszcze z jakimś Cambridgem lub Arcamem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 W tej kwocie to z używanych do B&W pomyśl o cieplej grającym NuPrime IDA-8, Musical Fidelity M2si lub M3i Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Kilka propozycji padło czy kolega już coś odsłuchał? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 10 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2022 Niestety jeszcze nie mam dostępu do żadnego z wymienionych wzmacniacz gra narazie z Nadem 3020 chodz brakuje mu mocy brzmi dobrze i chyba zdecyduje sie na nada c372 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 C370, 372 i 375 to dobre wzmacniacze. Do tego serwisy sa juz nimi dobrze zaznajomione. To ciekawe produkty do kupowania teraz. Mniejszym kosztem można uzyskać dobre granie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Jeśli sygnatura brzmienia NADa 3020 Ci odpowiada to NAD C372 będzie dobrym kierunkiem. Jeśli niedaleko Ciebie znajdzie się do posłuchania Technics SU500 to warto wybrać się, bo może przypaść Ci do gustu. Można go kupić za "grosze" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Miałem.su500 tak zwana kanapka w latach 90. Ale to teraz nic specjalnego , później miałem już na mosfet klasa AA su-a600 lepiej ale też to nie granie NADa. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts