Robert Kalifornia Napisano 3 marca 2022 Udostępnij Napisano 3 marca 2022 Cześć, Ostatnio wpadł mi w oko CD Ca 740c głównie z tego powodu że ma on po dwa wejścia coax oraz toslink. Moim zdaniem to świetny pomysł bowiem praktycznie każdy CD musi mieć przetwornik c/a na pokładzie, więc czemu od razu nie wyprowadzić z niego wejść cyfrowych. Dzięki temu nie potrzebowałbym już oddzielnego dac. Jednak z tego co widzę to rozwiązanie nie za bardzo się przyjęło, nie mogę znaleźć innych odtwarzaczy CD z funkcją dac w podobnej cenie. Jak myślicie, co jest tego powodem? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 To że teraz w ogoóle CD chylą się ku upadkowi. Czy ktoś je lubi czy nie, czy uzywa czy nie. Czy się z tym zgadza czy nie. Ale niestety tak jest. Po prostu odtwarzaczy produkuje się coraz mniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Media Markt właśnie zamyka działy z muzyką i filmami - rezygnuje ze sprzedaży tradycyjnych nośników. Czyli wkrótce płyty osiągną pewnie status kolekcjonerski. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 1 godzinę temu, Asia napisał: Media Markt właśnie zamyka działy z muzyką i filmami - rezygnuje ze sprzedaży tradycyjnych nośników. Czyli wkrótce płyty osiągną pewnie status kolekcjonerski. Nawet ja coś ostatnio mocno spowolniłem zakupy srebrnych krążków z Japan ......... po części przez ceny i podatki, teraz więcej jestem na nativedsd. ------------- Sorry za spam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Są dostępne odtwarzacze CD tego typu, ale ich ceny zaczynają się w okolicach 4tys. np. Arcam CDS50, Atoll CD80 Signature (tutaj dochodzi jeszcze dokupienie płytki z wejściami cyfrowymi w cenie 1tys.). Tak jak kolega @S4Home napisał, rynek CD kurczy się, ale pomimo tego myślę, że zostanie i tak spore grono osób które będzie dalej korzystać z tych nośników, więc coś tam będzie się pojawiać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 CD coraz mniej wychodzi. Wydaje mi się,że ludzie albo skręcają w pliki / streaming albo winyl a CD to w sumie jest tak na środku. Niedawno wyszedł fajny i niedrogi "kombajn" od IOTAVX, nazywa się NP3 i jest tam CD, Streaming, DAC, tuner i preamp. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Jednak żal, pamiętam pierwsze CD w moich rękach. Ach jaki to był przeskok wygody i jakości. Choć ceny były wysokie i wszystko wskazuje, że znów zmierza w kierunku dóbr luksusowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 marca 2022 Udostępnij Napisano 5 marca 2022 Trochę żal bo ja też pamiętam jak przechodziłem pierwszy raz z kaset na CD. O ile ja jestem osobą która bardzo ciężko rozstaje się z niektórymi swoimi przyzwyczajeniami o tyle streaming wyjątkowo łatwo zastąpił mi CD. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisjola Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Polecam Harman Kardon hd 970 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Nowość od Denona w cenie 2400. Jest usb, wyjścia optyczne i coaxialne. https://www.denon.com/pl-pl/shop/cdsacdplayer/dcd900ne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luc gadfly Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Witam. Schneider CDP 7400 . Na kościach Sony serii CX. Miałem kilka cedeków niektóre za kilka tysięcy złotych i nie wiem po co... Wiadomo że reszta toru musi być co najmniej przyzwoita... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 czerwca Udostępnij Napisano 15 czerwca A jaki przyzwoity tor powinien być według Ciebie do tego delikatnie mówiąc strucla ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts