Mr Big BiLL Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Czołem, jakie byście mi polecili kolumny podłogowe do Rotela a14? Pokój 35 m2 (poddasze) Muzyka: rock, metal,jazz, elektroniczna,hip hop. Praktycznie wszystko poza disco polo budżet 4tyś zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Z nowych Heco Aurora 1000, Klipsch RP 280 Z używanych Klipsch RF 82II, Klipsch F3, Mission M34i Dali 909 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 (edytowany) @Mr Big BiLL A z jakimi kolumnami w tej chwili współpracuje ten wzmacniacz? W wyznaczonym budżecie np. Elac Debut 2.0 F6.2 do odsłuchu w domu. Edytowano 15 kwietnia 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Big BiLL Napisano 15 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 9 godzin temu, lysyrafal napisał: @Mr Big BiLL A z jakimi kolumnami w tej chwili współpracuje ten wzmacniacz? W wyznaczonym budżecie np. Elac Debut 2.0 F6.2 do odsłuchu w domu. W tej chwili gra z magnat concept 5. Starszy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Przykro mi, niestety nie znam posiadanych przez Ciebie kolumn. Jakieś typy kolumn do odsłuchu masz podane i może coś Ci przypadnie do gustu z tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Cześć, Jeśli stawiałbyś na muzykalne brzmienie to rozważałbym między Heco Aurora 1000 a Pylon Audio Sapphire 31. Większą dynamikę i szczegółowość uzyskasz na Klipsch RP260f ale musiałbyś lubić na prawdę czystą i chwilami ostrą górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 19 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2022 Heco Aurora do elektroniki, rocka i metalu to nie jest najlepszy pomysł. Wiem, że pomieszczenie spore, budżet napięty, ale raczej raczej bym się nie pakował w te kolumny na miejscu Autora tematu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Zgadza się choć jak autor napisał nie słucha jedynie rocka i metalu, w których potrzeba precyzji jaką zagwarantują kolumny Klipsch. Najlepiej byłoby posłuchać i porównać różne charaktery brzmienia aby być w 100% pewnym wyboru ale zdaję sobie sprawę, że nie zawsze jest to możliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Big BiLL Napisano 20 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Ogólnie to myślałem o heco 700. Bardzo się różnią od 1000? W okolicy nigdzie nie idzie mi sprawdzić niestety tych heco 700 jak i 1000. Co do reszty raczej nie będzie problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2022 Dnia 14.04.2022 o 21:49, Mr Big BiLL napisał: Czołem, jakie byście mi polecili kolumny podłogowe do Rotela a14? Pokój 35 m2 (poddasze) Muzyka: rock, metal,jazz, elektroniczna,hip hop. Praktycznie wszystko poza disco polo budżet 4tyś zł. Witaj, Moim zdaniem, potrzebujesz drive'u i dynamiki, wykopu i frajdy, a taką kolumną w całej okazałości jest PSB X1T - https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/psb-imagine-x1t.html -Posłuchaj ich koniecznie, w jednym z naszych salonów w Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2022 15 godzin temu, Mr Big BiLL napisał: Ogólnie to myślałem o heco 700. Bardzo się różnią od 1000? W okolicy nigdzie nie idzie mi sprawdzić niestety tych heco 700 jak i 1000. Co do reszty raczej nie będzie problemu Tak różnica jest znaczna. 1000ki grają swobodniej na górze, całe pasmo jest jakby luźniejsze w przekazie. Bas jest większy ale i szybszy. Z tym że to się odczuwa na lepszych wzmacniaczach, Ja stawiam na używane. Propozycję powyżej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayzee Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Witaj, koniecznie posłuchaj Audio Academy Hyperion IV+, u mnie na 1572 mkii wygrały np z pylon d28 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Phonary np takie https://m.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosniki-phonar-laser-250-swietne-brzmienie-za-male-pieniadze-CID99-IDOtq4i.html Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 @dayzee Zapraszamy do klubu Rotel ze zdjęciem oczywiście i krótkim opisem jak to gra. https://forum.audio.com.pl/topic/43768-rotel-japończyk-z-brytyjską-naleciałością/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts