bisti30 Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Witam Was. Co polecacie na układ 7.1.2. Głośniki kierunkowe czy bipolarne ( tylko Klipsch). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Zależy od układu pomieszczenia, ilości miejsc odsłuchu, spełnionych warunków Dolby itd... Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Napisz coś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 maja 2022 Udostępnij Napisano 11 maja 2022 Trudno byłoby odpowiedzieć na takie pytanie i jedne i drugie mogą się sprawdzić zależy to właśnie od wielu czynników i na końcu pozostaje jeszcze czynnik ludzki i twoja opinia😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 Pokaż układ pomieszczenia. Ja stawiam na Bipolarne. Po prostu dla siebie je wole. Mimo że nie zawsze da się je ustawić według instrukcji czy tez założen to jednak one mi brzmią lepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Można również zastosować układ mieszany, np bipolarne na boki, a kierunkowe na tył - u mnie taki układ się sprawdza, niemniej 'tyły' mam daleko za kanapą 'odsłuchową'. Tak jak pisali przedmówcy zależy to głównie od warunków pomieszczenia i preferencji odbiorcy. Bipolarne w dużych stopniu bazują na odbiciach i najlepiej samemu sprawdzić jak zachowają się w danym pomieszczeniu. Czym większe pomieszczenie tym większy sens mają kierunkowe. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian Vargas Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Hej, jak wiemy, głośniki kierunkowe są zaprojektowane do emitowania dźwięku w określonym kierunku, podczas gdy głośniki bipolarne emitują dźwięk we wzorze 360 stopni. Uważam ten post za bardzo pomocny. Rozważ przeczytanie go, aby uzyskać więcej informacji na temat głośników kierunkowych lub bipolarnych https://forum.audio.com.pl/topic/76488-kino-domowe-sinuano-noche-kolumny-bipolarne-atmos-wybór/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 360 stopni to może nie. Ale 180 Odkopałeś temat sprzed 8 miesięcy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts