Robert Kalifornia Napisano 3 marca 2022 Napisano 3 marca 2022 Cześć, Ostatnio wpadł mi w oko CD Ca 740c głównie z tego powodu że ma on po dwa wejścia coax oraz toslink. Moim zdaniem to świetny pomysł bowiem praktycznie każdy CD musi mieć przetwornik c/a na pokładzie, więc czemu od razu nie wyprowadzić z niego wejść cyfrowych. Dzięki temu nie potrzebowałbym już oddzielnego dac. Jednak z tego co widzę to rozwiązanie nie za bardzo się przyjęło, nie mogę znaleźć innych odtwarzaczy CD z funkcją dac w podobnej cenie. Jak myślicie, co jest tego powodem? Pozdrawiam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 To że teraz w ogoóle CD chylą się ku upadkowi. Czy ktoś je lubi czy nie, czy uzywa czy nie. Czy się z tym zgadza czy nie. Ale niestety tak jest. Po prostu odtwarzaczy produkuje się coraz mniej. Piotr Odpisz, cytując
Asia Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 Media Markt właśnie zamyka działy z muzyką i filmami - rezygnuje ze sprzedaży tradycyjnych nośników. Czyli wkrótce płyty osiągną pewnie status kolekcjonerski. 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 1 godzinę temu, Asia napisał: Media Markt właśnie zamyka działy z muzyką i filmami - rezygnuje ze sprzedaży tradycyjnych nośników. Czyli wkrótce płyty osiągną pewnie status kolekcjonerski. Nawet ja coś ostatnio mocno spowolniłem zakupy srebrnych krążków z Japan ......... po części przez ceny i podatki, teraz więcej jestem na nativedsd. ------------- Sorry za spam. 1 Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 Są dostępne odtwarzacze CD tego typu, ale ich ceny zaczynają się w okolicach 4tys. np. Arcam CDS50, Atoll CD80 Signature (tutaj dochodzi jeszcze dokupienie płytki z wejściami cyfrowymi w cenie 1tys.). Tak jak kolega @S4Home napisał, rynek CD kurczy się, ale pomimo tego myślę, że zostanie i tak spore grono osób które będzie dalej korzystać z tych nośników, więc coś tam będzie się pojawiać. 1 Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 CD coraz mniej wychodzi. Wydaje mi się,że ludzie albo skręcają w pliki / streaming albo winyl a CD to w sumie jest tak na środku. Niedawno wyszedł fajny i niedrogi "kombajn" od IOTAVX, nazywa się NP3 i jest tam CD, Streaming, DAC, tuner i preamp. 1 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 Jednak żal, pamiętam pierwsze CD w moich rękach. Ach jaki to był przeskok wygody i jakości. Choć ceny były wysokie i wszystko wskazuje, że znów zmierza w kierunku dóbr luksusowych. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 marca 2022 Napisano 5 marca 2022 Trochę żal bo ja też pamiętam jak przechodziłem pierwszy raz z kaset na CD. O ile ja jestem osobą która bardzo ciężko rozstaje się z niektórymi swoimi przyzwyczajeniami o tyle streaming wyjątkowo łatwo zastąpił mi CD. Piotr Odpisz, cytując
tchocky Napisano 25 maja 2022 Napisano 25 maja 2022 Nowość od Denona w cenie 2400. Jest usb, wyjścia optyczne i coaxialne. https://www.denon.com/pl-pl/shop/cdsacdplayer/dcd900ne Odpisz, cytując
luc gadfly Napisano 14 czerwca 2024 Napisano 14 czerwca 2024 Witam. Schneider CDP 7400 . Na kościach Sony serii CX. Miałem kilka cedeków niektóre za kilka tysięcy złotych i nie wiem po co... Wiadomo że reszta toru musi być co najmniej przyzwoita... Odpisz, cytując
Dedal Napisano 15 czerwca 2024 Napisano 15 czerwca 2024 A jaki przyzwoity tor powinien być według Ciebie do tego delikatnie mówiąc strucla ? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts