Domator 3344 Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 Witam Szukam kolumn głównie do muzyki . Stare Tonsile fajnie grają ale nowy salon nie pasuje do nich . Głównie pod muzykę, ok 30 mkw, powierzchni , lubię dobry bas i wysokie tony. Im więcej czytam tym mam więcej wątpliwości już prawie byłem zdecydowany na Pylon Audio Pearl 27 ewent 25 (chociaż spotkałem się z negatywnymi opiniami wersji 27) Biorę pod uwagę również Teufel Theater 500 . Co o tym myślicie ? Może jeszcze coś innego ?? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 (edytowany) Heco Aurora 1000... Ups... 700 Edytowano 10 marca 2022 przez FromBorg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 33 minuty temu, Domator 3344 napisał: Pylon Audio Pearl 27 ewent 25 (chociaż spotkałem się z negatywnymi opiniami wersji 27) To prawda, 25 to wg mnie lepsza konstrukcja, niż 27. Ale z Twoimi upodobaniami, to szukałbym może czegoś używanego (jeśli wchodzi w gre) z Klipschy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domator 3344 Napisano 10 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2022 26 minut temu, FromBorg napisał: Heco Aurora 1000... Ups... 700 Dzięki za odp. troszkę drożej jak mój pułap cenowy. Ale znając życie jak cokolwiek szukam w X cenie to ostatecznie kupuję X+50% Ja muszę niestety dosunąć kolumny prawie na zero do ściany tyłem kolumny ,więc bass-reflex tyłem raczej odpada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 2 minuty temu, Domator 3344 napisał: Dzięki za odp. troszkę drożej jak mój pułap cenowy. Ale znając życie jak cokolwiek szukam w X cenie to ostatecznie kupuję X+50% Ja muszę niestety dosunąć kolumny prawie na zero do ściany tyłem kolumny ,więc bass-reflex tyłem raczej odpada. Magnat Transplus 1000/1500? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Ja tez uważam że 25tki sa lepsze od 27. Ale to kolumny które nie dadza Ci ani basu ani góry. Do tego będa za małe do takiej powierzchni. Jaki masz wzmacniacz? Aurora 700 ok ale one tez nie błyszcza na górze. Może Magnat Signature 507, Transplus 1000. A z używanych Klipsch F3, RF 62, Dali Opticon 6 MKII Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 marca 2022 Udostępnij Napisano 11 marca 2022 Cześć, Jeśli podoba Ci się charakter brzmienia Tonsila to proponowałbym zwrócić uwagę na dynamiczne i szczegółowe Klipsch RP260f. Bas jest potężny, a góra szczegółowa. Alternatywą mogłyby być Magnat Transpuls 1000 ale jest to szeroka kolumna i obawiam się czy znajdzie zastosowanie w nowym salonie skoro Tonsil został odrzucony. Zapraszam na odsłuch i po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domator 3344 Napisano 24 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2022 Dnia 10.03.2022 o 20:37, Domator 3344 napisał: Witam Szukam kolumn głównie do muzyki . Stare Tonsile fajnie grają ale nowy salon nie pasuje do nich . Głównie pod muzykę, ok 30 mkw, powierzchni , lubię dobry bas i wysokie tony. Im więcej czytam tym mam więcej wątpliwości już prawie byłem zdecydowany na Pylon Audio Pearl 27 ewent 25 (chociaż spotkałem się z negatywnymi opiniami wersji 27) Biorę pod uwagę również Teufel Theater 500 . Co o tym myślicie ? Może jeszcze coś innego ?? Pozdrawiam Witam Decyzja padła na Teufel Theater 500 . I teraz się zaczęło , wzmacniacz: ) Czy oferowany w zestawie THEATER 500 KOMBO to dobra kompilacja w tych pieniążkach czy raczej coś innego ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2022 Udostępnij Napisano 25 marca 2022 A odsłuchiwałeś te Teufele? Czy jeszcze możemy doradzić coś innego? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domator 3344 Napisano 28 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2022 Dnia 25.03.2022 o 07:11, S4Home napisał: A odsłuchiwałeś te Teufele? Czy jeszcze możemy doradzić coś innego? Piotr Witam Nadal szukam , im więcej czytam to mniej wiem Jak zawsze . Teufele nie odsłuchiwałem, więc z propozycjami zapraszam chętnie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 Oj to dobrze. To jest jeszcze szansa że zbdujesz fajny system. No to kilka propozycji kolumn masz wyżej. Teufele mają świetny marketing ale to nie są kolumny brzmiące dobrze. Jednak idż w inną stronę. Udaj się do salonu odsłuchaj. Zapraszam Cie do nas Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 marca 2022 Udostępnij Napisano 29 marca 2022 Zawsze na upartego możesz wypożyczyć Teufele jeśli podobają Ci się wizualnie i ocenić pod względem brzmienia. Zapraszam do naszego salonu w Pabianicach gdzie będziesz miał możliwość porównania wielu innych kolumn . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domator 3344 Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Dnia 29.03.2022 o 07:29, S4Home napisał: Oj to dobrze. To jest jeszcze szansa że zbdujesz fajny system. No to kilka propozycji kolumn masz wyżej. Teufele mają świetny marketing ale to nie są kolumny brzmiące dobrze. Jednak idż w inną stronę. Udaj się do salonu odsłuchaj. Zapraszam Cie do nas Piotr Dzięki za odpowiedź Chętnie Was odwiedzę na odsłuch . Zapewne w moim pułapie na miejscu do odsłuchania nie ma za wiele opcji. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Zawsze możesz jakiś używanych Quadrali jeszcze posłuchać, choć lepsze serie Ascent, Platinum rzadko w uzywkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Cześć Od lat produkowane, duże, ze sporym basem na dole i podniesioną górą, -tak grają Yamahy NS 555 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/ns-555.html -mogą się wydawać najmniej "audiofilskie" spośród propozycji powyżej, -ale przyjdź do nas i posłuchaj :):) Mamy trochę naszych salonów więc gdzieś musisz mieć blisko:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Obojętnie co kupisz, przy dosunięciu do ściany w większości przypadków może dudnić. Bassreflex z przodu, z tyłu jakie to ma znaczenie? To może wybierz kolumny bez bassreflexu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 9 godzin temu, Domator 3344 napisał: Chętnie Was odwiedzę na odsłuch . Zapewne w moim pułapie na miejscu do odsłuchania nie ma za wiele opcji. Coś się na pewno znajdzie. Najlepiej jest sprawdzić samemu. A te które Ci najlepiej odpowiadają weźmiesz do domu na finalne testy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackdream Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Polk Audio RTI A5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts