robotnik Napisano 18 marca 2022 Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Tak sobie poczytalem i teraz pytanie czy przy 2 x sub ustawic faze tak samo czy przeciwstawnie ? polk hts 10 + aiyima d03 Sterowanie faza albo 0 albo 180 Suby odciete na 80hz , i to najlepsze ustawienie , w kinie dialogi czyste , w muzyce jest kop i efekt. Edytowano 18 marca 2022 przez robotnik Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 18 marca 2022 Napisano 18 marca 2022 13 minut temu, robotnik napisał: faze tak samo czy przeciwstawnie ? A skąd pomysł by w przeciwfazie? Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 18 marca 2022 Napisano 18 marca 2022 Są na przeciwko siebie ? Bo jak obok to nie ma sensu kombinować. 1 Odpisz, cytując
robotnik Napisano 19 marca 2022 Autor Napisano 19 marca 2022 13 godzin temu, Kubakk napisał: Są na przeciwko siebie ? Bo jak obok to nie ma sensu kombinować. ok dzieki za informacje , czyli zostawic na 0 oba . przez przypadek zobacyzlem ze jeden gra na 180 i jak dalem na 0 to bas az rosnosil pokoj trzeba skrecic suby Odpisz, cytując
Q21 Napisano 21 marca 2022 Napisano 21 marca 2022 Jeśli oba stoją naprzeciwko Ciebie to ustaw na 0 i nie kombinuj tylko ciesz się mocnym uderzeniem Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 22 marca 2022 Napisano 22 marca 2022 Czemu suby odcięte tylko na 80 Hz ? Nie powinno być 120 Hz ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 22 marca 2022 Napisano 22 marca 2022 Faza tak samo jeśli stoją tak samo. A jakie masz kolumny do tego? Dobrze aby sub dbał o dolny zakres, jesli nachodzi juz na zakres generowany przez kolumny to ten zakres będzie się wzmagał. Piotr Odpisz, cytując
robotnik Napisano 22 marca 2022 Autor Napisano 22 marca 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: Faza tak samo jeśli stoją tak samo. A jakie masz kolumny do tego? Dobrze aby sub dbał o dolny zakres, jesli nachodzi juz na zakres generowany przez kolumny to ten zakres będzie się wzmagał. Piotr Obecnie kef q350 . W muzyce daje na 0 i 180 . Gdy jest x 2 na 0 to jest tyle basu że wszystko zaczyna buczeć i trzeba skręcać śruby . Za to do kina 2x na 0 i jest moc w ten sposób nie muszę non stop tymi pokrętłami kręcić co było męczące 3 godziny temu, maciek72 napisał: Czemu suby odcięte tylko na 80 Hz ? Nie powinno być 120 Hz ? Przy 120 Hz dialogi są z basem i robią się niewyraźne. Przy 80 i do muzyki ok i do tv filmów itp Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 22 marca 2022 Napisano 22 marca 2022 51 minut temu, robotnik napisał: W muzyce daje na 0 i 180 . Gdy jest x 2 na 0 to jest tyle basu że wszystko zaczyna buczeć i trzeba skręcać śruby . Za to do kina 2x na 0 i jest moc w ten sposób nie muszę non stop tymi pokrętłami kręcić co było męczące Czy występują jakieś niesymetrie w pomieszczeniu lub ustawieniu wzgledem punktu odsluchu? Odpisz, cytując
Heathen Napisano 22 marca 2022 Napisano 22 marca 2022 Kolega pewnie walczy tak z modem pokoju Drugi sub w idealnych warunkach dodaje +3dB Skoro musi odpalać go w przeciw fazie oznacza to że ma w miejscu odsłuchu jakiś mod pokoju. Ja też u siebie kombinowałem z przesunięciem fazowym tak by piki niwelować . Prawda jest taka że to droga przez mękę. Skupiłbym się na słuchu i niepatrywał poprawności faza/przeciwfaza Odpisz, cytując
robotnik Napisano 22 marca 2022 Autor Napisano 22 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Czy występują jakieś niesymetrie w pomieszczeniu lub ustawieniu wzgledem punktu odsluchu? tak , ten zestaw mam w pomieszczeniu do treningu , jakis worek boksreski silka itp . wiec umieszcozny niesymetrycznie , stad pewnie te anomalie - jeden sub musi byc na 0 a drugi na 180 - obojetnie ktory bo inaczej do muzyki trzeba scinac z 50% gaina tak na 30% zeby nie buczalo .Glownie muzyka 34 minuty temu, Heathen napisał: Kolega pewnie walczy tak z modem pokoju Drugi sub w idealnych warunkach dodaje +3dB Skoro musi odpalać go w przeciw fazie oznacza to że ma w miejscu odsłuchu jakiś mod pokoju. Ja też u siebie kombinowałem z przesunięciem fazowym tak by piki niwelować . Prawda jest taka że to droga przez mękę. Skupiłbym się na słuchu i niepatrywał poprawności faza/przeciwfaza tak tez zrobilem przez wiekszosc czasu do muzyki mam 0 + 180 . a jak jakis film czy serial tam odpale przy luznym treningu albo spotkaniu to 2x 0 . Za duzo sprzetu zeby kombinowac z ustawieniem Edytowano 22 marca 2022 przez robotnik 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts