Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jeśli zależy Ci na MQA to rzeczywiście najrozsądniejszym zestawem w niskim budżecie byłoby iFi Zen Strem + Zen Dac Signature/Zen One Signature (niestety stream nie zawsze chętnie współpracuje z innymi przetwornikami, więc lepiej by było wybrać ten dedykowany). Ewentualnie ciekawym rozwiązaniem byłby transport od SoTM - SMS200 i do tego DAC. Ewentualnie z gotowych rozwiązań (ale bez MQA) to Magnat MMS730, Audiolab 6000n, Cambridge Audio CXN v2.

Napisano
15 godzin temu, Na Temat Audio napisał:

Cześć,

mamy jakby co demo Node 2i w kolorze czarnym jakbyś chciał. Moim zdaniem będzie to sensowniejsze rozwiązanie wp rzypadku Twojego systemu niż kupowanie przetwornika i Ifi, które jest dość kapryśne..

Pozdrawiam,

Michał

Pełna zgoda.

W jakiej cenie go macie?

Piotr

Napisano

Udało mi się kupić Bluesounda. Właśnie przyjechał do domu. Podepnę, potestuje i podzielę się swoimi odczuciami jak gra i czy słyszę różnice między graniem przez bluetooth z telefonu a streamerem. Mam nadzieję że było warto go kupić. 

Napisano

Parę godzin grania i mogę trzy zdania napisać. Przeskakiwałem między bt z telefonu (Aptx) na streamer na różnych utworach w Tidalu. Zapytałem żony czy słyszy różnicę. Stwierdziła, że dźwięk z telefonu jest jakby głośniki były w klatce. Jak dla mnie dół się dociażył i uwypuklił, na czym mi najbardziej zależało. Całość dźwięku jest bardziej klarowna i szczegółowa. Scena się poszerzyła, daje się odczuć fajną przestrzeń, a czasem nawet jakby tylne głośniki grały. Delikatnie zredukowała się góra. Dzięki, które przy dużej głośności gryzły w ucho są teraz ok. W niedalekiej przyszłości podepnę suba. Na szczęście ma drugie wejście więc będzie mógł grać i w stereo i w kine. 

Ciekaw jestem jak puszczę Tidal na amplitunerze przez Bluesound z Cyrusem jako końcówka mocy przez HDMI jaki będzie tego efekt...

Pozdrawiam Panów ze sklepów, którzy doradzali mi zmianę głośników w innym poscie. Źródło zrobiło swoje. Jestem zadowolony. Nie przeczę, że zmiana frontów by nie dała zmiany efektu brzmienia, którego oczekiwałem. Być może kiedyś spróbuję i podepnę coś innego i będzie kolejny efekt WoW . Na chwilę obecną idę się cieszyć nową zabawką.

Napisano

Jak masz tam żonę na miejscu to jest to moment na zrobienie ślepych testów.

Dla siebie nie dla nas.

Pokaż jej co i jak. Niech Ci nie mówi który kawałek na czym puszcza i już. 3 kawałki i będziesz wiedział :)

Piotr

Napisano

Testów ciąg dalszy... Spotify connect na Marantz 5011 z Cyrusem One jako końcówka mocy w trybie stereo direct vs Bluesound Node Tidal Mqa tez wpiętym do Cyrusa. Szybkie przełączanie AV na złącze Bluesound na takiej samej głośności na Cyrusie i tym samym czasie utworu. Różnica znikoma... To w sumie po co mi streamer? A może jestem głuchy? Jak ta podświadomość fajnie działa... Spotify tańszy, fajniejsze playlisty. Streamer mogę oddać albo nawet sprzedać bo jest droższy niż go kupiłem. Możliwe że DAC z Marantza jest taki dobry jak w Bluesound? Albo głośniki są na tyle tanie że nie słychać dużej różnicy?  O co to chodzi?

Napisano
10 godzin temu, krusy884 napisał:

Testów ciąg dalszy... Spotify connect na Marantz 5011 z Cyrusem One jako końcówka mocy w trybie stereo direct vs Bluesound Node Tidal Mqa tez wpiętym do Cyrusa. Szybkie przełączanie AV na złącze Bluesound na takiej samej głośności na Cyrusie i tym samym czasie utworu. Różnica znikoma... To w sumie po co mi streamer? A może jestem głuchy? 

Też robiłem takie testy. I też miałem swego czasu podobny zestaw, z tym że u mnie amplituner to marantz nr1509. Porównywałem i przepaści nie uświadczyłem. Owszem, marantz jako pre gra chyba odrobinę jaśniej niż Bluesound ale nie jest to wg mnie kolosalna różnica. Bluesound jednak u mnie gra już ponad 2 lata, bo po pierwsze ma świetną apkę, jest systematycznie aktualizowany, no i jest bardziej "po audiofilsku" 😉

Pozdrawiam, Sebastian 

Napisano
Dnia 17.03.2022 o 07:27, S4Home napisał:

Pełna zgoda.

W jakiej cenie go macie?

Cześć,

detalicznie za 2499 zł. Lubimy z niego korzystać podczas odsłuchów tańszych urządzeń, a w związku z brakiem dostępności 3 narazie brak alternatyw. Pewnie też coś o tym wiecie :)

Pozdrawiam,

Michał