pawzizi Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Cześć, Zwracam się do was z prośba bo nie jestem w tej tematyce specjalistą a chce dobrać głośniki do mojego amplitunera Denon DRA-800h. Mam na tapecie głośniki (mieszczą się w mojej grupie cenowej: Magnat Signature 507, Heco Aurora 700, Indiana line Tessi 661. Co będzie się dobrze zgrywać? Może polecacie coś innego? Będzie to w bloku w salonie 34 metry. Do filmów i muzyki typu POP, ROCK, HIP-HOP/RAP raczej neutralne. Do tego zestawu też planowałem sub klipsch r-12SW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 maja 2022 Udostępnij Napisano 3 maja 2022 Polk Audio Signature S55E lub model S60E Kolumny bardziej dedykowane do filmów: Klipsch R-620F lub model R-820F Z subwooferem na razie się wstrzymaj i odsłuchaj samych kolumn, a najlepiej wypożycz je domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 Z tych co wymieniłeś zdecydowanie Magat Signature 507. Indiana oraz Heco moga z DRA 800 zagrac za łagodnie i mułowato. Polk serii S to także dobra opcja. Chyba że gdzieś znajdziesz jeszcze RTi serie. Była tańsza a ciekawsza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 maja 2022 Udostępnij Napisano 4 maja 2022 Cześć, Denon DRA800h sam w sobie jest muzykalnym amplitunerem także patrzyłbym na nieco dynamiczniejsze i jaśniejsze kolumny. Tutaj bardzo dobrze zgrałyby się Magnat Signature 507, które wyciągną sporo smaczków z nagrań. Bardzo dobrą dynamikę uzyskasz na Polk Audio S55e, a jeśli cenisz sobie głęboki bas to rozważyłbym model większy S60e. Co do subwoofera to bym się wstrzymał, ponieważ może się okazać, że basu będzie pod dostatkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawzizi Napisano 7 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2022 Byłem na odsłuchu Magnata 507 i Polk ES60. Mówiąc szczerze Polk przy Magnacie był bezkonkurencyjny, pomimo faktu że to Magnaty mi się podobały. Magnat wychodził o wiele bardziej przytłumiony i przy podkręcaniu Bas zaczynał przebijać/szaleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 maja 2022 Udostępnij Napisano 7 maja 2022 @pawzizi Jak bezpośrednie porównanie kolumn, może odmienić perspektywę. W jakim sklepie robiłeś odsłuchy i czy ze swoim amplitunerem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 Dnia 3.05.2022 o 12:41, pawzizi napisał: Mam na tapecie głośniki (mieszczą się w mojej grupie cenowej: Magnat Signature 507, Heco Aurora 700, Indiana line Tessi 661. To dorzucę do zestawienia kef q750. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 maja 2022 Udostępnij Napisano 9 maja 2022 KEF kompletnie nie podejdzie do DRA 800. Dnia 7.05.2022 o 16:23, pawzizi napisał: Byłem na odsłuchu Magnata 507 i Polk ES60. Mówiąc szczerze Polk przy Magnacie był bezkonkurencyjny, pomimo faktu że to Magnaty mi się podobały. Magnat wychodził o wiele bardziej przytłumiony i przy podkręcaniu Bas zaczynał przebijać/szaleć. No to widzisz. Czyli jednak Polk. Kupione czy szukasz dalej? A Monitor Audio Bronze? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts